Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Am mâncat la cel mai nou restaurant vegan din Sibiu. Și chiar a fost bun

Am mâncat la cel mai nou restaurant vegan din Sibiu. Și chiar a fost bun

Nu știu dacă ați observat, e o adevărată modă în Sibiu în ultima vreme să mănânci natural. Cât mai verde și ecologic, să bei sucuri presate la rece ca să te umpli de vitamine. În ultimul an s-au tot deschis prin oraș restaurante vegetariene, vegane, raw vegane și juice-bar-uri. Nu știu câte rezistă în timp, cert este că săptămâna trecută am testat cel mai nou restaurant vegan din oraș.

Deschis pe strada Timotei Popovici, adică pe străduța care merge dinspre Piața Schiller către Billa de pe Bălcescu, She’s Green este un bistro micuț și cochet. Nu mi-am putut da seama dacă este decorat complet de la Ikea sau JYSK, dar arată ca-n cataloagele de decorațiuni interioare pe care le primim în poștă. Totul e alb-verzui, bine luminat și cu multe plante. Ca să fiu sincer, e un loc plăcut și relaxant, mai ales că în fundal se aud în surdină ritmuri de jazz.

Meniul e format din câteva file și include o listă scurtă mâncăruri simple, realizate numai din plante. Au și meniul zilei, ceea ce-am și ales, având în vedere că în afară de a citi o înșiruire de legume nu prea înțeleg nimic din ofertă. Nu sunt vegetarian și în 90% din cazuri prefer o friptură unei salate. Ca să fie clar. Tocmai de aceea nu aveam deloc așteptări mari.

restaurant she s green (1)

La primul fel am mâncat supă cremă de dovlecel, care conține, printre altele, ceapă, lămâie, spanac și păstârnac. A venit însoțită de crutoane din ceva pâine graham, după cum mi-am putut da eu seama, și decorată cu două feliuțe subțiri de sfeclă roșie. Vegană sau nu, supa a fost delicioasă. Nicidecum nu avea gust numai de dovlecel, ci aroma a fost una bogată și catifelată. Începutul a fost promițător!

La felul doi am primit friptură de soia cu sote de morcovi și salată de castraveți cu fenicul. Sună ca la Mastechef, dar în realitate e ceva banal. Morcovi înmuiați în tigaie cu trei feliuțe de soia prăjite și un mic bol cu sălățică. Dacă eram la vreun concurs culinar la tv nu dădeam cu farfuria de pământ, că mi-ar fi fost rușine, dar nici nu-i lăsam să treacă în etapa următoare. E comestibil și nu are gust rău. Atât. Nu impresionează prin nimic, nu mi-a uimit papilele gustative și nu m-a convertit la veganism. Mănânci să zici că ai mâncat fără carne.

restaurant she s green (2)

În paralel am cerut un ceai din plante de la munte, care a avut exact gustul ceaiului pe care-l făcea bunica, când eram mic, la țară. Am fost mirat să-l îndulcesc cu sirop de agave, sau ceva de genul. Fițe.

La desert am comandat o felie de tort din ciocolată cu lime și alune. Nu credeam că se poate face un desert atât de bun fără lapte, unt, frișcă sau mai știu eu ce se pune de obicei. Un răsfăț. Și dacă tot sunt la capitolul acesta, trebuie să menționez că oamenii de la She’s Green sunt foarte atenți cu prezentarea și servirea clienților. Chiar te simți răsfățat. La fel te simți și la toaletă, care este probabil cea mai curată pe care am văzut-o vreodată într-un restaurant. Nu știu dacă m-am spălat pe mâini cu esență naturală de aloe vera, sau dacă mi-am uscat mâinile în briza aerului de munte, încă cert este că poți mânca de pe jos, atât de curat e.

Impresionant mi s-a mai părut faptul că nu eram singuri în restaurant. Dimpotrivă, trei sferturi din mese erau ocupate, semn că sibienii chiar apreciază mâncarea sănătoasă.

Nota de plată a fost de 95 de lei, pentru două persoane, cu tot cu bacșiș. Puțin cam mult, dacă e să compari cu o masă obișnuită la orice alt restaurant din centrul Sibiului. Pe de altă parte, tot ce am mâncat la She’s Green a fost natural, sănătos și gătit în așa fel încât să te bucuri de substanțele hrănitoare. E o chestiune de alegere personală, mănânci mai ieftin și mai prost, sau mai scump și sănătos. Repet, nu-s vegetarian, nu-mi place iarba la micul dejun sau scoarța de copac la cină. La She’s Green am învățat că poți să mănânci bine și sănătos. Și voi mai trece pe la ei.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Compa, Takata, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

dieticianul

Acum 6 ani

Fite! Mancare sanatoasa? Soia e o planta aseman[toare cu fasolea si mazarea. Cand se recolteaz[ , se folosesc boabele de soia care arata ca niste boabe de mazare,, dar de culoarea maron deschis. De unde feliute de soia? Prin cate procese au trecut bietel boabe de soia pana au ajuns felii sa le faci friptura pt. fitosi? Asa ca ... lasati-ma cu mancatl sanatos...
Raspunde

Tu es stultior guam asinus

Acum 6 ani

Tare as fi curios, sa ne spui cum ti-ai dat seama ca ai mâncat, citez " natural, sănătos si gătit astfel incat sa te bucuri de substanțele hrănitoare" dupa ce-ai descris modul de pregătire la tigaie...
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 6 ani

Cum ti-ai dat seama ca, citez "tot ce am mâncat este natural, sănătos si gătit in asa fel incat sa te bucuri de substanțele hrănitoare" din moment ce anterior ai descris modul de pregătire ca fiind facut la tigaie?
Raspunde

Anonim

Acum 6 ani

Eu zic sa te lasi de "sportul" asta cu restaurantele, concluziile tale nicio legatura cu bucataria, ci doar cu gustul si percetia ta. Tu nefiind un specialist in domeniu poti sa povestesti cu prietenii tai. Eu citesc ziarul sa ma informez corect, iar informatia furnizata de tine nu este relevanta
Raspunde

Grup de turisti

Acum 6 ani

Iarasi ati ascuns rubrica. Trebuie sa dau search pe google ca sa gasesc articolul. La voi pe site e de negasit.
Raspunde

Niku

Acum 6 ani

Fara ceorba de burta, viata e trist.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus