Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Alegeri la Marpod pentru noul primar

Alegeri la Marpod pentru noul primar

Nicolae Țiban (PNL) și Bogdan Bârsan (PSD) sunt candidații care vor să devină primar al comunei Marpod. Alegerile s-au organizat după ce fostul primar, Sebastian Dotcoș, a demisionat pentru a prelua funcția de administrator al județului Sibiu. Votarea a început la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00. Dacă în secția de votare la ora 21.00 se mai află persoane care vor să voteze, acestea vor fi lăsate să-și exprime opțiunea și după această oră.

Se organizează astăzi alegeri în 49 de localități din țară, aflate în 32 de județe.

Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința, după caz. Cetățenii care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor, pot să-și exercite dreptul de vot, pe baza actului de identitate.

Alegerile pentru primari sunt valabile indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot. Este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. În caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin în două săptămâni, la care vor participa doar candidații aflați în această situație.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus