Joi,
13.06.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
20°C

Patronul Amso a ieşit din arest

Patronul Amso a ieşit din arest

Treizeci de zile a petrecut patronul Amso în arest, după ce a fost prins în flagrant luând şpagă de la unul dintre cursanţi, ca să-i rezolve permisul auto. După expirarea perioadei, Valentin Corjescu s-a întors, pur şi simplu, acasă.

Lui Corjescu i-a fost organizat un flagrant în 29 martie, după ce mai mulţi cursanţi s-au plâns procurorilor că patronul Amso ia şpagă, cu promisiunea că le va rezolva permisele de conducere, pentru că are “trecere” la examinatori. În urma flagrantului, Corjescu a fost reţinut, iar procurorii au cerut arestarea lui prventivă pentru 30 de zile.  Cererea le-a fost admisă de judecătorul pentru drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu. “Dispune arestarea preventivă a inculpatului CORJESCU VALENTIN VIRGIL, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 30 martie 2017 şi până la data de 28 aprilie 2017, inclusiv. În baza art. 230 C. proc. pen. dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului CORJESCU VALENTIN VIRGIL. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, este textul deciziei instanţei din Sibiu.

Avocaţii lui Corjescu au făcut recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. Fără succes, însă. Contestaţia a fost respinsă ca nefondată, iar decizia din 5 aprilie a judecătorilor Curţii de Apel a rămas definitivă.

Corjescu a rămas în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sibiu, însă cele 30 de zile s-au scurs. După expirarea mandatului, procurorii nu au mai depus cerere de prelungire în faţa instanţei, astfel că patronul Amso a putut pleca acasă. Este, însă, în continuare cercetat şi ar putea ajunge după gratii. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Veștemean susține că patronul Amso se află în arest la domiciliu. ”Prin încheierea penală nr. 32/CC/30.03.2017 a Tribunalului Sibiu (...) se impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura”, se arată pe portalul instanței de judecată.

Pentru ce este cercetat

Patronul Amso este acuzat de procurori că ar fi susţinut, în faţa cursanţilor, că le poate facilita obţinerea permisului auto, pentru că are legături strânse cu examinatorii. Mulţi au crezut acest lucru şi i-au dat lui Corjescu sumele solicitate drept mită, între 200 şi 400 de euro de persoană. Pe perioada anchetei însă, susţin procurorii, nu s-a putut face legătura între Corjescu şi cadrele IPJ. Unii dintre cursanţii care au plătit sumele drept mită chiar au picat examenul, mai spun surse din cadrul anchetatorilor.

Corjescu a fost prins în flagrant de către polițiștii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, luând 400 de euro de la un cursant, pentru a-l trece examenul practic pentru obținerea permisului auto. ”La data de 30.03.2017, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a fost pusă în mişcare a acţiunea penală faţă de suspectul CVV pentru săvârşirea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, prev. şi ped. de art. 291 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 (patru infracţiuni), cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Școala de șoferi AMSO a fost înființată în 1990, și în acest moment sunt aici 20 de instructori de conducere și patru profesori legislație rutieră.

Conform site-ului http://www.topinstructoriauto.ro, procentul de promovabilitate al cursanților AMSO este de 46,2% (3.665 din 7.940) în anul 2015. Cel mai bun instructor este chiar Valentin Virgil Corjescu, cu o rată de promovabilitate a elevilor săi de 69%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

anonimul cel furios si merele de smoala

Acum 7 ani

ca sa vedeti cat va duce capul de ziaristi de investigatie ( care este)Nr. unic (nr. format vechi) : 2442/85/2017/a1.1 Data inregistrarii 21.04.2017 Data ultimei modificari: 30.04.2017 Sectie: Secţia penală Materie: Penal Obiect: verificare măsuri preventive (art.207 NCPP) Stadiu procesual: Fond Părţi Nume Calitate parte CORJESCU VALENTIN VIRGIL Inculpat Şedinţe 24.04.2017 Ora estimata: 12:00 Complet: Camera Preliminara si Fond 3 Tip solutie: Încheiere Solutia pe scurt: În baza art. 348 C.pr.pen., art. 242 alin. 2 c.p.p. rap. la art. 220 c.p.p. şi art. 218 c.p.p., Înlocuieşte măsura arestului preventiv luată fata de inc. CVVîn prezent în Centrul de Reţinere şi Arest preventiv Sibiu ( mandat de arestare preventivă nr. 12 /UP/30.03.2017 emis de Tribunalul Sibiu), prin încheierea penală nr. 32/CC/30.03.2017 a Tribunalului Sibiu, cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În baza art.221 alin.1 C.pr.pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, În baza art.221 alin.2 C.pr.pen. pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii : a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemaţi; b) să nu ia legătura cu inculpatul B P cu martorii: N T M, N O G, N C, B A, ; B P I, B F, B G, În baza art.221 alin.4 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.221 alin.5 C.pr.pen. pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul unde locuieşte, pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Dispune ca Biroul de Supraveghere Judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu să supravegheze respectarea măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpatului. Dispune punerea în libertate a inculpatului C V V de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 12 /UP/30.03.2017 emis de Tribunalul Sibiu la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este arestat în altă cauză. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Document: Încheiere finală (dezinvestire) 24.04.2017
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un cititor

Acum 7 ani

"nu s-a putut face legătura între Corjescu şi cadrele IPJ" - hahaha, ce am mai ras ...
Raspunde

Georgeta

Acum 7 ani

Ce sa mai zic, tara tuturor posibilitatilor :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus