La un an de mandat, primarul Sibiului, Astrid Fodor, spune că este în grafic cu tot ce și-a propus. ”Suntem în grafic. Sunt lucrări care s-au continuat și se continuă, așa cum sunt cele de infrastructură, iar celelalte proiecte la care eu mă gândeam le-am pregătit ceea ce era nevoie pentru că aceste documente nu se fac de la o zi la alta, sunt proiecte mari, dar sunt pregătite și vom înainta cu acelea. Din acest punct de vedere, față de ceea ce am avut eu în program și ce s-a realizat, eu sunt mulțumită”, a declarat Fodor.
CSM Sibiu, la mâna guvernului
Unul din punctele din platforma prezentată de Astrid Fodor în campania electorală, a fost înființarea unui club sportiv municipal. Astrid Fodor susține că proiectul este suspendat după ce guvernul și-a manifestat intenția de a preda către administrațiile locale cluburile sportive. ”Acolo nu am continuat pentru că există o inițiativă a guvernului de a preda către orașele municipii reședință de județ toată această infrastructură. Nouă ni s-au cerut niște chestionare pe care le-am predat, chiar ieri am mai primit o solicitare de noi informații. Nu ne hazardăm, trebuie să vedem. (…) Acum guvernul vrea să dea tot. Dar se asigură și resurse financiare. În momentul în care descentralizezi un serviciu, trebuie să asiguri și resursa financiară. Nu poți pur și simplu să încarci o administrație cu ceva nou și tu să nu mai faci nimic”, a spus primarul Sibiului.
Trei parcări subterane și trei supraterane
Referitor la parcări, Astrid Fodor exclude posibilitatea ca în viitor parcările dintre blocuri să fie închiriate sibienilor. Pe de altă parte, primarul Sibiului susține că sunt prevăzute să se construiască trei parcări subterane altele supraterane în cartiere. Timpul până când acestea vor fi dată în folosință nu este însă deocamdată cunoscut. ”În strategia de mobilitate se prevăd trei parcări subterane și câte două în trei cartiere mari. În cartiere sunt prevăzute în sistem de smart-parking, etajate, care pot fi realizate pe structură metalică. Dacă vorbim de cartiere, s-a mers pe acele cartiere care sunt mai aglomerate. S-a mers pe Vasile Aron, pe Hipodrom și e prevăzuta una și în cartierul Ștrand. Ele sunt în atenția noastră, mai ales cele subterane în zona Pieței Unirii. Eu cred că e absolut necesară o parcare subterană în zona Pieței Unirii, dacă noi vrem să extindem zona centrală pietonală, sunt două proiecte care pot merge mână în mână E vorba de centrul de conferințe și parcarea subterană pe care vrea să o facă primăria. Deocamdată vorbim vorbe, mie nu-mi place să vorbesc până nu am mai multe informații”, a spus Fodor.
Întrebată dacă se va finaliza vreo parcare până la sfârșitul mandatului, Fodor a spus că nu se pronunță. ”Nu mă pronunț. Știu că e necesar, dar având niște proiecte mari, despre care am asigurat că se vor face, că vor începe că vor continua, nu doresc să fac acum un ghiveci din toate. Voi răspunde la întrebarea aceasta când voi avea mai multe informații”, a declarat primarul Sibiului.
”Nu mă deranjează comparația cu alte orașe dacă aduc asta în discuție oameni care chiar știu”
Astrid Fodor a fost extrem de acidă cu cei care compară Sibiul cu alte orașe. ”Pe mine nu mă deranjează comparația cu alte orașe dacă aduc asta în discuție oameni care chiar știu. Din păcate, aduc în discuție oameni care habar nu au despre ce vorbesc. În primul rând, nu poți compara un oraș cu 160 de mii de locuitori cu unul de 130 de mii de locuitori. Eu i-aș invita să meargă în aceste orașe două, trei zile și apoi să vorbească, să vadă ce înseamnă aglomerație, circulație și blocaje în trafic. M-am dus în orașe pe care eu le-am vizitat cu mulți ani înainte și v-aș invita să vedeți cum arată acum. Orașe moarte, care nu reprezintă nimic, mergeți în zona Banatului. Eu cred că sunt multe orașe care au involuat”, a spus Fodor. Primarul Sibiului susține că Brașovul a beneficiat enorm din perioada în care a condus regiunea din care făcea parte și Sibiul. ”Văd că se fac deseori comparații, am văzut cu Brașovul. Acolo toată structura orașului este altfel construită, este pe orizontală. Haideți să ne amintim când a fost construit, în perioada în care a fost regiune, când s-au băgat bani în Brașov cu nemiluita, s-au făcut acele bulevarde largi pe care Sibiul nu le are. Deci e altfel construit acel oraș, noi ne învârtim într-un spațiu dat”, a explicat Fodor.
Despre exinderea Tursib în comuna Șelimbăr, despre ce se va întâmpla cu Stadionul Municipal și unde se vor duce banii din excedentul bugetar, puteți vedea aici:
https://youtu.be/vYSr2lmuSTM
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Stadionul Municipal , Vasile Aron , Astra film festival , Astrid Fodor , Primăria Sibiu , TSTV , investitii , Schunn Service , Primarul Sibiului , Pieței Unirii , Replica Tursib , Dream Personal Logistik Gmb , excedent bugetar , Marlex Duo Company , Steaua CSM Eximbank , Fântânița Haiducului , Trigo Industry Services , În Șelimbăr , satdion , promiuni electorale
Vizualizari: 5118
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Bambolero
Acum 8 ore
Emil
Acum 9 ore
VP
Acum 9 ore
Pintilie
Acum 9 ore
Emil