Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Magazinul Ambient din Mediaș, scos la vânzare pentru datorii de 12 milioane de euro

Magazinul Ambient din Mediaș, scos la vânzare pentru datorii de 12 milioane de euro

Din cauza unor datorii de aproape 12 milioane de euro revendicate de către Banca Comercială Română, complexul comercial Ambient din Mediaș este în procedură de executare.

Clădirea magazinului Ambient din Mediaș are două niveluri, fiind construită pe mai multe parcele de teren în suprafață totală de peste 14.500 de mp, aflați la intersecția străzii Iacob Pisso cu Șoseaua Sibiului. Potrivit anunțului de vânzare dat publicității de executorul judecătoresc Sebastian Cherșa, raporturile de evaluare ale acestor terenuri și, respectiv, al clădirii indică o valoare totală de piață a acestora estimată la aproximativ 1,8 milioane de euro. La licitația programată pentru 21 iunie, însă, aceste bunuri vor fi vândute la un preț cu 25% mai mic decât cel stabilit prin raportul de evaluare. Astfel, clădirea magazinului și terenul aferent în suprafață de 4.735 de mp urmează să fie scoase la vânzare pentru suma de 879.750 de euro, iar celelalte trei parcele de teren cu o suprafață cumulată de 9.774 de mp vor fi licitate cu un preț de pornire de 468.497 de euro. „Persoanele care doresc să participe la licitaţie sunt invitate să depună oferta de cumpărare cu o zi înainte de data licitației, precizându-se imobilul pentru care se dorește cumpărare și suma oferită, numărul de dosar execuțional și numele debitorului. Această ofertă este foarte importantă pentru a se putea verifica din timp îndeplinirea condițiilor legale pentru ținerea licitației și evitarea amânării acesteia la o dată ulterioară“, se arată anunțul publicat de executorul judecătoresc Sebastian Cherșa. Licitația programată pentru 21 iunie va fi organizată la biroul acestuia din Alba Iulia.

Datorii de 12 milioane de euro

Clădirea magazinului Ambient este scoasă la licitație în urma unor datorii totale de 11,98 de milioane de euro pe care Banca Comercială Română le-a revendicat inclusiv în instanță. Trebuie precizat că terenul și clădirea aferente magazinului Ambient din Mediaș nu sunt în proprietatea SC Ambient SA – firma care a intrat în insolvență în 2015. Activele respective sunt în proprietatea SC Nova Practic Consulting SRL, al cărei administrator este Dan Gabriel Olteanu, unul dintre acționarii Ambient SA. Firma Nova Practic Consulting are drept obiect principal de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 862.000 de lei, la care pierderile raportate au fost de 3,3 milioane de lei. Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor aferent anului fiscal 2016, societatea avea la finele anului trecut active imobilizate în valoare totală de 19,7 milioane de lei.

Foto: Google Street View

 

 

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau dacă vrei un job mai bun pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Harley Burger, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus