Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

"You should be here", pozele din vacanțe și explicația lor: sistemul MLM care a ajuns și în Sibiu

Dacă feed-ul v-a fost invadat, în ultima vreme, cu fotografii din vacanțele cunoscuților, care poartă cu ei peste tot pancarte cu "You should be here", așteptați-vă ca, în curând, să vi se propună și afacerea vieții voastre în domeniul turismului. Mesajul este promoțional și aparține unei companii internaționale de multi-level marketing, care propune, ca orice sistem piramidal, marea cu sarea. Și la propriu, și la figurat.

Mai mulți sibieni au intrat deja în sistemul propus de WorldVentures. Dovadă stau fotografiile lor, descrise în rândurile de mai sus și postate pe rețelele de socializare. Unul dintre cei mai activi marketeri ai companiei, în Sibiu, este Sandra Dragoman, fiica directorului Casei de Cultură, Ovidiu Dragoman și manager al proiectului Sibiu Lights&More.

Pagina de facebook a Sandrei Dragoman are zeci de fotografii publice, din diferite colțuri ale Europei, precum Budapesta, Viena și Grecia. Sibianca apare purtând pancarte cu "You should be here" fie singură, fie în compania altor colegi din sistemul WorldVentures. Este modalitatea de promovare pe care o recomandă cei de la WorldVentures, compania care susține că vrea să revoluționeze piața de turism.

Deși am luat legătura cu Sandra Dragoman în repetate rânduri, în ultimele cinci zile, niciodată aceasta nu s-a arătat dispusă să stea de vorbă despre înscrierea în sistemul MLM și despre opțiunile sale în domeniul vacanțelor.

Cum funcționează

WorldVentures este o companie care, ca orice structură piramidală, promite că vei face foarte mulți bani, dacă te alături. Lansarea în România a fost una somptuoasă, cu mii de participanți. Cei 4.000 de spectatori au plătit, fiecare, câte 50 de lei pentru bilet, așadar fonduri suficiente pentru organizatori.

Fiecare membru al clubului, susțin reprezentanții companiei, beneficiază de oferte din ce în ce mai avantajoase în sistem, în funcție de gradul VIP la care ajunge. Practic, cu cât aduci mai multă lume în sistem, cu atât crești în grad și poți obține prețuri mai bune pentru vacanțe. Ceea ce este adevărat, dar ca să devină rentabil, trebuie să aduci foarte mulți clienți pe lângă tine - adică acest lucru să devină un loc de muncă în toată regula. Până atunci, riști să pierzi și banii pe care i-ai investit la început.

Pentru că, da, înscrierea vine cu un cost. În funcție de nivelul pe care vrei să-l accesezi, taxa de înscriere este între 300-500 de dolari. În plus, în fiecare lună vei plăti o cotizație de 50 de dolari. Acești bani se transformă în puncte după un an și pot fi folosiți pentru vacanțe. Dar nu toți deodată, ci doar parțial, într-un procent pe care nu îl stabilești tu, ci compania. De exemplu, dacă vrei să pleci în Australia, într-o vacanță de 1.500 de dolari și tu ai acumulat deja 1.500 de puncte în cont, nu vei putea merge "gratis" (gratis e un fel de-a spune, pentru că tot banii tăi sunt acolo). Compania are o limită, pentru fiecare vacanță, de un anumit număr de puncte. Vei ajunge, astfel, să poți folosi, să spunem, doar 800 de dolari din contul tău (transformați în puncte), iar pe restul va trebui să-i plătești oricum cash.

Sistemul nu este ilegal, iar, în România, sistemele MLM sunt permise.

Lobby printre prieteni

De regulă, cei care decid să intre în acest sistem trebuie să fie pregătiți să convingă alți oameni să facă același lucru. Dacă primești un telefon de la un prieten care sună cam așa: "Hei, ce mai faci? Nu vedem la o cafea? Am o mega propunere pentru tine", este foarte probabil să urmeze un discurs motivațional despre o afacere MLM.

I s-a întâmplat sibianului Tudor Popa. "M-a sunat o prietenă într-o după-amiază, nu mai vorbisem de foarte mult timp. A vrut să ne vedem, să îmi propună ceva. Ne-am întâlnit, am stat 10 minute, după care ea a plecat și m-a lăsat cu altcineva. Am ascultat un discurs lung, motivațional, despre cum poți să vezi toată lumea aproape gratis și să câștigi și bani din asta. Eu nu cred în sisteme de genul ăsta. Nu spun că nu pot fi funcționale, dar nu pentru mine", spune tânărul, care a refuzat oferta.

O analiză amănunțită a publicat site-ul australian news.com și este disponibilă AICI.

Foto: Facebook, Sandra Dragoman (Grecia)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

trei puncte

Acum 6 ani

faceti o categorie speciala de articole in care sa-l bagati pe asta si pe cel cu icoana facatoare de minuni. au acelasi public tinta
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

Alta prostie, dupa selfie, selfie stick... si altele.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

grup de turisti

Acum 6 ani

doar o persoana urata poate sa spuna ca selfie sau selfie stick este o prostie.
Raspunde

xcczvfd

Acum 6 ani

"sifonara: de bani publici Dragomita
Raspunde

MC.D

Acum 6 ani

Alte barbi pentru romanii fraieri care trebuie sa umple buzunarele celor deja avuti. Daca deja sunt 10000 de oameni in sistemul piramidal cum se poate ca toti sa castige si nimeni sa piarda. Nu-si pune nimeni intrebarea de unde vin banii fara munca?? Dar la noi toti prostii fara carte au ajuns a faca averi fara munca iar cei cu cap si cu carte muncesc pentru astfel de specimene...pacat! <egal ce produs vinzi...imagini din colturile lumii, carti care sa te invete cum sa te imbogatesti rapid, cosmetice, produse de igiena, sistemul MLM este deja depasit...uitati-va la AMWAY ce explozie a avut in anii 1998-2005 si dupa aceea s-a stabilizat doar la consum, nimeni nu a mai avansat in afacere pentru ca nu au mai fost noi combatanit sau frairi care sa inceapa munca de jos la 20 de ani de la lansarea afacerii in Romania...asa si aici...cei care au fost initiatorii smecheriei vor profita la maxim iar ultimii veniti vor ajunge sa mearga pe la Sighisoara, Fagaras sau in cel mai bun caz la Brasov sau Marea Neagra dar la seminarii platite tot de ei...Succes!
Raspunde

blabla

Acum 6 ani

Ziarul asta oare chiar nu mai e capabil sa filtreze jeul iniante sa il publice ? Sisteme piramidale, icoane fermecate ...... TS, nu aveti AC in birouri? va recomand, altfel deraiati complet
Raspunde

blabla

Acum 6 ani

*jegul
Raspunde

Dani

Acum 5 ani

Sunteti deranjati dragilor ca e concurenta prea buna ot voi??? Cum puteti sa.mintiti despre niste oameni care cunisc atat de bine produsul? Ati fost macar invreo vacanta din asta tepara cum ii spuneti voi? Ei uite ca eu am fost si prima data cand m am inscris nici macar nu am facut o pt partea de castig ci doar de vacante. Fratilor, bagati va mintile in cap. E loc sub soare pt toata lumea. Lasati compania asta in.pace daca nu va place. Ce e asa greu sa spui NU si sa mergi mai departe? Dar asa e romanul, pana nu arunca si cu rahat degeaba, nu se simte el bine. Din pacate avem in noi asta Multumita companiei asteia,multi se schimba si devin mult mai buni si depasesc nivelul asta la care sunteti voi...dea va preocupa de caora vecinului! Hai, mai duceti-va cu ursul la plimbare! Va pup
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus