Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Senatorii resping grațierea corupților

Senatorii resping grațierea corupților

Comisia juridică a Senatului a respins astăzi propunerea prin care urmau să fie grațiați cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă și cumpărare de influenţă. Decizia a fost adoptată cu 5 voturi ”pentru” şi 4 abţineri.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Împotriva acestui demers au ieșit ieri, în Piața Mare, 20 de persoane.

Premierul Sorin Grindeanu a scris miercuri pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, informează News.ro. Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris, pe Facebook, că "dezaprobă categoric" amendamentele adoptate, miercuri, de Comisia juridică a Senatului, privind graţierea persoanelor condamnate pentru corupţie, şi că va avea o discuţie cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a raportului să nu conţină aceste prevederi.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Expertarom, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8 și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 6 ani

Domnu Bratu ati citit inca odata textul inainte sa il puneti in ziar? Din text se intelege ca cei din comisie au aprobat cu vot "pentru" amendamentele propuse privind gratierea. Care este realitatea pana la urma? au votat pentru sustinerea amendamentelor sau pentru scoaterea lor? Jurnalism de 2 bani... vai si amar de ea jurnalistica de dezinformare. Degeaba ati pus ghilimelele...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus