Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Hotelul din piața Gării, scos la executare silită pentru trei milioane de euro

Hotelul din piața Gării, scos la executare silită pentru trei milioane de euro

Scheletul clădirii din piața 1 Decembrie 1918 (piața din fața stației CFR Sibiu) este în curs de executare silită, în urma cererii formulată de Compania de asigurări-reasigurări Exim România și aprobată de Judecătoria Sibiu.

Compania de asigurări s-a îndreptat împotriva SC Sephora Impex SRL (societatea care deține clădirea în discuție și care societate face parte din grupul celor înființate de cel care a fost Ilie Vonica, fondatorul Polisano) pentru recuperarea unei datorii de peste 22,8 milioane de lei. Astfel, prima licitație pentru vânzarea acestei structuri a fost programată de către executorul Bogdan Suciu în ziua de 4 iulie 2017, prețul inițial fiind stabilit la 3,037 milioane de euro, fără TVA (preț stabilit printr-un raport de evaluare depus la dosarul de executare).

Structura scoasă la vânzare are o suprafață construită de 1.765 de mp, suprafața desfășurată fiind de aproape 12.000 de mp. Terenul aferent clădirii care are subsol, parter, mezanin, patru etaje și mansardă este de 2.306 mp. Potrivit anunțului de vânzare a clădirii a cărei construire este oprită de mai mulți ani, la subsolul acestei structuri este prevăzută o piscină, iar la parter sunt prevăzute un restaurant, un bar și o sală de conferințe, plus alte încăperi cu folosințe diferite. La fiecare etaj al construcției sunt prevăzute 32 de camere, se mai arată în respectivul anunț. Cei interesați de această licitație trebuie să depună, până în ziua licitației, o cauțiune reprezentând zece la sută din prețul de strigare al bunului.

hotel gara (2)

Era scos deja la vânzare

Respectiva clădire a cărei construire a început în 2006 era deja scoasă la vânzare de către reprezentanții grupului Polisano. În februarie anul acesta, președintele grupului Polisano, Remus Borza, declara pentru Turnul Sfatului că respectiva structură este scoasă la vânzare pentru suma de patru milioane de euro. „Sibiul are un grad de ocupare peste media națională, deci este evident că face sens o astfel de afacere. Dar pentru unii care vin din industrie și se pricep. Noi nici nu avem bani ca să finalizăm investiția. Acolo mai trebuie aproximativ cinci milioane de euro pentru a finaliza acel hotel de patru stele”, declara Borza. Potrivit lui, investițiile realizate până acum pentru respectivul hotel ar fi de aproximativ șase milioane de euro.

 

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau dacă vrei un job mai bun pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Harley Burger, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Dumitru

Acum 7 ani

Un parc distrus degeaba....
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 7 ani

Nu e singurul spațiu verde distrus...
Raspunde

...

Acum 7 ani

Acestea sunt "monumente" care ne amintesc zi de zi ca pofta baronilor locali este mai presus de lege iar spatiile verzinu sunt decat viitoarele lor parcele pentru noi constructii. Aceeasi Pri-Marie cu alta palarie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus