Noul program de guvernare al coaliței PSD-ALDE, redactat odată cu formarea noului guvern condus de Mihai Tudose, pomenește județul Sibiului la capitolele infrastructură și cultură. În privința drumurilor și autostrăzilor, este prevăzută construcția autostrăzii Sibiu – Brașov până în anul 2020, cu începere din acest an. Pentru această lucrare e prevăzută suma de 737,22 milioane euro. În ceea ce privește autostrada Sibiu – Pitești, nu este prevăzut nici un termen de execuție, fiind singurul proiect din domeniul transporturi pentru care nu este prevăzută o aproximare temporală.
FITS - manifestare culturală strategică
Guvernul Tudose dorește introducerea în legislația specifică a conceptului de „manifestare culturală strategică”, cu referire la evenimentele cu caracter cultural, precum Festivalul Internațional „George Enescu”, Festivalul Național de Teatru, Festivalul Internațional de Teatru Sibiu (FITS), Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), și alte evenimente culturale de amploare. ”Guvernul dorește rectificarea cadrului normativ pentru a permite instituțiilor de cultură cu finanțare din fonduri publice să folosească aceste fonduri în eforturile de publicitate a activității lor (promovarea expozițiilor, simpozioanelor, ș.a.m.d.) și în editarea unor publicații specifice, prioritate având cele pe suport digital”, se arată în programul de guvernare.
Autostradă culturală, până la altele…
În pregătirea Centenarului Marii Uniri de anul viitor, guvernul propune un program cultural, intitulat ”Autostrada Culturală”, prin care capitalele Marii Uniri (București, Alba- Iulia, Chișinău, Cernăuți) să fie legate de alte localități românești (Timișoara, Lugoj, Blaj, Arad, Sibiu, Iași, Craiova, Constanța), al căror rol istoric în pregătirea și desfășurarea actului de la 1 Decembrie 1918 este cunoscut, prin programe culturale. ”«Autostrada» ar trebui să genereze activități nemijlocite de cultură vie: vernisarea de expoziții istorice și artistice, simpozioane științifice, festivaluri, concerte de muzică clasică și populară, ateliere de creație artistică pentru tineri. Un accent deosebit va fi acordat revistelor care au contribuit, într-un fel sau altul, la pregătirea acestui act istoric. Se știe că o serie întreagă de publicații culturale, de la „Dacia literară” la „Sămănătorul” și de la „Tribuna” la „Unirea” au susținut, literar și politic, timp de mai multe decenii, idealul unității naționale. Unele dintre ele sunt în viață și astăzi, altele merită să fie evocate. Un proiect cultural, de cercetare și punere în valoare, prin 170 ediții anastatice și critice, colocvii și simpozioane locale și naționale, a publicațiilor culturale care au pregătit Marea Unire, poate releva aspecte noi ale acestui eveniment istoric și poate releva potențialul cultural excepțional al presei literare românești”, se arată în programul de guvernare.
Întregul program de guvernare poate fi văzut aici.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Astra film festival , Festivalul Internațional , Activag Pitești , Marea Unire , Teatru Sibiu , Mihai Tudose , autostrada A1 inchisa , Guvernul Boc , George Enescu , Schunn Service , program de guvernare , Dream Personal Logistik Gmb , Film Transilvania , După Festivalul Naţional , Pentru Sibiu , Marlex Duo Company , Fântânița Haiducului , Trigo Industry Services , Guvernul Tudose , Centenarului Marii Uniri , Luna Braşov , infrastrucutra , Autostrada Culturală
Vizualizari: 2809
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
TheHermit
Acum 2 ore
Ionuț
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
Emil