Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Studenți și elevi sibieni au înverzit Sibiul cu peste 300 de plante

Studenți și elevi sibieni au înverzit Sibiul cu peste 300 de plante

Studenți, cadre universitare și elevi de liceu și scoală generală au luat parte la acțiunea prin care peste 300 de flori au fost plantate în cadrul evenimentului ”Iubim Sibiu, să-l lăsăm să respire! Săptămâna verde”, organizat de Asociația E-Xplorator în colaborare cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” și Inspectoratul Școlar Județean.

Săptămâna 6-11 iunie a fost dedicată în întregime acțiunilor ”verzi”, la ULBS. Au fost organizate workshop-uri pe teme ecologice, întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor de mediu, dar și ateliere în care studenții au învățat să transforme materialele reciclabile în obiecte ce pot fi folosite.

DSC_4626

În 9 iunie, angajații ULBS și cei ai Asociației E-Xplorator au lăsat mașinile acasă și au folosit mijloace de transport ecologice, iar studenții au participat la acțiunea de plantare a celor 300 de plante și arbori ornamentali. În acest an, plantarea s-a desfășurat nu doar în spațiile ULBS, dar și în cele ale liceelor sibiene, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” și Colegiul Economic ”George Barițiu” fiind parte a proiectului. De asemenea, în plantarea plantelor la căminele studențești ale Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu s-au implicat și elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială Regele Ferdinand, care le-au dat o mână de ajutor studenților ULBS și AFT.

IMG_7055

Acțiunile din cadrul proiectului s-au încheiat cu o plimbare cu bicicletele, la care au luat parte studenți și cadre universitare ale ULBS.

”Campania Iubim Sibiul! Să-l lăsăm să respire!” se află la cea de a treia ediție și este co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu, prin Agenda Comunității.

IMG_7059

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

ra

Acum 5 ani

Niciun pom. Mizerie totala
Raspunde

politrucul

Acum 5 ani

"Au inverzit" sau inverzira, ca nu prea e clar?!
Raspunde

biciclist

Acum 5 ani

"În 9 iunie, angajații ULBS și cei ai Asociației E-Xplorator au lăsat mașinile acasă și au folosit mijloace de transport ecologice" Chiar s-a intamplat? Sunt curios. Exista ceva poze? Eventual cu parcarile goale? Mersi.
Raspunde

biciclist

Acum 5 ani

Acum am realizat ca sunt mentionati doar angajatii ca au lasat masinile, nu si studentii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus