Luni,
26.07.2021
Partial Noros
Acum
28°C

Turcan: ”Statul nu mai poate asigura în mod automat venituri celor care preferă să primească ajutoare sociale”

Turcan: ”Statul nu mai poate asigura în mod automat venituri celor care preferă să primească ajutoare sociale”

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că România nu mai poate susţine prin ajutoare sociale pe cei care preferă să nu muncească, deşi pot să o facă, şi să primească bani de la stat. ”România nu îşi mai permite să tolereze nemunca, dacă vrea să păşească spre prosperitate. Statul nu mai poate asigura în mod automat venituri celor care preferă să primească ajutoare sociale, să stea acasă, în loc să accepte un loc de muncă. Din păcate, a devenit convenabil pentru unii să se complacă într-o astfel de situaţie”, a scris Turcan. ”Avem în ţară prea multe exemple de întreprinzători care nu găsesc cetăţeni dornici să muncească, chiar dacă acestora li se oferă posibilitatea de a beneficia de reconversie profesională. Iar unul dintre argumentele invocate tot mai des este acela că «nu rentează să munceşti». Această situaţie nu mai poate continua şi trebuie să-i punem punct, în primul rând pentru că riscă să devină un mod de gândire care afectează fundamentul societăţii”, a continuat președintele interimar al PNL.

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, duminică, depunerea la Parlament un proiect de modificare a Legii 416/2001, astfel ca refuzul unui loc de muncă să ducă la anularea venitului minim garantat.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Geo

Acum 4 ani

Daca nu se mai poate automat, ei se multumesc si manual.
Raspunde

John Doe

Acum 4 ani

Nu trece o zi fără o știre pe TS cu mirobolanta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus