Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

VIDEO S-a stabilit pe unde trece autostrada Sibiu – Boița. ”Taie parcul industrial în două!”

VIDEO S-a stabilit pe unde trece autostrada Sibiu – Boița. ”Taie parcul industrial în două!”

CNAIR a transmis primarilor din Șelimbăr și Boița traseul pe unde va trece tronsonul de autostradă ce va face legătura între centura Sibiului și lotul Boița – Racovița. Nemulțumiri există în Șelimbăr, unde traseul ar urma să treacă prin mijlocul parcului industrial și pe la marginea cartierului pentru tineret, dar și în zona Veștem, unde nu există în plan nicio ieșire. ”Traseul l-am primit doar săptămâna trecută de la firma reprezentantă a CNAIR. Va trece prin mijlocul parcului industrial, prin partea de jos a cartierului pentru tineret din Șelimbăr. Cel de la marginea pădurii. Probabil că vor fi expropriați”, a spus primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Primarul admite că această lucrare trebuie realizată. ”Nu vreau să comentez, avem nevoie de autostrăzi. Traseul l-am cunoscut acum șase zile și am luat-o ca atare. (...) Nu ne-au cerut un punct de vedere. Conform legii exproprierii s-au identificat toți proprietarii de terenuri, au fost trimise tabelele anexă la proprietari. Ești pus n fața faptului împlinit. Cu siguranță nemulțumiri există și din partea celor care locuiesc în zona drumul Cisnădie i- drumul național, a parcului industrial pentru că sunt nemulțumiri din partea unor investitori care voiau să se dezvolte pe partea respectivă”, a mai spus primarul.

Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu – Pitești, va avea aproximativ 123 km și va avea cel puţin şase tuneluri şi zece noduri rutiere. Cele mai lungi tuneluri vor fi la Poiana 1,7 km, Curtea de Argeş 1,3 km, Lazeret două tuneluri de 1,5 km şi Robeşti 900 m.

Autostrada A 1 Piteşti-Sibiu (cu termen estimat de finalizare 2021) necesită investiţii de aproximativ 1,6 miliarde de euro şi este finanţată din fonduri europene.

Întreaga eisiune poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/xzx1ySTXsxM

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Stefanini, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

(-)

Acum 5 ani

Asa, si...Dupa capul vostru sec, la ce distanța de parcul industrial ar fi trebuit sa treacă, pentru a fi fezabil proiectul? Cei care-si construiesc baze de producție in parcul industrial, n-au nevoie de acces la căile de comunicație, dupa parerea voastră de "experți"?....
Raspunde

ra

Acum 5 ani

unde e iesirea acum va fi nod. ce iesiri trebuie la vestem si la parcul ind. iesire la talmaciu si la capat de sector e suficient
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eugen

Acum 5 ani

Sibiu - Boita? Nu mai e Sibiu- Pitest,i sau "v-a luat gura pe dinainte", cum se spune!
Raspunde

filip

Acum 5 ani

Acest primar ne ia de prosti? Pai domia sa pe unde credea ca va trece autostrada - oare viaductul peste DN nu dadea foarte clar o imagine a continuarii traseului autostrazii? Mai bine s-ar intreba cum s-au dat autorizatiile de constructie in zona respectiva.
Raspunde

florin

Acum 5 ani

vom putea circula pe autostrada de la sibiu la pitesti in 2030.
Raspunde

marcel

Acum 5 ani

optimistule
Raspunde

gabi

Acum 5 ani

si ce se va intampla cu carterul tineretului care se construieste in zona?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus