Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Polițiștii sibieni: Pe timp de caniculă se produc mai multe accidente grave decât pe ger sau viscol

Polițiștii sibieni: Pe timp de caniculă se produc mai multe accidente grave decât pe ger sau viscol

Dat fiind faptul că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis o nouă atenționare de COD GALBEN de caniculă, sub a cărei incidență se regăsește și județul Sibiu, polițiștii sibieni au transmis joi o serie de sfaturi și recomandări pentru siguranța circulației și nu numai.

Conform reprezentanților IPJ Sibiu, ”vremea caniculară nu este deloc prietenoasă cu șoferii și pasagerii autovehiculelor, dar nici cu pietonii, studiile de trafic realizate fiind de comun acord asupra faptului că pe timp de caniculă se produc mai multe evenimente rutiere cu consecințe grave decât pe timp de ger sau viscol”.

Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere în această perioadă dificilă din punct de vedere meteorologic polițiștii recomandă conducătorilor auto:

* Asigurați-vă că sistemele de răcire, iluminare, frânare sunt în stare foarte bună de funcționare;

* Asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea indicată. țineți cont de faptul că, la temperaturi ridicate, pe distanțe mai lungi și viteze mari, crește considerabil riscul ca pneul să explodeze;

* Asigurați-vă că sistemul de climatizare funcționează în parametri optimi;

* Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dis-de-dimineață sau seara, când temperaturile devin mai acceptabile;

* Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto;

* Folosiți parasolare pe geamurile laterale spate îndeosebi pentru protecția copiilor. Aveți în vedere faptul că partea din spate a habitaclului are întotdeauna o temperatură mai mare decât partea din față. Astfel, asigurați-vă că sistemul de climatizare este fixat corect și util pentru toți ocupanții mașinii;

* Dacă pe parcursul călătoriei, simțiți/vedeți fum ieșind de sub capota mașinii, URGENT trageți pe dreapta într-un loc sigur, opriți motorul, coborâți, scoateți din mașină toți pasagerii și îndepărtați-vă de auto. Nu încercați să deschideți imediat capota întrucât riscul de aprindere este foarte ridicat. Apelați obligatoriu la un service specializat. În cazul în care sunt persoane rănite, apelați 112;

* Asigurați-vă că din autovehicul nu vă lipsește un kit de urgență format cel puțin din: suficiente lichide, hrană neperisabilă, cabluri de curent, cabluri de tractare, lanternă funcțională, trusă medicală;

* Folosiți ochelari de soare sau parasolare! Atenție la efectul de sirenă (percepție distorsionată a configurației drumului, risc de orbire)!

* Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că bateria telefonului este încărcată complet!

”În ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile ridicate accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!”, mai spun polițiștii.
În cazul în care, fie pieton, fie șofer sau pasager, observați persoane prăbușite pe stradă, apelați de urgență serviciul unic pentru situații de urgență 112.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus