Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

Il Ponte. O masă furtunoasă

Il Ponte. O masă furtunoasă

De câteva săptămâni, în Piața Mică a răsărit un nou restaurant. Într-un loc cam ghinionist, aș spune eu, pentru că niciunul dintre experimentele derulate acolo nu a avut mari sorți de izbândă, semn că Piața Mică nu transformă chiar totul într-o mină de aur. Spațiul dintre fosta Piazetta și Kulturcafe Sigi s-a plimbat pe la mai mulți proprietari sau chiriași, a fost botezat cam în fiecare an altfel, iar acum se numește Il Ponte. Foarte probabil să fie botezat după Podul Minciunilor, aflat la 30 de metri distanță. Captain Obvious alert!!!

Zis și făcut, hai să vedem de data asta cu ce ne surprinde. La prima vedere, nu cu mare lucru. Într-o bucătărie cât o cutie de chibrituri nici nu poți avea pretenția unui meniu cine știe ce elaborat. Oamenii și-au redimensionat afacerea în funcție de loc și a ieșit un mini restaurant cu specific italian, unde pastele și pizza duc trena. Ca aperitive, subțirel. Două feluri de focaccia, trei feluri de bruschette și un platou de brânzeturi pentru două persoane. Felurile principale, la fel, șase șnițele, de pui, de porc sau vită, ba pariziene, ba vieneze, ba pane, toate cu eternii cartofi prăjiți și salate. Deci nu vă așteptați la prânzul vieții voastre. E drept, la paste și la pizza stau ceva mai bine. Mă așez și eu la masă, singur, ca tot omul. Ospătarul vine imediat, foarte amabil, cu meniul la purtător. Evident că a durat mai puțin de două minute până m-am decis, variante oricum nu prea erau și era absolut evident că urmează să mănânc niște paste. Inițial am vrut să merg pe milaneze, pastele preferate ale copilăriei. Dar ceva mai jos aveau tagliatelle Emiliana. Aceleași milaneze dar aveau în plus mazăre și pătrunjel, deci ceva mai tentant decât simplele și banalele milaneze. Alături am cerut și o porție de focaccia cu rozmarin și niște papanași pentru desert. Am eu o slăbiciune pentru papanași, la fel cum am și pentru ciorba de burtă. Oriunde le prind, le încerc.

restaurant il ponte 2

N-apuc bine să sorb din limonada „cu lime” prima gură că se întunecă în fața mea. Venea urgia de la Ocna și orice sibian știe bine, când e negru cerul înspre Ocna urmează garantat și ploaia. Oricum era cald, mi-am zis în gând, o ploicică o să răcorească numai bine pavajul și așa încins. Ce a venit însă îl loc de ploaia așteptată ne-a luat pe toți prin surprindere și prin toți mă refer la toți chelnerii teraselor din zona centrală plus amărâții de comercianți ambulanți din Piața Mică. Din cer s-a pogorât un vânt cum rar am văzut. În 5 minute a răscolit o jumătate de piață, a rupt o grămadă de umbrele și a smuls câteva din țiglele clădirii unde funcționa Piazetta. Una a căzut chiar pe colțul mesei la care stătea și s-a sfărâmat la picioarele mele. Imediat a apărut un furnicar de chelneri și bucătari care ieșeau din toate cotloanele, încercând să limiteze pagubele. Am luat o tonă de praf în ochi încercând să îi ajut la coborât umbrele și la strânsul pernelor, ce să mai stai la masă să mănânci.

restaurant il ponte 3

Am luat totul la pachet, inclusiv limonada, cu tacâmurile sub braț și m-am refugiat în birou. Aspectul nu l-am mai punctat, toate erau puse de-a valma în caserole, am rămas cu gustul. Nimic din ce am comandat nu a fost rău, dar nici de ținut minte. Chiar banal. Pastele n-aveau nimic special, nici sos, nici vreun ingredient mai acătării. Combinația e bunicică, însă bucățile de șuncă erau tăiate cam din topor, ciupercile din conservă iar mazărea cu siguranță nu provenea din grădina din spatele restaurantului, nu neapărat că ar fi o problemă, doar că nu aducea un plus decisiv gustului. Papanașii, bunicei și ei, de remarcat abundența smântânii și gemului, ajungea liniștit pentru încă două porții. În total, puțin peste 60 de lei pentru o experiență memorabilă. Nu în fiecare zi zboară o terasă de sub tine.

Zeu Alizeu

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

9 comentarii

s

Acum 5 ani

cum, bre cu meniul la purtator? chestia aia la care unii ii spun "lista de meniu" wtf...Mă așez și eu la masă, singur, ca tot omul. Ospătarul vine imediat, foarte amabil, cu meniul la purtător.
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Chita, taitzai si gogoșele, preferatele romanilor sa hie, batar sa murim cu matzu' plin!....
Raspunde

Maasa looi Gyuntar

Acum 5 ani

Esti prost de bubui!! Folosesc acelasi limbaj de periferie pe care l-ai folosit si tu. Grav e ca te crezi funny, ar trebui sa consulti rapid un medic.Veterinar!
Raspunde

Jos Cenzura

Acum 5 ani

:))))))))
Raspunde

Magda Paler

Acum 5 ani

Baieti, va fac eu ceva mult mai apetisant. Ar trebui sa inchida de pe acum la cum se prezinta mancarea.
Raspunde

vasile

Acum 5 ani

Una scurta :-) nu sau meniu complect ?
Raspunde

cronicarul

Acum 5 ani

Rubrica Radio Sant – Radio Erevan. Cronica de restaurant a unui fomist fara pregatire in domeniu. Formator de opinie intre idioti, jurnalism de 2 bani, tot mai prezent in Romanica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus