Luni,
27.09.2021
Innorat
Acum
16°C

Iohannis împlinește astăzi 58 de ani (FOTO)

Iohannis împlinește astăzi 58 de ani (FOTO)

Președintele României, Klaus Iohannis, își serbează astăzi ziua de naștere.

Profesor de fizică, șef al Inspectoratului Școlar Sibiu, primar al municipiului, președinte al PNL, iar apoi președinte al României, Klaus Iohannis s-a născut la 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni.

Momentul de cotitură din cariera politică a președintelui s-a consumat în 11 august 2014, când Biroul Politic Național comasat PNL-PDL a decis desemnarea lui, drept candidat al ACL la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. În primul tur de scrutin al alegerilor, din 2 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a obținut 30,37% din voturi, iar principalul său contracandidat, Victor Ponta, reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, a obținut 40,44% din voturi.

La 16 noiembrie 2014, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a fost ales președinte al României, cu 54,43% din voturi. La 21 noiembrie 2014, Curtea Constituțională a României a confirmat rezultatele alegerilor prezidențiale și a validat alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte. La 18 decembrie 2014 și-a depus mandatul de președinte al PNL și și-a anunțat demisia din partid, ca urmare a alegerii sale în funcția de președinte al României. A depus jurământul în fața Parlamentului la 21 decembrie 2014. (sursa: Agerpres)

O parte din parcursul său din cele patru mandate consecutive de primar al Sibiului, dar și după preluarea mandatului de președinte o puteți vedea aici.

iohannis_cl

iohannis_interviu

iohannis_campanieiohannis_basescuiohannis_confeponta_iohannisiohannisiohannis antonescu cazanvointa_iohannisiohannis_cupa irciohannis9iohannis3ponta si iohannis3

Primarul Klaus Iohannis participa la inaugurarea unor strazi reabilitate din Sibiu, 29 septembrie 2010. Primarul Klaus Iohannis participa la inaugurarea unor strazi reabilitate din Sibiu, 29 septembrie 2010.

Primarul Klaus Iohannis participa la inaugurarea unei statii de beton, in Sibiu, 9 mai 2007. Primarul Klaus Iohannis participa la inaugurarea unei statii de beton, in Sibiu, 9 mai 2007.

31 martie 2007 Pavilion 2007 vizita Iorgulescu 31 martie 2007 Pavilion 2007 vizita Iorgulescu

Klaus Johannis, primarul Sibiului, participa la inaugurarea primei etape de amenajare si marcare a pistelor de biciclete din Sibiu, cu o lungime totala de 17,38 kilometri, miercuri, 8 iunie 2011. Klaus Johannis, primarul Sibiului, participa la inaugurarea primei etape de amenajare si marcare a pistelor de biciclete din Sibiu, cu o lungime totala de 17,38 kilometri, miercuri, 8 iunie 2011.

presedintele Iohannis (9)carmen si klaus Iohannis alegeri 2014 (11) (Copy)iohannis ACL (5) (Copy)iohannis

Joachim Gauck, klaus iohannis (39)Joachim Gauck, klaus iohannis (70)Joachim Gauck, klaus iohannis (75)

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Sibian

Acum 4 ani

La mulţi ani şi succes României !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

alzara

Acum 4 ani

Magazinul Dumbrava - o ruşine arhitectural - urbanistică a Sibiului . Propun Primăriei un concurs de proiecte / design ; omologul din Iaşi este compatibil cu oricare oraş occidental
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

nu te mai droga!
Raspunde

Thom

Acum 4 ani

La Multi Ani !!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bogdan

Acum 4 ani

"Domnul Iohannis" , ca nu v-ati tras de sireturi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 4 ani

la multi ani si la multi bani (money)
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

La multi ani domnu Presedinte !!!
Raspunde

Volkischer Beobachter

Acum 4 ani

Este o ştire care îl priveşte strict pe dl.preşedinte ca persoană privată. Turnul Sfatului sunteţi uneori excesiv de pupincurişti! RUŞINE!!!!!!
Raspunde

apostol

Acum 4 ani

La Multi Ani si la multe case.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus