Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Iohannis: aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi. Terminaţi cu ţopăiala fiscal-bugetară!

Iohannis: aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi. Terminaţi cu ţopăiala fiscal-bugetară!

Cabinetul condus de Mihai Tudose a depus jurământul la Palatul Cotroceni, după ce Parlamentul a dat votul de încredere, 275 de voturi fiind în favoarea noului Executiv. Preşedintele a atacat dur coaliţia de guvernare, spunând că ţara a fost dusă la criză.

”Noi, românii şi dumneavoastră avem mare nevoie de un succes guvernamental. Au trecut abia şase luni de când ne-am întâlnit aici pentru a învesti un guvern PSD-ALDE, după ce au fost câştigate alegerile de această coaliţie. O formulă scurtă care ar caracteriza aceste prime şase luni din mandatul coaliţiei ar putea suna: Aţi băgat ţara în criză, fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi. Că a fost vina fostului premier, care nu s-a pus singur acolo, dar nu a ştiut să plece singur, sau a altcuiva, nu e o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii, e analiză pe care aţi făcut-o sau o veţi face în coaliţie”, le-a spus membrilor noului cabinet, Klaus Iohannis, citat de mediafax.

Şeful statului a mai declarat că este o premieră chiar şi dărâmarea propriului Guvern prin moţiune.

”Vă rog să terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară! Taxa de solidaritate... Fiţi solidari cu românii şi guvernaţi responsabil! Vă solicit să guvernaţi în aşa fel în cât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%, să guvernaţi în aşa fel încât românii să aibă garanţia că Guvernul apără şi promovează statul de drept. Nu-mi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul OUG 13”, s-a adresat miniştrilor preşedintele Iohannis. citat de news.ro.

Conform lui Iohannis, noi taxe se anunţă pentru români, noi impozite. "După ce am promulgat legea prin care cresc salariile, deja se anunţă contramăsuri", a afirmat preşedintele care a remarcat că programul de guvernare este schimbat în puncte sensibile.

"În şase luni schimbăm de la reduceri de taxe, la reintroduceri de taxe, de la creşteri de salarii, la taxă de solidaritate. Un astfel de comportament cu certuitudine nu se încadrează în ceea ce se cheamă predictibilitate fiscală", a subliniat Iohannis.

Tudose: După jurământ mă voi duce la Palatul Victoria; Mergem să preluăm Guvernul nu să ne certăm

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că după jurământul de la Cotroceni va merge la Palatul Victoria pentru a prelua guvernarea de la fostul şef al Executivului Sorin Grindeanu.

"Astăzi după jurământ mă voi duce la Palatul Victoria pentru acest act de predare-primire. Începând cu seara aceasta până mâine dimineaţă la ora 09:00 toată lumea trebuie să fie la muncă. Mergem să preluăm Guvernul nu să ne certăm, să ne jucăm”, a declarat Mihai Tudose, întrebat dacă va lămuri cu Sorin Grindeanu problema Fondului Suveran de Investiţii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

(-)

Acum 6 ani

Asa sefu'! Pe ei si mamal lor, sefu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

guvernul tudose

Acum 6 ani

A spus dl presedinte cu gandul la plecarea de maine spre Sibiu si la aglomeratia de pe Valea Oltului.
Raspunde

Gruia

Acum 6 ani

Inca un discurs de succes scris probabil de Puscalau purtatoarea.
Raspunde

votantul

Acum 6 ani

Puscalau care ia barbatii femeilor maritate!
Raspunde

(-)

Acum 6 ani

Asa sefu'! Pe ei, si pe mama lor! Si daca nu le-ajunge, si pe mama mamii lor, sefu'!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai

Acum 6 ani

Discurs de presedinte, fost profesor. Ca la coltul strazii
Raspunde

...

Acum 6 ani

esti tudose? da, discurs de presedinte catre unii care nu au ce cauta la guvernare, ci la coltul strazii...cu mana intinsa. ministrii care habar nu au sa scrie, copiaza unii de la altii cu greseli gramaticale cu tot (demisiile prezentate si cererile de retragere a demisiilor). locul acestor analfabeti nu e la conducerea tarii. asa ca mihai, stai jos ai un 2
Raspunde

ban

Acum 6 ani

probbil conturile sunt fff goale !!! si se trage de timp pentru proprii desagi>....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus