Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-4°C

Primăria Sibiu vrea să modernizeze trei școli și un liceu din Sibiu

Primăria Sibiu vrea să modernizeze trei școli și un liceu din Sibiu

Primăria Sibiu a realizat studiile pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor în care funcționează Școala gimnazială nr. 1 de pe strada Hațegului, Școala nr. 21 de pe strada Luptei, Școala Radu Selejan de pe strada Șoimului și Liceul Constantin Noica de pe strada Oștirii.

Consiliul Local Sibiu a aprobat luni, 29 mai, indicatorii tehnico-economici în ședința din luna mai, următorul pas fiind depunerea la Agenția de Dezvoltare Regională Centru în luna iunie pentru obținerea finanțării din fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea B - clădiri publice.

“Investițiile în modernizarea clădirilor în care funcționează unitățile de învățământ au fost și sunt o prioritate pentru Primăria Sibiu. Anul acesta am alocat peste 45 de milioane de lei din bugetul local pentru investiții și reparații. În plus față de aceste alocări, avem șansa să accesăm fonduri structurale pentru anumite lucrări și vom încerca acest lucru”, spune Astrid Fodor, primarul Sibiului.
Studiile arată și valorile estimate ale investițiilor: clădirea școlii gimnaziale nr. 1 și sala de sport - aproape 8 milioane lei, clădirea școli nr. 21 și sala de sport - 10 milioane de lei, școala Radu Selejan - 7,1 milioane de lei, iar Liceul Constantin Noica - 7,5 milioane de lei.

Studiile realizate relevă și lucrările necesare dintre care amintim:

- reabilitarea anvelopei clădirii (izolarea termică a fațadei și a plăcii ultimului nivel)

- reabilitarea sistemului de încălzire și a celui de furnizare a apei calde (instalarea corpurilor de încălzire cu ventiloconvectoare și montarea de termostate)

- instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice (panouri fotovoltaice, pompe de căldură aer-apă)

- reabilitarea instalației de iluminat prin instalarea unor corpuri de iluminat eficiente energetic

- instalarea unui sistem de management și control al clădirii

- repararea și eliberarea fațadei de instalațiile și echipamentele montate direct pe aceasta

- reabilitarea acoperișului, după caz

- reabilitarea instalațiilor de apă, canalizare și electricitate

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

...

Acum 5 ani

"reabilitarea instalației de iluminat prin instalarea unor corpuri de iluminat eficiente energetic" - sa nu-mi zica ie cineva ca aia de la primarie pun leduri.....le-o fi venit mintea la cap?
Raspunde

L.Alin

Acum 5 ani

Scoala 21 chiar are nevoie.Treptele de la intrarea din spate sunt un pericol iminent,lipsesc bucăți din ele,sala de sport...nu mai zic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus