Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
5°C

35 de copii din centrele de plasament aleargă la Maratonul Sibiului 2017

35 de copii din centrele de plasament aleargă la Maratonul Sibiului 2017

35 de copii din centrele de plasament Agarbiciu, Orlat, Gulliver și Sf. Andrei Mediaș, alături de angajații DGASPC Sibiu, vor alega și vor susține, în cadrul Maratonului Sibiului 2017, două proiecte pentru integrarea in comunitate a copiilor din sistemul de protecție, Sibiu Goes STEAM și Sibiul de poveste.

„Sunt fericit că există oameni cu suflet mare, care se gândesc și la copiii din centrele de plasament, copii care au nevoie de afecțiune, de îmbrățișări, iar activitățile pe care le desfășurăm împreună cu voluntarii ne motivează, oferindu-ne încredere în tot ceea ce facem. Mă bucur că pot participa alături de colegii mei din Centrul de Plasament Orlat la Cursa Copiilor”- Laurentiu Pasu, 12 ani, CP Orlat

„Instituția noastră beneficiază și în acest an de atenția unor tineri inimoși și determinați care prin proiectele lor <de poveste> și <științifice> vor aduce un plus de valoare și bucurie în viața copiilor instituționalizați, iar atunci când viața ți-a oferit multe și simți că poți dărui la rându-ți altora mai puțin norocoși, înseamnă că ești Omul de care avem nevoie! Mulțumesc copiilor care aleargă pentru susținerea acestor proiecte, colegilor noștri, tuturor celor care sunt Oameni Buni ai comunității sibiene!” spune Laura Camelia Vîlsan, director general DGASPC Sibiu.

Științescu Hub și Asociația de Poveste în colaborare cu DGASPC Sibiu își propun să realizeze ateliere nonformale și practice, gratuite copiilor din sistemul de protecție socială.

Știintescu Hub își propune să contribuie atât la schimbarea percepției copiilor și tinerilor asupra științelor, cât și la optimizarea modului de utilizare a tehnologiei. Cunoștințele teoretice de la scoală vor putea fi înțelese la nivel profund, prin experimentele și aplicațiile de la hub, iar fizica, chimia sau robotica nu vor mai fi doar niște noțiuni abstracte, imposibil de înțeles.

În plus, 64 de copii cu potențial mare pentru performanță din sistemul social de protecție, care provin atat din centrele de plasament Orlat, Agarbiciu, Medias, Sibiu, cât și din asistența maternală vor beneficia de un mediu stimulant pentru a-și dezvolta acest potențial în cadrul celor opt ateliere gratuite.

„Particip la Maratonul Sibiului 2017 – Cursele Copiilor deoarece îmi plac provocările. Sunt mândru că am avut șansa să fiu educat și crescut de oamenii minunați din centru. Multumesc tuturor celor care sunt alături de mine, mă susțin și mă ajuta zi de zi.” - Grecu George, 11ani, CP Agarbiciu

"În centrele de plasament sunt peste 300 de copii pentru care susținerea noastră, a tuturor, este esentială. Sentimentul de apartenență este aproape inexistent în ceea ce îi priveste, iar noi ne propunem să devenim responsabili, să fim o comunitate care formează caractere, insufla valori și răspunde nevoilor de securitate," se arată într-un comunicat al DGASPC Sibiu.

Asociația de Poveste va desfășura un festival de integritate socială în cadrul căruia, prin realizarea a 12 ateliere de lucru în echipă, dorește să creeze relații de prietenie între copiii din comunitate și cei din centrele de plasament. Toate acestea vor contribui la dezvoltarea empatiei, a imaginii de sine și la schimbarea perspectivei asupra vieții.

„Am învățat că doar împreună putem salva comunitatea. Fiind manageri de caz pentru copiii din centrele aflate în structura DGASPC Sibiu, considerăm că, în primul rând, noi trebuie să fim modele pentru cei din jur. Haideți să fim cu toții <Sibiul de Poveste> în Piața Mare, sâmbătă, 27 mai, și să susținem inițiativa și proiectul”, spun Ioana Daniela Ganta și Anca Mioara Ivanus, angajate în cadrul Serviciul de Evaluare Complexă Copii din cadrul DGASPC Sibiu.

“Mă numesc Savu Tabita şi am vârsta de 13 ani. Ceea ce m-a motivat să particip la Maratonul Internaţional Sibiu au fost cauzele de caritate şi menţinerea unui organism sănătos. Am acceptat provocarea la categoria copiilor cu vârstă cuprinsă între 13 şi 16 ani. Susţin copiii din centrele de plasament pentru integrarea acestora în comunitatea „Sibiului de Poveste”. Maratonul Internaţional Sibiu este ocazia perfectă de a face faţă provocărilor. Din prima zi de antrenament (1-2 ore) am vrut să renunţ deoarece nu credeam că pot face faţă efortului, însă m-am motivat să-mi depăşesc limitele şi am continuat. Astăzi sunt bucuroasă şi mândră că la acel moment nu am renunţat şi aştept cu nerăbdare următoarele antrenamente. Îmi doresc ca acest maraton să reprezinte o experienţă unică, care să-mi ofere lecţia de a nu renunţa niciodată în faţa provocărilor.”

 Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus