Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
16°C

VIDEO - Klaus Iohannis susţine o conferinţă de presă comună cu Donald Trump

VIDEO - Klaus Iohannis susţine o conferinţă de presă comună cu Donald Trump

Discursul președintelui Donald Trump:

"Este o onoare să primesc un prieten atât de bun al Americii la Casa Albă.

Poporul român şi cel american au foarte multe în comun, relaţia dintre cele două state se întinde de peste un secol, dar azi sărbătorim parteneiratul nostru strategic care a început cu 20 de ani în urmă.

Vizita dvs vine într-un moment important, pentru toate naţiunile responsabile din lume.

M-am intors dintr-o călătorie istorică din Orientul mijlociu, să îi unesc pe toti oamenii civilizaţi în lupta contra terorismului.

Nicio naţiune civilizată nu poate permite răspândirea acestei ideologii, am vorbit cu lideri musulmani, importanţi din Orientul Mijlociu, liderii au spus că sunt gata să nu mai susţină fianciar şi moral terorismul.

Qatar, din păcate a fost un fondator al terorismului la un nivel foarte înalt.

Trebuie să oprim finanţarea terorismului, am decis împreună cu secretarul de stat cu generalii noştri din armată, cu oamenii noştri minunaţi că a venit timpul să spunem Qatarului să termine cu finanţarea terorismului şi cu finanţarea extremismului.

Vreau să fac apel către toate naţiunile să nu mai susţină terorismul. Nu voi numi aceste state dar nu am terminat cu rezovarea problemelor, dar le vom rezolva nu avem încotro, este prioritatea mea. Pentru că prima mea datorie ca preşedinte este să îi ţin în siguraţă pe americani, pe tot timpul campaniei am pus accentul pe lupta contra terosimului şi acum la fel.

Pentru a face lucru trebuie oprită finanţarea terorismului, să nu mai îvăţăm ura.

Facem apel la Qatar şi alte naţiuni să facă mai multe şi mai repede

Vreau să multumesc Arabiei Saudite şi prietenului meu regele. A fost un summit cu adevărat istoric, să sperăm că va fi început., încheierea finanţării terorimsului şi începutul sfârşitului terorismului.

Nu mai finanţaţi!

Vreau să mulţumesc pooporului român pentru tot ce au făcut şi au contribuit contra acestui pericol.

Au propriile lor probleme, au făcut foarte multe în această privinţă, România e un membru important al coaliţiei contra ISI, al patrulea contributor cu trupe în Afganistan.

23 dintre cetăţenii voştri au plătit preţul şi SUA onorează sacrificiul lor.

Recunosc puterea de conducere a lui Klaus Iohannis şi că România a decis să crească contribuţia bugetului apărării. Sperăm că şi celelalte state din NATO vor urma exemplu României şi că îşi vor îndeplini partea financiară.

Datorită acţiunilor noastre banii încep să vină la NATO, alte state încep să realizeze că a venit timpul să îşi respecte obligaţiile.

Împreună putem face faţă provocărilor din lume.

Apreciez eforturile pentru lupta contra corupţiei şi apărarea statului de drept, mediu în care investiţiile pot înflori, abia astept să înflorim aceste legături economice şi culturale dintre noi. Românii au făcut contribuţii foarte importante, printe ele premiul Nobel lui Elie Wiesel, săptămâna aceasta comunitatea evreiască din SUA i-au acordat preşedintelui Iohannis înaltă distincţie pentru munca sa.

Viitoarele relaţii dintre România şi SUA sunt luminoase, vă mulţumesc pentru conducerea dvs şi că aţi venit aici, abia aştept să întărim relaţiile cu poporul dvs, relaţia a fost bună dar acum e mai puternică ca niciodată”.

Discursul președintelui Iohannis, pe scurt:

”Este important de notat că acest parteneriat creionează România şi ceea ce reprezintă România. Romania care luptă împreună cu SUA în Afganistan şi Irak. Acest parteneriat contribuie la ce este România.

Nu doar că trebuie să continue ci trebuie să fie mai puternic ca şi trebuie să rezolve cele mai importante probleme. Mă bucură faptul că NATO  a decis să lupte împotriva terorismului. O mare parte a bugetului NATO trebuie să fie îndreptată spre achiziţii strategice. Să folosim cu înţelepciune banii.

Nu doar că trebuie să continue ci trebuie să fie mai puternic ca şi trebuie să rezolve cele mai importante probleme. Mă bucură faptul că NATO  a decis să lupte împotriva terorismului. O mare parte a bugetului NATO trebuie să fie îndreptată spre achiziţii strategice. Să folosim cu înţelepciune banii”.

Știre inițială:

Preşedintele Klaus Iohannis va avea vineri de la ora 21.00 o întâlnire cu preşedintele SUA Donald Trump, în prima vizită la Casa Albă a unui lider est-european după alegerea noului preşedinte al SUA. După tete-a-tete, cei doi vor ţine o declaraţie de presă comună.

"Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele SUA Donald Trump vor susţine declaraţia comună de presă în Rose Garden, spaţiul exterior Biroului Oval de la Casa Albă, la ora 21.45 (ora României)', conform Preşedinţiei.

Şeful statului român va ajunge la Casa Albă în jurul orei 21.00, unde va fi întâmpinat de preşedintele Donald Trump. Klaus Iohannis va semna în Cartea de Onoare, apoi va fi invitat de preşedintele SUA în Biroul Oval, pentru convorbiri tete-à-tete.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, la întâlnirea cu comunitatea de români din Washington, că întâlnirea de vineri cu preşedintele SUA Donald Trump este foarte importantă pentru că va marca ”un moment extrem de important în evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări”, scrie Mediafax.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

13 comentarii

Tucu-v-as

Acum 5 ani

Asteptam trolii pesedisti sibieni sa ne explice ei acum cum sasul ne-a facut orasul de ras. Ei, intr-adevar, sunt de plans!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mama mare

Acum 5 ani

Nu PSD ne fac ras , Iohannis are grija singur de ras , nu are de nimeni . Mai , dansul nu-i in stare sa lege cuvinte .
Raspunde

despre ce vorbesti?

Acum 5 ani

Credibilitate maxima pentru cineva care nu este in stare sa scrie corect doua propozitii....de ras!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

trump a vorbit de ROMANIA nu incercati s afaceti cultul personalitatii in sit actuala geopolitica orcine era presedinte al romaniei era primit la fel
Raspunde

vezi din nou

Acum 5 ani

Nu ai vazut pana la capat, in mod special l-a felicitat si laudat si pe Ioha ...chiar foarte magulitor ptr. acesta.
Raspunde

Ina

Acum 5 ani

Partial ai dreptate, doar ca "situatia actuala geopolitica" cuprinde si tara noastra, deci si rezultatul alegerilor, puternicele manifestatii contra OUG 13, etc. Deci nu mai visati in van psd-istilor!
Raspunde

ilie

Acum 5 ani

Pt.invidiosii care nul pot vedea sau sa accepte ca nu are nume rominesc ari fii bine daca il trimeteati pe Becali sau pe Cioaba sa va prezinte tara.
Raspunde

mama mare

Acum 5 ani

Nu mai dati vina pe guvern . Guvernul a dat banii la fiecare primar din tara din fondurile Europene . Eu ma intreb de ce primaria nu face nimic ? Doar gropi ? De ce multe cladiri culturale ale Sibiului sunt ale Bisericii Evanghelice ? Doar stiti sau daramat si cladirile unde erau licee cunoscute . De asta liceele sau mutat rapid in alte cladiri noi .
Raspunde

corectie

Acum 5 ani

Cele mai multe cladiri din oras au apartinut Bisericii Evangelice de sute de ani...Guvernul nu da bani din fonduri europene, cofinanteaza....
Raspunde

Ina

Acum 5 ani

E adevarat ca primaria nu a facut mai nimic, dar cum a dat guvernul bani din fonduri europene fiecarui primar? |Poate stii ceva ce noi n-am aflat inca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus