Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Propunere: Sibiu ar trebui să găzduiască reuniunea miniștrilor de Justiție din UE

Propunere: Sibiu ar trebui să găzduiască reuniunea miniștrilor de Justiție din UE

Europarlamentarul Siegfried Mureșan susține că decizia Guvernului de a organiza toate reuniunile de miniștri ce trebuie găzduite în România pe durata Președinției Consiliului Uniunii Europene din 2019 într-un singur loc, la București, în Palatul Parlamentului, reprezintă o "mare greșeală", adăugând că aceste evenimente trebuie organizate în mai multe orașe ale țării. "Este o mare greșeală deoarece Președinția Consiliului UE este o mare oportunitate pentru a arăta Europei întreaga noastră țară, nu doar Palatul Parlamentului. Reuniunile trebuie organizate în mai multe orașe ale țării. Guvernul ne va spune că este mai simplu și mai ieftin să organizeze totul în Palatul Parlamentului. Eu spun că Președinția română a Consiliului nu înseamnă doar o serie de reuniuni care trebuie organizate pentru a scăpa de ele, ci o oportunitate de a ne prezenta țara Europei", afirmă Siegfried Mureșan într-un comunicat transmis Agerpres.

Siegfried Mureșan propune ca reuniunea miniștrilor Justiției din Uniunea Europeană să fie organizată la Sibiu. Europarlamentarul adaugă că eventualele costuri suplimentare ale organizării reuniunilor în provincie sunt bani bine investiți și se vor întoarce înzecit în economia acelor orașe. "La o reuniune vin 28 de miniștri, fiecare cu câțiva consilieri, personal al ambasadelor, al Comisiei Europene, al Consiliului și sute de jurnaliști. Aceștia vor deveni ambasadori ai orașelor pe care le văd și vor atrage după ei alți turiști. Bucureștiul este cunoscut deja de toată lumea", completează Mureșan.

Mureșan propune și un "program inteligent" al acestor reuniuni: Timișoara, reuniunea miniștrilor de Finanțe și ai guvernatorilor băncilor naționale; Cluj, reuniunea miniștrilor Competitivității și Telecomunicațiilor; Constanța, reuniunea miniștrilor Apărării; Brașov, reuniunea miniștrilor Mediului; Iași, reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe; Sibiu, reuniunea miniștrilor de Justiție; Timișoara, reuniunea miniștrilor Educației; Cluj, reuniunea miniștrilor Agriculturii; Constanța, reuniunea miniștrilor de Transport și Energie; Iași, reuniunea miniștrilor Muncii; Brașov, reuniunea miniștrilor Industriei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Alzara 1918

Acum 6 ani

Corect ! Răspândiţi - ii în toată ţara ! Pe şosele ,nu cu elicopterul cum recomanda dl Băsescu !
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

Si ii deplasezi pe ce ? Autostrazi nema, linie aeriana directa Sb- bucale, e doar via Wien :))) Deci ?!? Ramane cum am stabilit, nu ?
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Bah, inentre de tot, da de tot-de-tot, Sighiu ar cam trabui sa găzduiască Congresu Mundial al Ooerimii, ca sa știm si noi cine suntem si cu ce ne putem fali, c-aci nu ne-ntrece niminea... Si sa batem o data pentru to-deuna in cuie "stratejiile" ca sa him in continoare prima țara pe județ....Uraa! Si nu văz di-ceia, cu Astrid n-am pute!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus