Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

72 de taximetriști sibieni amendați într-o singură zi

72 de taximetriști sibieni amendați într-o singură zi

72 de taximetriști din Sibiu și alți 19 din Mediaș au fost amendați ieri , 27 iunie, în cadrul unei acțiuni de prevenire desfășurate de IPJ Sibiu. Cele mai multe amenzi, 59, au fost date pentru oprirea/staționarea acestora în locuri nepermise, pentru nepurtarea centurii de siguranță, lipsa atestatului și folosirea telefonului mobil în timpul mersului.

Alte două sancțiuni au fost date pentru depășirea vitezei legale, și alte 30, pentru abateri de la legea taximetriei, informează reprezentanții IPJ Sibiu.

"Au fost verificate 191 de autovehicule conduse în regim taxi, au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale (oprire/staționare neregulamentară, neportul centurii de siguranță, viteză, afișare eronată a prețurilor, lipsa atestat) și a fost retras un certificat de înmatriculare," se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Sibiu.

Potrivit polițiștilor, obiectivele prioritare ale campaniei au fost:

  • Reducerea numărului de accidente în care sunt implicate, cu vinovăție, autovehiculele destinate transportului rutier public în regim taxi,
  • Verificarea respectării normelor legale care reglementează circulația pe drumurile publice de către taximetriști și eliminarea pirateriei; impunerea unui climat de ordine și siguranță publică prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum și sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare și calitatea serviciilor;
  •  Diminuarea concurenței neloiale;
  •  Verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi;
  •  Verificarea funcționării corecte a aparatelor de taxat;
  •  Verificarea efectuării în termen a inspecției tehnice periodice;
  •  Verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule destinate transportului rutier public în regim taxi.
foto arhivă

 Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

(-)

Acum 5 ani

Ce-aveți fraților cu noi, nu va mai place mirosul de picioare nespălate?...
Raspunde

un cititor

Acum 5 ani

La cum se comporta, cu mici exceptii, ar putea fi amentati periodic, din oficiu, toti taximetristii ..
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

pe cand vor fi vanati si in trafic ca astia nu respecta nici o lege de circulatie...
Raspunde

Acatz

Acum 5 ani

Daca s-ar putea sanctiona si nivelu' de putoare din taxiuri, cred ca 80% ar fi sanctionati zilnic.
Raspunde

necunoscut

Acum 5 ani

toti dati vina pe taximetristi, dar probabil si multi dintre voi va urcati ca niste putori si mult alcoolizati in taxiuri sa va duca acasa si pe unii nu ar trebui sa ii accepte. Doar sa sa mai fie si GIGI contra poate unii inteleg si altfel !
Raspunde

Cisnadian fără acte

Acum 5 ani

@necunoscut: Stimale, "ca niște putori si alcoolizați" este unicul antidot pentru a te putea urca in dricurile jegoase, cu care poluati rețeaua rutieră a Sibiului.De refuzat n-aveți cum, ca sunteti cu foamea-n gât...
Raspunde

Anon

Acum 5 ani

In sfarsit amenzi pentru opriri in locuri nepermise ! Ar trebui organizate zilnic astfel de actiuni. Asa am avea si noi taximetristi care respecta regulile de circulatie.
Raspunde

sra

Acum 5 ani

pe cand amenzi pentru faptul ca uita sa opreasca ceasul la destinatie ca sa-l reseteze ulterior, sa ramana cu toti banii? sau pentru faptul ca n-au niciodata rest?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus