La sfârșitul săptămânii trecute, Innovation Labs și-a desemnat cei trei finaliști care vor participa pe 22 mai la evenimentul Demo Day din București. Acolo, se vor întâlni cu finaliștii din București, Cluj-Napoca, Iași și Alba Iulia. Găsirea unui produs în cel mai scurt timp, simularea preoperatorie și conectarea persoanelor pasionate de gătit cu cele gurmande sunt cele trei aplicații care au fost desemnate câștigătoare și totodată care s-au calificat pentru următoarea etapă.
La Demo Day Sibiu au fost prezente șase dintre echipele selectate în cadrul primei etape de selecție din acest program, respectiv Hackathon-ul din Sibiu, desfășurat în 11-12 martie 2017. Echipele selectate pentru Hackathon au rămas să lucreze după amiaza și peste noapte la realizarea unui prototip viabil și persuasiv, prezentat în a doua zi a evenimentului. Juriul a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai credibile idei de produs cu potențial disruptiv, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial către un produs cu aplicații reale în piață.
Aplicațiile care ajung la București
Pentru direcția de Retail, susținută de Carrefour, echipa BuyPal oferă cliențior oportunitatea de a a găsi rapid și ușor produsul căutat, folosind o metodă inovatoare: un robot inteligent, care, pe baza recunoașterii vocale, identifică nevoile clientului și găsește soluții adecvate la problemele acestuia. Accesul la această aplicație se va face pe baza unui abonament, iar costurile vor fi proporționale cu numărul de conversații avute cu ChatBot-ul.
Pe direcția de Health&Lifestyle, OrthoSim este o aplicație care permite simularea preoperatorie 3D, în locul apelării la intuiție. Soluția aduce împreună medicii, pacienții și furnizorii. OrthoSim salvează timp, dat fiind faptul că în prezent o analiză durează în jur de 3-5 zile. Folosirea aplicației ar reduce timpul la circa 30 de minute. De asemenea, soluția conduce la economii financiare și previne intervențiile inutile.
A treia echipă selectată, EatYV, conectează persoanele cărora le place să gătească cu cele care apreciază o masă bună. Orice utilizator poate deveni chef, ceea ce presupune crearea de noi rețete sau chiar gătitul pentru alți utilizatori. Astfel, cei care gătesc pot beneficia de aprecierea celor care vin să le încerce preparatele, în timp ce „clienții", cealaltă categorie de persoane care utilizează aplicația, se bucură de experiența unei mese în oraș chiar la bucătari acasă, reducând costurile pe care le presupune o astfel de ieșire.
„Innovation Labs pune în mișcare toate rotițele”
Innovation Labs este un accelerator ancorat în Universități românești de prestigiu din București, Cluj, Iași, Sibiu, Timișoara și Alba Iulia, adăugând dimensiunea dezvoltării de produs educației tehnice IT&C, pentru care absolvenții din România se bucură de o recunoaștere globală. Pe tot parcursul programului, tinerii au împărtășit experiențele unor antreprenori sau oameni de business de succes, explorând ecosistemul antreprenorial românesc. În plus, li s-au oferit tehnologii de ultimă generație pentru a-și dezvolta produsele, prin intermediul partenerilor programului.
„La Innovation Labs participanții trec prin toată experiența dezvoltării unui start-up tech: de la idee, la crearea unei echipe, dezvoltarea de software sau marketing cu toate stările atașate: laudă, critică, succes și eșec. Cred că e important să-i învățăm pe tinerii antreprenori despre cum să gestioneze un eșec și cum să pivoteze și să-l integreze în următorul proiect. Innovation Labs pune în mișcare toate rotițele, e un laborator în care poți experimenta lumea uneori dură a antreprenoriatului, însă cu o plasă de siguranță”, spune Ciprian Ciocan, director executiv Fundația Comunitară Sibiu.
Echipele au participat la workshop-uri săptămânal
În martie 2017, peste 450 de tineri s-au înscris în Hackathoanele Innovation Labs, fiind alese la final 63 de idei de produse digitale pentru programul de mentorat. În Hackathoane au intrat efectiv 117 echipe, dezvoltându-și ideile în prototipuri cu ajutorul mentorilor, pe parcursul a 24 de ore de foc. Cele mai convingătoare echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial, evoluând spre un produs care să combine excelența tehnică și orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Timp de trei luni, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la dezvoltarea și rafinarea produselor lor.
În cadrul semifinalelor Demo Day București vor urca pe scenă cele mai bune echipe dintre cele 63 selectate în programul de mentorat de trei luni în luna martie 2017, ca urmare a Hackathoanelor Innovation Labs din cele 6 centre universitare. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, 16 echipe vor intra în finala Demo Day, captivând juriul și publicul cu inovațiile lor, urmând să fie alese echipele câștigătoare Innovation Labs 2017.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Astra film festival , Alba Iulia , Fundaţia Comunitară Sibiu , Ciprian Ciocan , Demo Day , innovation labs , Demo Day București , Hackathoanele Innovation Labs , Hackathoanelor Innovation Labs , La Demo Day Sibiu , Fântânița Haiducului , La Innovation Labs , În Hackathoane
Vizualizari: 2903
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Amn114
Acum 2 ore
Lutte
Acum 2 ore
Emil
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
X-ulescu