Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
15°C

Alte 18 străzi de pământ vor intra în modernizare

Alte 18 străzi de pământ vor intra în modernizare

Administrația locală anunță că a finalizat procedura de achiziție a lucrărilor de modernizare a alte 18 străzi de pământ din trei cartiere ale orașului, pentru care termenul de finalizare este de 12 luni.

Peste 16,7 milioane de lei este valoarea totală a celor patru contracte în care sunt incluse, pe pachete, modernizările de infrastructură. Contractele urmează a fi semnate săptămâna viitoare, toate fiind atribuite firmei SC Geiger Transilvania SRL, ale cărei oferte au fost alese drept câștigătoare pentru fiecare lot. „Contractul prevede execuția lucrărilor de amenajare a carosabilului și trotuarelor, a rețelelor de apă și canalizare, a rețelei care colectează apele pluviale, a tubulaturii subterane în care vor coborî cablurile suspendate și a iluminatului public, în funcție de necesitățile pentru fiecare stradă în parte. De asemenea, dacă terenul permite, se vor amenaja zone verzi și spații de parcare“, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor și nu include și perioada sezonului rece, iar garanția solicitată pentru lucrări este de cinci ani. „Străzile vor intra în lucru pe rând, în baza unui grafic alcătuit de constructor și aprobat de Primăria Sibiu, pentru ca în sezonul rece străzile pe care se execută lucrări să fie aduse într-un stadiu care să permită circulația“, mai precizează comunicatul emis de Primăria Sibiu.

Lista străzilor care intră în modernizare Sursa: comunicat Primăria Sibiu

Zona Tilișca: străzile Tălmăcel, Orlat, Pictor Ștefan Luchian și Presaca (valoarea contractului este de 2.137.989,87 lei). Zona Turnișor II: străzile Ovăzului, Secerătoarelor, Grâului, Șerbota și Piața Cluj (valoarea contractului este de 3.894.621,98 lei) Zona Gușterița: străzile Luncii, Frasinului, Pinului, Cedonia, Gorunului și Muncitorilor (valoarea contractului este de 4.670.761,35 lei). Zona Gușterița-Tunișor: străzile Ana Ipătescu, Mălinului și Niță Octavian (valoarea contractului este de 6.281.277,85 lei).

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

€€€€€€

Acum 5 ani

Intersectia Serbota cu Fabricii, este prevazut noul giratoriu, care trebuie sa existe conform planului noului centru comercial (daca se va ridica vreodata) ?! Adica, sa nu puneti borduri unde in viitor vor trebui scoase pentru giratoriu. Speram ca gandeste cineva in Primarie si firma respectiva, sau doar noi ?
Raspunde

vividragan

Acum 5 ani

continua ping-pongul cu licitatiile una terra building, una geiger si din cand in cand mai apar si amaratii de la contram acolo unde cei doi mari jucatori protejati de conducerea primarie spun pas.
Raspunde

Geo

Acum 5 ani

Ai ceva informatii in acest sens Vivi sau esti doar un papagal bantuit de teoria conspiratiei?
Raspunde

Vivi dragan

Acum 5 ani

Avand in vedere ca am lucrat 20 de ani in primarie tu cam ce crezi?
Raspunde

Vivi dragan

Acum 5 ani

Si ca să te convingi singur ca asa este ar fi bine să consulti site primariei sibiu.ro si să vezi situatia licitatilor din 2016-2017.Si apropo atunci cand am spus ca caietele de sarcini se fac în primarie cu dedicatie pentru anumite firme sa adeverit mai ales ca am scris clar de exemplu că licitatia pentru iluminat parcul subarini va fi castigata de firma de casă a forumului german sc Electrocon cu mult inainte de a fi desfasurata licitatia.Oricum daca vrei sa sti cine va castiga o licitatie in primaria Sibiu poti sa ma intrebi ca iti voi raspunde cu precizie că oamenii de la conducerea primariei sunt previzibili.
Raspunde

Geo

Acum 5 ani

Eu sunt de cealalta parte a "baricadei". Lucrez la una dintre firmele de mai sus si pot spune ca vorbesti prostii. In ultimii 3 ani toate lucrarile, absolut toate, au fost acordate firmei de pe locul 1, la cel mai mic pret. Legislatia nu mai permite de mult introducerea unor criterii restrictive iar la pachetele BERD totul este supravegheat de finantator. La licitatia asta au fost 4 firme si Geiger le-a luat de pe primul lic, cu cel mai mic pret! Parerea mea este ca vorbesti ca sa te afli in treaba.
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

cine a facut "zonele" alea??? str Serbota si Piata Cluj sunt in cartierul turnisor? :))
Raspunde

Nesimtire mare

Acum 5 ani

Termene de executie a unei lucrari: 12 luni. Pentru strazi care ar putea fi gata in 30 zile. Peste tot in Sibiu s-au deschs santiere pe care vezi 2-3 muncitori, si totusi ei sunt in grafic. Dracu sa te ia Fodorito. Nu te acuz ca esti hoata, nu, esti o baba depasita de situatie.
Raspunde

ion

Acum 5 ani

bravo. Cineva care spune lucrurilor pe nume.
Raspunde

stiu tot

Acum 5 ani

cel mai mic pret cea mai slaba calitate. ce naiba nu vedeti problema reala. fac lucrari de toata jena, iar cei de la primarile le semneaza receptia dupa care noi fraierii nu dam in judecata ca suntem furati. am lucrat la una din firmele de constructii drumuri din sibiu mult timp si am vazut tot ce se invarte acolo. nimeni nu face nimic ca acolo se scurg banii negrii. peste tot se fura la calitate, materiale praf, retete neconforme, probe de laborator masluite. e atat de bolnav sistemul incat trebuie ars, vedeti ce oameni au functii in primarie si dati un nume care sta pe o strada neasfaltata. verificati ce strada vrei si vedeti daca s-a respectat sapatura si grosimea fiecarui strat de materiale9 nu discutam de calitatea materialelor care este masluita in laboratot dupa cum se vrea. se fac analiza pe materiale bune dupa care se baga altele), va dau un saft cand se repara strada pe care locuiti cand se face receptia dati cu furtunele pe strada sa vada si primaria si ziarele dezastrul, ca poate doar presa sa mai apere adevarul,primaria face doar hartii, dirigintii de santier isi umplu stomacul la restaurante, plinuri de motorina si isi fac case si cabane, si dau si pe la doamnele si domnii din primarie partea sa aiba liniste si ei si sa-i mai cheme la supervizare. pas, ca daca scriu tot ce stiu se blocheaza forumul,,,,noi putem schimba ceva, toti #rezist. psȘ poate odata o sa dau si directii mai clare
Raspunde

Daniel

Acum 5 ani

Prelungirea Săcele, pe când dracu?
Raspunde

Leu

Acum 5 ani

Ne poate spune cineva din Primaria Sibiu cine este Diriginte de Santier, (din partea Primariei) pentru modernizarea acestor strazi? Sau, mai bine-zis, au auzit de asa ceva cei care fac Caiete de Sarcini?
Raspunde

dorel

Acum 5 ani

3 luni sunt suficiente pentru o strada. In plus mai plantati si pomi caci ne asfaltam cu totul. Dupa recentele asfaltari au disparut 80% din perdeaua vegetala stradala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus