Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Grevă la Garda de Mediu. Comisarii nu asigură nici permanența

Grevă la Garda de Mediu. Comisarii nu asigură nici permanența

Nicio solicitare depusă la Garda de Mediu nu va mai fi soluționată, până când comisarii nu vor fi invitați la negocieri de Ministerul Mediului. Angajații din Sibiu se plâng că au salarii mai mici, că nu le sunt plătite orele suplimentare și nici turele de permanență.

Cei 17 angajați ai Gărzii din Sibiu au venit astăzi la birou, dar nu au procesat acte și nu au făcut controale în teren. Se plâng de salariile prea mici. "Undeva în jurul a două mii, două mii o sută de lei benficiază un comisar superior. În condițiile în care face teren, face ore suplimentare, face gărzi de permanență, la intervenții privind unele accidente de mediu, perioadă pentru care nu ești remunerat în niciun fel", spune liderul de sindicat de la Sibiu, Bogdan Lazăr.

Inspectorii de la Garda de Mediu vor rămâne în grevă până când revendicările lor vor avea ecou. ”Faptul că, de la acea dată, până în prezent, reprezentanţii Guvernului nu şi-au manifestat dorinţa de a soluţiona  problemele grave existente în cadrul sistemului nostru instituţional a dus la această stare de fapt. Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din ţară, fapt pentru care ne cerem scuze cetăţenilor pentru această disfuncţionalitate”, se arată în comunicatul de presă semnat de liderul sindical la nivel național, Valentin Neagoe.

greva Garda de Mediu IMG_5876

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Realitatea

Acum 6 ani

Dar de ce nu va dati demisia? De ce nu plecati de acolo? In Sibiu sunt sute locuri de munca neocupate, somajul e zero, de ce mai stati? sau va e frica de concurenta reala din mediul privat?
Raspunde

Ana

Acum 6 ani

de ce nu ati sarit in sus atunci cand s au marit salariile celorlalte institutii de inspectie si control !!iar daca sunteti impotriva institutiilor de stat de ce nu propuneti desfiintarea lor ,iar daca exista de ce sunt atatea inechitati salariale adica pentru unii "muma si pentru altii ciuma."
Raspunde

bine

Acum 6 ani

sunteti legati de glie la garda de mediu?
Raspunde

Dan

Acum 6 ani

Ar trebui sa faca greva cei care va fac voluntar treaba - ma refer la ONG-uri sau persoane fizice care fac sesizari care de multe ori nu primesc o rezolvare la Garda de Mediu. Pe de alta parte, "bine" are dreptate - daca nu va convine un job la stat va puteti angaja la privat. In Sibiu - e plin de oferte si nu e nevoie de pile la angajare. Lasati meseria voastra celor care chiar sunt interesati sa protejeze mediul si inteleg hartiile pe care le semneaza.
Raspunde

Ion

Acum 6 ani

unii chiar sunt frustrati ca cineva trebuie sa vegehze la respectarea legii privind protectia mediului si atunci clar au ceva de comentat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus