Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
1°C

Sibiul în noul program de guvernare. Autostradă Sibiu – Brașov în 2020

Sibiul în noul program de guvernare. Autostradă Sibiu – Brașov în 2020

Noul program de guvernare al coaliței PSD-ALDE, redactat odată cu formarea noului guvern condus de Mihai Tudose, pomenește județul Sibiului la capitolele infrastructură și cultură. În privința drumurilor și autostrăzilor, este prevăzută construcția autostrăzii Sibiu – Brașov până în anul 2020, cu începere din acest an. Pentru această lucrare e prevăzută suma de 737,22 milioane euro. În ceea ce privește autostrada Sibiu – Pitești, nu este prevăzut nici un termen de execuție, fiind singurul proiect din domeniul transporturi pentru care nu este prevăzută o aproximare temporală.

FITS - manifestare culturală strategică

Guvernul Tudose dorește introducerea în legislația specifică a conceptului de „manifestare culturală strategică”, cu referire la evenimentele cu caracter cultural, precum Festivalul Internațional „George Enescu”, Festivalul Național de Teatru, Festivalul Internațional de Teatru Sibiu (FITS), Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), și alte evenimente culturale de amploare. ”Guvernul dorește rectificarea cadrului normativ pentru a permite instituțiilor de cultură cu finanțare din fonduri publice să folosească aceste fonduri în eforturile de publicitate a activității lor (promovarea expozițiilor, simpozioanelor, ș.a.m.d.) și în editarea unor publicații specifice, prioritate având cele pe suport digital”, se arată în programul de guvernare.

Autostradă culturală, până la altele…

În pregătirea Centenarului Marii Uniri de anul viitor, guvernul propune un program cultural, intitulat ”Autostrada Culturală”, prin care capitalele Marii Uniri (București, Alba- Iulia, Chișinău, Cernăuți) să fie legate de alte localități românești (Timișoara, Lugoj, Blaj, Arad, Sibiu, Iași, Craiova, Constanța), al căror rol istoric în pregătirea și desfășurarea actului de la 1 Decembrie 1918 este cunoscut, prin programe culturale. ”«Autostrada» ar trebui să genereze activități nemijlocite de cultură vie: vernisarea de expoziții istorice și artistice, simpozioane științifice, festivaluri, concerte de muzică clasică și populară, ateliere de creație artistică pentru tineri. Un accent deosebit va fi acordat revistelor care au contribuit, într-un fel sau altul, la pregătirea acestui act istoric. Se știe că o serie întreagă de publicații culturale, de la „Dacia literară” la „Sămănătorul” și de la „Tribuna” la „Unirea” au susținut, literar și politic, timp de mai multe decenii, idealul unității naționale. Unele dintre ele sunt în viață și astăzi, altele merită să fie evocate. Un proiect cultural, de cercetare și punere în valoare, prin 170 ediții anastatice și critice, colocvii și simpozioane locale și naționale, a publicațiilor culturale care au pregătit Marea Unire, poate releva aspecte noi ale acestui eveniment istoric și poate releva potențialul cultural excepțional al presei literare românești”, se arată în programul de guvernare.

Întregul program de guvernare poate fi văzut aici.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

cultivatorul

Acum 6 ani

Da, da, da, daaaa "Autostrada CULTURALA" .... ca de AUTOSTRADA ADEVARATA , nici vorba ! :))
Raspunde

rezist

Acum 6 ani

Hârtia suporta orice...realitatea este ca investițiile au scăzut la mai putin de jumatate fata de anul trecut ( sub un mld .de euro/5 luni pentru toata tara )si sunt la cel mai redus nivel din ultimii 10 ani,adica un nivel mult mai mic decat in perioada de criza economică......votați PSD...ciuma roșie
Raspunde

gigi

Acum 6 ani

gargara
Raspunde

Thom

Acum 6 ani

De ce dracu ne trebuie autostrada spre cacatii din est ??? Vestul intereseaza, restul degetul'' !!!
Raspunde

Pastorel Abagiu

Acum 6 ani

In prostia lui desarta Din care-a facut o "arta" Prostul astăzi se socoate Înțelept ca si Socrate.
Raspunde

alex

Acum 6 ani

Capitalele Marii Uniri Alba Iulia?? De cand? La Alba Iulia doar s-a semnat actul marii uniri (la 1 decembrie 1918) si s-a tinut prima Adunare Nationala in 2 decembrie 1918 care a ales Marele Sfat Roman si primul guvern romanesc al Transilvaniei. Dar dupa 2 decembrie rolul Alba Iulia s-a incheiat, pentru ca cele doua organisme de conducere s-au stabilitt la Sibiu care a devenit capitala Transilvaniei vreme de un an. Deci Sibiul a fost capitala Transilvaniei in perioada respective, nu Alba. E grea istoria pentru miticii din Bucuresti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus