Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Toți bibliotecarii din județul Sibiu se întâlnesc la Biblioteca Astra

Toți bibliotecarii din județul Sibiu se întâlnesc la Biblioteca Astra

Toți bibliotecarii din județul Sibiu sunt așteptați luni, 22 mai, între orele 10:00-16:00 la un atelier de formare profesională, organizat de Departamentul Metodic. Comunicare. Programe al Bibliotecii Județene ASTRA.

Obiectivul întâlnirii este livrarea unui curs informal cu tema „Memorie și cunoaștere locală: Tehnici de colectare, arhivare, conservare și valorificare a informațiilor de interes local în colecțiile bibliotecilor publice.” Informațiile teoretice vor fi ulterior implementate și transformate în instrumente de evaluare și promovare a comunităților din mediul rural și urban mic.

„Un domeniu important de evaluare și studiu în noul serviciu de bibliotecă publică va fi cel al tradițiilor gastronomice, un subiect important pe agenda județului Sibiu, începând cu anul acesta și culminând în 2019, prin titlul dobândit de Regiune Gastronomică Europeană”, spune reprezentanții Bibliotecii Astra.

Din competențele specifice urmărite de conținutul cursului fac parte: folosirea limbajului adecvat în comunicarea cu beneficiarii și oamenii resursă; analiza critică şi comparativă a surselor istoriei orale; extragerea informaţiilor esenţiale dintr-un mesaj; identificarea de argumente cu privire la un subiect istoric; folosirea adecvată a surselor orale, scrise, tipărite, foto, etc. în funcţie de epoca în care au fost produse; încadrarea unui eveniment sau a unei serii de evenimente într-un context istoric; folosirea aparaturii digitale: scanner, reportofon şi/sau cameră video în realizarea interviurilor: înregistrare, stocare, transcriere.

„Ca instrumente de lucru, am elaborat trei chestionare: Date generale comunitate, Folclor literar. Jocuri. Jucării și Îndeletniciri, în total 216 întrebări, la care se adaugă și chestionarul privind Obiceiurile alimentare care, împreună, vor genera un material informativ, sperăm cât mai interesant și relevant despre fapte, oameni și obiceiurile din cele 4 regiuni turistice județene: Mărginimea Sibiului, Valea Hârtibaciului, Țara Oltului și Țara Secașelor. Prin acest tip de acțiune de colectare, arhivare, conservare și valorificare a informațiilor de interes local evidențiem rolul bibliotecarului în comunitate și rostul bibliotecii publice care reper major, identitar”, mai transmit reprezentanții Bibliotecii Astra.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Stefanini, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

justitiar

Acum 6 ani

Ce interesant sa va ocupati de proiectele altora si sa le strangeti materiale informative.Poate va transformati si in jurnalisti,cineasti,politicieni etc.Numai in bibliotecari adevarati nu.Aveti angajati care,put de incultura,intrebi de o carte arhicunoscuta, si nu stiu cine este autorul,si ti spun sa o cauti in catalog.Mai bine ati face cursuri de beletristica,literatura romana si universala,ca multe pupeze de acolo habar nu au.
Raspunde

...

Acum 6 ani

sper sa fie si carti tehnice si sa ajunga sa le citeasca cei din primaria sibiu, ca sa inteleaga ca in secolul 21 nu mai merge sa modernizezi iluminat public (ca in strand) cu felinare. trebuie pus iluminat cu led. cei din primarie nu trebuie sa astepte 6 luni ca sa vada daca e bun sau nu iluminatul cu led. trebuie doar sa intrebe un inginer, sau un prof de fizica, sau de mate, pe cineva care stie sa faca doua calcule. oare d-na administrator nu are nimic de zis? in primarie, baba cora e comandantul suprem?
Raspunde

cetatean

Acum 6 ani

Pentru Justitiar : Bibliotecarii in calitate de amploaiati ai statului roman, fac ce li se cere, nu prea au alta solutie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus