Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Proiect: cresc tarifele din piețele Sibiului

Proiect: cresc tarifele din piețele Sibiului

La cererea conducerii societății Piețe Sibiu SA, executivul local a lansat consultării publice un proiect de hotărâre referitor la creșterea mai multor tarife practicate în piețele din Sibiu.

În opinia reprezentanților Piețe Sibiu SA, creșterea de tarife se impune în contextul majorării salariul minim brut de la 700 de lei lunar în 2012 la 1.450 de lei, lunar, în prezent, dar și din cauza creșterii tarifelor la energia electrică și gazele naturale. În acest context, cei de la Piețe Sibiu SA solicită majorarea tarifelor pentru cei care vor să își vândă mașinile în Piața Obor de la 25 la 30 de lei pe mijloc de transport. Pentru cei care vor să vândă biciclete sau motociclete, tarifele sunt propuse a fi majorate de la 3,5 lei la cinci lei pe zi.

Cresc tarifele și pentru cei care vând pepeni

Din cauza tarifelor introduse o dată cu implementarea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor, cei de la Piețe Sibiu SA propun și mărirea tarifelor de salubrizare impuse comercianților din piețe: de la 2,5 la trei lei pe zi pentru spațiile din Piața Obor, de la 7 la 7,5 lei pe zi pentru fiecare teren și spațiu, de la 7,5 la opt lei pe zi pentru mesele și standurile din piețele agroalimentare li de la zece, la 12 lei pe zi, pentru cei care utilizează containerele pentru pepeni și varză.

Cei de la Piețe Sibiu SA propun și o modificare a modului în care se calculează prețul de închiriere a spațiilor construite din PVC. Logica modificării acestor tarife pornește de la faptul că, în cazul spațiilor cu pereți zidiți din piețele sibiene, pentru cele cu suprafețe mai mari de 50 de mp se aplică un algoritm care face ca boxele cu suprafață mai mare să aibă un preț atractiv. „Acest avantaj creat pentru spațiile de zidărie nu se regăsește și pentru spațiile de aluminiu sau PVC. Astfel, considerăm oportună realizarea acestei distincții și pentru spațiile de aluminiu sau PVC, prin introducerea unui tarif calculat pe bază de algoritm, pentru spațiile de aluminiu sau PVC ce depășesc 50 de mp în suprafață, respectiv 4.930 lei/lună + 0,5 lei/mp/zi pentru fiecare mp care depășește 50 de mp“, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre referitor la modificarea tarifelor. Potrivit acestui proiect, restul tarifelor practicate de Piețe Sibiu SA ar urma să rămână la nivelul celor practicate și anul trecut.

Acest proiect de hotărâre este lansat în consultare publică de către Primăria Sibiu. Cei interesați și care au propuneri sau sugestii pe acest subiect sunt invitați de către administratorii locali să le transmită în scris prin intermediul Centrului de informații pentru cetățeni, aflat în sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Stefanini, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Silviu

Acum 6 ani

Normal, Birtz aduna bani ptr marea echipa de fotbal. Dar nu vede nimeni ca Sibiul are cele mai mari preturi in piete din tara si asta va fi motiv sa mai creasca. Nu vede nimeni ca Sibiul este unul dintre foarte putinele orase mari fara piata acoperita (bucuria supermarketurilor). Nu vede nimeni ca la Piata Rahova nu rezista nici un comerciant in magazinele pietei? Din cauza chiriilor total exagerate au plecat producatori de mezeluri, farmacii, etc. Pai daca nu poate duce chiria un lant cunoscut de farmacii si cunoscuti producatori de mezeluri e clar, sunt prea mici chiriile, hai sa le mai crestem, sa stea spatiile goale.
Raspunde

GEORGE

Acum 6 ani

Să dea afara pe cei care sunt platiti de la piete si se ocupă de clubul de fotbal în loc să lucreze la piete.
Raspunde

Lichele

Acum 6 ani

Destept esti tu, pai cine ar mai ramane? la Piete prostia e la ea acasa. Birt a adunat o gramada de fosti fosti fotbalisti. El incesrca sa dea de lucru unor indivizi fara nici un fel de pregatire profesionala. Niste tembeli platiti din bani publici.
Raspunde

Ella Manu

Acum 6 ani

Da' starpiti odata pentru numele Bunului Dumnezeu, comertul cu "troci" si tot felul de gunoaie adunate din suburbiile Occidentului, si expuse in Piata Obor, c-avem pretentia de Capitala Culturala Europeana. Pentru cei amatori de tot felul de mocaciuni, mutati talciocul langa groapa de gunoi a orasului, unde de fapt si de drept este locul sau!
Raspunde

rappaport comissiona-prepurgel

Acum 6 ani

cu tarife majorate / merge treaba ca pe roate
Raspunde

sibyanul

Acum 6 ani

Stati linistiti, ca la 2000 E cat are dl. Director salariul lunar plus inca vreo 5000E pe an premii, il doare-n cot de voi, rezolva el si problema asta in Consiliul local...sunt fraieri cei care-si mai vand in piete produsele, ar trebui ca adevaratii producatori sa nu plateasca nicio taxa pentru vanzarea produselor, ci Primaria sa le subventioneze locurile de vanzare. Pentru comercianti-alta regula: sa-si inchirieze chioscuri ca si asa au marfa 12 luni pe an din Grecia, Turcia, Italia sau Spania!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus