Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
15°C

A murit Marcel Rusu, fostul președinte al Tribunalului Sibiu

A murit Marcel Rusu, fostul președinte al Tribunalului Sibiu

Judecătorul Marcel Rusu, cel care a condus Judecătoria și, mai apoi, Tribunalul Sibiu timp de mai bine de 16 ani, a decedat în cursul zilei de miercuri.

Trupul neînsuflețit al lui Marcel Rusu a fost depus la Biserica din Groapă, unde sunt programate și funeraliile, cu începere de la ora 11:00 a zilei de vineri. Fostul președinte al Tribunalului Sibiu ar fi împlinit 59 de ani în ziua de 28 iunie. Marcel Rusu a debutat ca avocat în Baroul Sibiu în 1982, devenind judecător în 1987. A preluat conducerea Judecătoriei Sibiu în 1996, iar din 2002 până în 2012 a fost președinte al Tribunalului Sibiu.

„A contribuit la formarea multor generații de juriști“

„Colectivul Curţii de Apel Alba Iulia îşi exprimă regretul şi tristeţea la trecerea prematură în nefiinţă, după o grea suferinţă, a fostului nostru coleg, judecătorul Marcel Ion Rusu şi transmite condoleanţe familiei îndurerate precum şi tuturor prietenilor şi colegilor acestuia“, se arată într-un comunicat semnat de către Alexandra Iuliana Paștiu, președintele Curții de Apel Alba Iulia.

„Născut  la 28 iunie 1958, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca iar după ce a profesat 5 ani (între 1982-1987) ca avocat în  cadrul Baroului Sibiu, începând cu anul 1987 şi-a început la Judecătoria Sibiu cariera de judecător. Din anul 1993 a promovat ca judecător în cadrul Tribunalului Sibiu iar în perioada 1996-2002 a îndeplinit funcţia de preşedinte al Judecătoriei Sibiu. În anul 2000 a obţinut gradul profesional de judecător de curte de apel iar în perioada 2002-2012 a deţinut funcţia de preşedinte al Tribunalului Sibiu. După o carieră de judecător impresionantă, de peste 30 de ani de activitate judiciară efectivă din care 16 ani a îndeplinit funcţia de preşedinte de instanţă, magistratul Marcel Ion Rusu s-a pensionat începând cu 12.04.2017 dar a rămas în memoria tuturor prin devotamentul, profesionalismul  şi pasiunea dovedite în muncă pe parcursul întregii activităţi dedicată actului de justiţie. Prin activitatea didactică bogată şi lucrările de specialitate publicate, fiind doctor în drept din anul 2002 şi cadru universitar la Facultatea de Drept «Simion Bărnuţiu» din Sibiu, a contribuit la formarea mai multor generaţii de jurişti, fiind şi pentru aceştia un model de conduită şi profesionalism“, se mai arată în comunicatul Curții de Apel.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

///

Acum 6 ani

D-zeu sa-l ierte, a murit tanar!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

iulia

Acum 6 ani

Si "elefanții" mor, fraților....
Raspunde

profesor

Acum 6 ani

Iulia, nici tu nu esti nemuritoare, ca noi toti de altfel. Dumnezeu sa-l odihneasca !
Raspunde

Ica Noe

Acum 6 ani

D-zeu sa-l odihneasca ! A murit prea tinar. V-a ramine pentru totdeauna in inimile noastre. A fost un om exceptional, un prieten bun.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus