Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

A început Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” din Muzeul Astra

A început Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” din Muzeul Astra

Încă de la primele ore ale dimineții în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului au început demonstațiile practice din cadrul Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”, faza națională. Peste 250 de participanți din 33 de județe, dar și străini se vor întrece pe diferite domenii.

Olimpiada a început de a ora 9:30, reunind la un loc 263 de participanţi din 33 de judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu și București, dar şi din străinătate, respectiv Mexic, Republica Bulgaria şi Republica Moldova.

În contextul participării internaționale din Bulgaria în acest eveniment, la Muzeul ASTRA va fi proiectat filmul Cornul de capră/ Kozijat rog (Bulgaria, 1972), regia Metodi Andonov, joi, 27 iulie, la ora 20:00, în sala de expoziții de la etajul Casei Hermes, Piața Mică, nr. 11.

De asemenea, miercuri 26 iulie, la ora 16:00, la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, va avea loc vernisajul expoziţiei „Este vorba despre Mexic... Eso es Mexico...!” , eveniment la care va fi prezent și Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane în România, Excelența Sa Dl José Arturo Trejo Nava.

Pentru prima dată în România, trei artiști din Mexico City – Augusto Emiliano Quevedo Lara, Isaac Reyes Bravo și Cesar Oropeza, coordonați de Ioana Kirculescu von Kimakowicz și ajutați de voluntari, au construit la Muzeul ASTRA un personaj fantastic din folclorul mexican denumit alebrije. Este vorba despre un personaj realizat din carton, hârtie, făină și apă, care va putea fi admirat de astăzi în cadrul expoziției de la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”. Parte din același proiect, vineri, 28 iulie, la ora 20:00, în sala de expoziții de la etajul Casei Hermes se va proiecta filmul documentar „Que Viva Mexico!” Trăiască Mexicul! (1932)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus