Joi,
13.06.2024
Ploi Moderate
Acum
22°C

Patronul școlii de șoferi Combi Bucur arestat pentru 30 de zile

Patronul școlii de șoferi Combi Bucur arestat pentru 30 de zile

Reținut marți seara, Sorin Nicolae Jurju, proprietarul școlii de șoferi Combi Bucur din Sibiu va petrece următoarele 30 de zile în arest. Ioan Veștemean, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a declarat pentru Turnul Sfatului că cererea de reținere a acestuia a fost aprobată de judecător.

Sorin Nicolae Jurju este acuzat de procurori că a cerut șpagă pentru a facilita obținerea carnetului de șoferi. La începutul lui februarie 2017, Jurju – director al școlii de șoferi care funcționează prin intermediul societății Combi Promo SRL – a cerut și a primit 400 de euro de la un sibian care urma să susțină proba practică a examenului pentru obținerea carnetului de șofer. Cum respectivul candidat nu a trecut examenul, acesta a revenit la Jurju cerându-i înapoi cei 400 de euro despre care bănuia că nu au ajuns la examinatori. Tot pentru a-l ajuta să treacă de proba practică, Jurju ar mai fi cerut și primit alți 500 de euro de la un alt sibian.

Procurorii sibieni vorbesc, însă, și de o șpagă de 3.000 de euro cerută de la un sibian care – pentru acești bani – ar fi urmat a fi declarat admis atât la proba teoretică, dar și la cea practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere. Cei 3.000 de euro au fost înmânați lui Jurju, care – mai arată procurorii – pretindea că are influență pe lângă lucrătorii din cadrul Serviciului de Permise.

În afara celor relatate mai sus, Sorin Jurju a fost reținut și pentru instigare la fals, deoarece și-a obligat unul dintre angajați să raporteze în sistemul informatic al Autorității Rutiere Române faptul că o cursantă de-a școlii de șoferi a urmat cursuri suplimentare de pregătire auto. Or, respectiva cursantă nu a urmat niciunul din aceste cursuri suplimentare, în acea perioadă aflându-se în Italia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

un cititor

Acum 6 ani

.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus