Maratonul Internațional de la Sibiu, Turul Ciclistului, Strongman, Sibiu Sands sau Streetball sunt numai câteva dintre evenimentele care și-au câștigat deja un nume în oraș. Și, mai mult decât atât, se vorbește despre ele și în străinătate. Însă, câți dintre voi v-ați întrebat de unde provin echipamentele sportivilor? Și dacă intuiția vă trimite cu gândul la branduri mari din Occident, ei bine, lucrurile nu stau așa. O mare parte dintre echipamentele pline de culoare și imaginație ale participanților sunt create și personalizate într-o fabrică cu 120 de angajați, aflată la doar câțiva kilometri de Sibiu, la Mârșa.
Sibienii sunt deja familiarizați cu fabrica de steaguri Metropolis de la Mârșa, însă ce nu știu aceștia este că acolo nu se produc doar steaguri. De fapt, aceasta este doar una din cele trei direcții asupra cărora se orientează producția fabricii, respectiv: echipament sportiv și materiale publicitare, steaguri și costume populare.
Echipament pentru sportivii de performanță
Smaranda și Vlad Bălan, o specialistă în comunicare și un inginer economist școlit pe filiera germană, sunt tinerii care duc afacerea familiei mai departe. Totodată, și-au transpus hobby-urile și în munca lor. Astfel, pasiunea pentru ciclism a lui Vlad s-a concretizat în producerea echipamentelor sportive, iar înclinația spre creativitate și frumos a Smarandei stă la baza designului acestora. Așa au luat naștere Ballansportswear și Bizza, dar și echipamentsportiv.eu, site-urile care vând echipament sportiv cu design personalizat, dedicate sporturilor precum ciclism, fotbal, volei, baschet, polo, enduro, toate beneficiind de o calitate a execuției la standarde europene.
Țări precum Marea Britanie, Germania, Olanda sau Irlanda nu sunt deloc străine de echipamentele sportive realizate la Mârșa. Materialele și accesoriile, în totalitate de import, includ tehnologii adaptate solicitărilor fizice ale sportivilor. „Vârful nostru de lance este ciclismul. De altfel, olimpicul la mountain bike cross, Tudor Oprea colaborează cu noi la o linie dedicată sportivilor profesioniști și ne ajută prin feed-back-ul său permanent la testarea și îmbunătățirea noilor modele. Sportivii profesioniști știu cel mai bine ce trebuie să aibă un costum ca să poată rezista la efort în ploaie și în soare”, spune Vlad.
Odată achiziționate, materialele ajung în fabrică. După ce sunt croite și imprimate folosind tehnologii de ultimă generație, echipamentele sunt cusute cu pricepere, folosind accesorii dedicate articolelor sportive. În funcție de dorința clientului, se fac diferite aplicații astfel încât produsul final să fie exact ce și-a dorit și, totodată, să îl reprezinte pe cel care îl va purta. „Personalizarea o facem pornind de la o idee a clientului, care uneori poate fi un simplu logo, iar alteori o direcție cromatică sau o sugestie vizuală. Produsul este realizat 100% de noi, pornind de la o <<filă albă>>, care este materialul neimprimat, urmând ca echipa de graficieni să îi <<scrie>> povestea. Mai ales pentru echipele de prieteni, care practică același sport, identitatea de grup realizată prin mesajul vizual este foarte importantă”, explică Smaranda.
Echipament sportiv cu motive tradiționale
Ideea integrării motivelor populare în designul echipamentului sportiv i-a aparținut Smarandei și a pornit de la colecția de costume populare a tatălui lui Vlad, un iubitor de folclor și un spirit vizionar. „Linia Bizza reprezintă combinația dintre două trenduri: acela al ciclismului, ca stil de viață urban, dar si al întoarcerii la identitatea noastră afirmată prin tradiția populară, reinventată într-o manieră proaspătă și de impact”, explică cu entuziasm Smaranda raționamentul care a stat la baza producției unei colecții de tricouri ready-to-wear de inspirație etno.
Recent, echipamentele produse de Metropolis au populat Piața Mare, odată cu startul Maratonului Internațional de la Sibiu, un eveniment sportiv care a pus în mișcare mii de oameni. „O parte din tricourile alergătorilor, dar și din materialele publicitare au fost realizate de noi. Pentru mine, a fost o mândrie și o motivație să parcurg maratonul și să vad, de-a lungul traseului, produsele noastre în mișcare”, spune Vlad Bălan, managerul care își trăiește pasiunea pentru sport reușind să termine, pentru al doilea an consecutiv, cei 21 de km ai semimaratonului.
Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre echipamentele sportive produse în fabrica de la Mârșa sau pur și simplu să aflați ce evenimente sunt susținute de Metropolis, puteți accesa www.ballansportswear.com, www.echipamentsportiv.eu, www.flags.ro, www.bizza.ro, sau vizita showroom-ul din Sibiu, deschis pe strada Mihail Kogălniceanu nr.1.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Piata Mare , marea britanie , Maratonul Internațional , Maratonului Internațional , Mihail Kogălniceanu , Tudor Oprea , Linia Bizza , Sibiu Sands , Vlad Balan , Turul Ciclistului
Vizualizari: 9142
Ultimele comentarii
Acum 23 minute
@onestean
Acum 27 minute
Propaganda
Acum 32 minute
Semion Ortodocsu
Acum 44 minute
Ion Iliescu
Acum 52 minute
Un sibian vero