Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

Prefectul a anunțat primele rezultate ale anchetei de la Bâlea: A fost o eroare tehnică și una umană

Prefectul a anunțat primele rezultate ale anchetei de la Bâlea: A fost o eroare tehnică și una umană

Prefectul județului Sibiu, Radu Lucian, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, primele concluzii preliminare ale anchetei desfășurate în urma accidentului de telecabină de la Bâlea Lac.

Conform anchetei ISCIR, accidentul s-a produs atât din cauza unei defecțiuni la un computer, cât și din cauza reacției târzii a persoanei care supraveghea telecabina.

"ISCIR ne-a făcut doar o informare în care ne-a spus foarte clar că au fost două probleme acolo - una de natură tehnică, defecţiune la calculatorul de proces al instalaţiei, şi a doua de natură umană”, a declarat Lucian Radu.
În urma anchetei proprii, Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Sibiu a aplicat firmei care deține telecabina o amendă de 5000 de lei.

Și ITM Sibiu are în desfășurare o anchetă.

"Noi ne-am deplasat la faţa locului în ziua producerii evenimentului şi imediat a fost deschis un control care are ca scop verificarea anumitor aspecte de securitate şi sănătate în muncă şi care ar avea tangenţă cu evenimentul produs. Noi ne-am concentrat atenţia, în primul rând, pe modul în care s-a efectuat instruirea cu privire la securitate şi sănătate în muncă, existenţa evaluării de risc, a planului de prevenire şi protecţie, fişele de aptitudine şi existenţa instrucţiunilor de securitate sănătate. Noi încă nu am închis acest control. Pot să vă spun că nu au deficienţe până acum cu privire la problemele pe care le-am amintit anterior”, a declarat Remus Furtună, inspector șef adjunct al ITM Sibiu.
Nu în ultimul rând, o anchetă pe această temă are în desfășurare și Poliția.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus