Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

ICon Arts depășește, anul acesta, granițele Sibiului

ICon Arts depășește, anul acesta, granițele Sibiului

Artiști din toată lumea sunt invitați să participe, în perioada 19-29 iulie, la cea de-a XV-a ediție a Festivalului ICon Arts. Aceștia își vor prezenta cele mai noi realizări profesionale spectatorilor, promițând să dea naștere și în ediția din 2017 unui laborator de creație unic în peisajul internațional. Totodată, cei care vor lua parte la festival vor putea afla poveștile satelor încărcate de istorie, iar cei care caută o experiență inedită în domeniul artelor, se pot înscrie la școlile de vară ICon Arts. Vârstă minimă de participare este de 16 ani. 

Cum s-a transformat ICon Arts într-un fenomen

ICon Arts este un proiect cultural ambițios inițiat în anul 2003 de doi studenți la Conservator, în București: Diana și Sebastian Gheorghiu. Pe atunci, studențior români le lipsea o școală de vară de nivel internațional, iar cel mai mulți dintre ei se vedeau obligați să plătească foarte mult pentru cursurile de perfecționare din străinătate. Anii au trecut, festivalul și-a continuat demersul, iar astăzi se prezintă ca fiind un fenomen complex de artă contemporană independentă, recunoscut atât în plan național, cât și internațional.

Înscrieri la școlile de vară Icon Arts

Cei care vor să aibă parte de o experiență inedită în această vară, se pot înscrie la cele două școli de artă contemporană din cadrul festivalului. Între 19-30 iulie va avea loc prima școală de vară, în Sudul Transilvaniei, urmând ca din 31 iulie și până pe 7 august o a doua școală să se desfășoare la Accademia di Romania, în Roma, Italia.

În anii precedenți, elevii celor două școli au avut ca profesori maeștri de renume internațional de la Beijing Conservatory, Harvard University, Boston University, Royal Academy of Music and Royal College of Music in London, Univeristy of Birmingham, Oklahoma University, Metropolitan Opera New York și de la alte instituții de vârf, alături de profesori ai Univeristății Naționale de Muzică din București. Absolvenții academiei au fost extrem de bine pregătiți, iar astăzi se bucură de o reputație internațională, participând la concerte și concursuri în străinătate.

AI 4

Festivalul își lărgește orizonturile

Ediția 2017 a Festivalului „ICon Arts”, unul dintre cele mai longevive evenimente dedicate artelor contemporane din România, vine cu o premieră și anume extinderea evenimentului în Transilvania. Așadar, nu doar Sibiul, ci și Sighișoara, Biertan, Richiș, Alma Vii, Mălâncrav și alte localități din regiune vor găzdui concertele din cadrul Festivalului și cursurile Academiei ICon Arts 2017.  Alma Vii va găzdui clasele de dans contemporan și actorie, în Biertan se vor desfășura cursurile de pian și chitară, iar în Richiș se vor pregăti tinerii interesați de percuție și flaut. Festivalul ajunge și la Mălâncrav, unde vor avea loc clasele de compoziție, jazz și vioară.

Cei care vor să participe la evenimentele din cadrul Festivalului ICon Arts sunt rugați să fcă rezervări din timp la adresa [email protected]. ICon Arts, organizat de către Exces Music și UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, înseamnă atât un curs internaţional de artă (Academia ICon Arts), cât şi un festival de concerte şi spectacole (Festivalul ICon Arts), susţinute de participanţii Academiei, dar şi de nume ale muzicii contemporane recunoscute la nivel mondial. Acest proiect este posibil prin sprijinul oferit prin co-finanțare AFCN, Consiliul Judetean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus