Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
7°C

Chiriac, despre bugetul alocat culturii în Sibiu: „Este cea mai mare cifră din lume”

Chiriac, despre bugetul alocat culturii în Sibiu: „Este cea mai mare cifră din lume”

De la sfârșitul săptămânii, Sibiul respiră teatru. Odată cu Festivalul Internațional, străzile orașului s-au umplut de sute de oameni care au venit să vadă acrobațiile și spectacolele din aer liber. Nu mai vorbim de cele 71 de spații de joc care strâng zi de zi mii de spectatori.  În total, FITS are un buget de aproape 12 milione de euro, din care 1,6 sunt din partea Primăriei. În cadrul unei conferințe de presă, Constantin Chiriac, președintele FITS a spus că Sibiul are cel mai mare buget din lume alocat culturii.

De mulți ani, spune Chiriac, Primăria orașului Sibiu acordă 12% din bugetul total culturii. „Este cea mai mare cifră din lume. În același timp, Agenda Culturală pe care Sibiul o dezvoltă ținând cont de ceea ce înseamnă patrimoniu, oamenii acestei comunități și tot ceea ce înseamnă nevoile de dezvoltare ale comunității, Agenda aduce înapoi comunității 16%. Este o dovadă elocventă că într-o comunitate cu viziune, cu organizare, cu o politică culturală coerentă dezvoltată pe termen scurt, mediu și lung, cultura pe lângă vizibilitate, sănătate, spirit, bun gust și așa mai departe, aduce profit economic”, spune Constantin Chiriac.

Mai mult decât atât, el menționează că, în ultimii cinci ani, biletele la toate spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca” sunt cumpărate integral.

Festivalul internațional de Teatru de la Sibiu a început pe 9 iunie și se va desfășura până pe 18 iunie, sub tema iubirii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Octavian

Acum 5 ani

Bai nene, dar cum poti minti in halul asta cand lucrurile astea pot fi verificate? Au innebunit cu totii.... e clar, si asta da jurnalism... nu mai verificam nicio informatie...
Raspunde

Teatru la Kilogram

Acum 5 ani

Opriti-l pe nebun! Nu se poate da atatia bani pe mana unui dezaxat. Johannis este complice in aceasta manarie; Fodor continua abuzul si hotia din banul public. O parodie ridicata la rang de arta de un pseudo-artist, Chiriac, si-o Primarie iresponsabila.
Raspunde

Thom

Acum 5 ani

Poate cel mai mare buget procentual....altfel ma indoiesc. O fi ''cel mai mare'' dar nu avem sali de spectacole (ce e acum sunt glume demne de Crested Butte, Alabama), opera ioc, mari sali polivalente (macar una) ioc, multe cladiri de patrimoniu darapanate. Pe platforma Independenta se poate crea o zona cu mari sali si spatii libere care sa preia toata harmalaia din pietele vechi centrale, care deja se sufoca si sunt si greu accesibile auto. Faceti ceva cu spatiile mari din jurul centrului vechi, sunt o optiune pt eliberare, si progres !
Raspunde

Balena rosie

Acum 5 ani

Care teatru ca de cativa ani la FIS se da doar circ?!!!!
Raspunde

(-)

Acum 5 ani

No ghine bhee, da pa' nu suntem nooi prima tara pe județ?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus