Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Singurul actor sibian premiat la UNITER 2017: „Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi câștigat”

Singurul actor sibian premiat la UNITER 2017: „Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi câștigat”

Cel mai tânăr actor de la Teatrul Național „Radu Stanca” și, totodată, singurul nominalizat la premiile UNITER în acest an din cadrul naționalului sibian a fost premiat luni seara. În cadrul Galei, organizată la Timișoara și transmisă live pe TVR1, Iustinian Turcu a primit premiul de la secțiunea debut pentru rolul Georg din spectacolul„Martiri”. Chiar dacă a încercat să-și lase emoțiile acasă, în momentul în care și-a auzit numele, acestea l-au copleșit. „Mi-am pus un zâmbet ca să nu se vadă că eram transpirat”, spune tânărul. 

Ultimele nominalizări pentru Gala UNITER în care au fost incluse spectacole sau actori ai naționalului sibian au fost în 2014, iar ultimul premiu a fost acordat în anul 2013. Atunci „Călătoriile lui Gulliver” a fost desemnat cel mai bun spectacol. Anul acesta, Iustinian Turcu a fost nu doar nominalizat, ci a și câștigat premiul pentru debut în cadrul celei mai importante gale teatrale din România.

Era să nu ajungă la Timișoara

Gala a început la ora 21:00, iar la nici 10 minute, Iustinian Turcu și-a auzit numele, fiind primul premiat în cadrul Galei.

„Am ajuns ieri după masă la Timișoara. Am vrut să plec cu un microbuz de dimineață, la 5:30, dar nu mi-a sunat ceasul și l-am pierdut. Și m-am trezit la 6:40 din instinct, nu știu de ce, și m-am panicat. Am început să alerg prin casă și am căutat repede cu ce aș putea să ajung. Am luat un tren și am ajuns, într-un final”, spune Iustinian.

Chiar dacă tânărul spune că a plecat de acasă cu gândul de a nu-și arate emoțiile, acestea l-au copleșit. „Eu sunt foarte expresiv și, din păcate, sau uneori din fericire, se citește pe fața mea când nu îmi convine ceva sau când îmi place ceva. Încă, nu am găsit arta de a-mi ascunde reacțiile de pe față în viața de zi cu zi. Și am zis că merg cu fața de Mona Lisa, neexpresivă, cu capul înainte și am zis ce o fi, o fi.  Am avut emoții mari. Mi-am pus un zâmbet ca să nu se vadă că eram transpirat, eu care, de obicei, nu transpir deloc, nici la repetiții”, adaugă el.

„Înseamnă mult pentru mine”

După ce a aflat că a fost nominalizat, tânărul actor spune că a simțit o responsabilitate mare pe umerii lui, dorindu-și din ce în ce mai mult să primească premiul. Mai mult decât atât, rolul pe care l-a jucat în spectacolul „Martiri” nu a fost deloc unul simplu pentru el, fiind nevoit să joace în germană, o limbă pe care nu o cunoștea.

„Pe lângă faptul de a fii nominalizat la cea mai importantă gală teatrală din România, cred că e un plus faptul că ești nominalizat pentru un rol pe care l-ai făcut într-o limbă total necunoscută ție. Nu cred că am avut un debut prea obișnuit. Simțeam că oamenii au așteptări de la mine. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi câștigat. Înseamnă mult pentru mine. E un pas uriaș, îți dă încredere. Încă sunt la vârsta la care mai am nevoie de confirmări”, mai spune Iustinian.

Nu în ultimul rând, tânărul actor mulțumește întregii familii de la Teatrul Național „Radu Stanca”, fără de care, spune el, nu ar fi primit acest premiu. „Vreau să mulțumesc întregului teatru și întregii familii și tot ce ține de echipa de acolo, d-lui Constantin Chiriac pentru sprijin și pentru șanse, colegilor de la Martiri pentru că și datorită lor s-a întâmplat și, nu în ultimul rând, regizorului Radu Alexandru Nica, care m-a susținut și mă susține în continuare și care m-a bucurat și onorat cu rolul acesta care m-a făcut să ajung până aici”, completează el.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Expertarom, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8 și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Popa

Acum 1 an

Acest tanar este foarte vizibil in ultima vreme... Oare de ce?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus