Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Ion Ariton, numit în Consiliul de Administrație al CFR Călători

Ion Ariton, numit în Consiliul de Administrație al CFR Călători

Președintele ALDE Sibiu, Ion Ariton, a fost numit membru al Consiliului de Administrație al companiei de stat CFR Călători SA, pe o perioadă de 4 luni. Ariton a fost instalat pe locul rămas liber în urma revocării din funcția de administrator a directorului general executiv al companiei de stat, Iosif Szentes, ca urmare a expirării mandatului, scrie site-ul profit.ro. Anul trecut, administratorii neexecutivi ai CFR Călători au avut indemnizații fixe brute lunare de 2.519 lei în perioada ianuarie-septembrie 2016, majorate la 3.550 lei din octombrie. Directorul general al companiei, care era atunci și administrator executiv, a avut o indemnizație brută de 14.640 lei pe lună.

CFR Călători a terminat anul 2016 cu un profit net de 24,7 milioane lei, în scădere cu 22% față de 2015, potrivit raportului administratorilor societății. Peste 50% din veniturile totale ale companiei au reprezentat însă compensații acordate de la bugetul de stat, pentru operarea pe rute neprofitabile și pentru menținerea suportabilității sociale a tarifelor. Potrivit News.ro, CFR Călători a înregistrat pierderi de 352 milioane lei în primele trei luni din 2017, mai mari cu 12 milioane față de aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile în care are de încasat compensații restante de la stat, pentru prestarea serviciilor publice, de 406 milioane lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Mno, de-acu' sa vezi cum creshte viteza de circulațzie a trenurilor! Alo, potera feroviară, fitzi pe faza cu radaru'!...
Raspunde

bogo

Acum 5 ani

Aceiasi indivizi se ruleaza prin toate posturile, in toate domeniile. Sunt multilateral dezvoltati si competenti. Nu inteleg ce competenta are dl. Ariton in aceasta pozitie. peste tot pe unde s-a perindat nu a facut mai nimic...
Raspunde

Bun baiat!

Acum 5 ani

Un politruc incompetent, care nu stie nimic util. Nu l-ar angaja nici dracu la privat. Are complexe evidente de inferioritate intelectuala,se vedea clar cand a fost ministru, s-a inconjurat prostu de consilieri pt. ca el era praf... DEPENDENT DE PARTIDE, DE FUNCTII LA STAT... Uitati-l, era mort din nastere dar acum, e chiat mort-mort.
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

acest taliban pdlist basist face pe liberalul lui alde si vrea functii sa fure ca aia stie!atit si nimic mai mult,un fel de raluca turcan pdl acum pnl
Raspunde

Nea costel

Acum 5 ani

Ariton, Ariton nu te mai saturi de furat si de falimentat companii. Ai avut grija si de colegul tău BEBE de l-ai pus pe funcție. Spor la furat. România lucrului bine furat!!
Raspunde

Helloween

Acum 5 ani

De data asta e invers! bebe a avut grija de BEBE... Cine stie - cunoaste. :-))))
Raspunde

Mare prostie

Acum 5 ani

Mi-e de-a dreptu scarba. Continuam cu aceleasi scursuri ale societatii.
Raspunde

HOP

Acum 5 ani

bravo !CFR-i salvat !!!!
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

Gasca vesela specializata in dezmembreala Romaniei nu are culoare politica.Cfr-ul e pe maini bune...A mai ramas de furat haltele caramida cu caramida :)))))
Raspunde

Volkischer Beobachter

Acum 5 ani

Lupul a fost pus paznic la stână. Să vedem ce funcţie va primi locotenentul său, fost lacheu al răsposatului Eftimie Costeiu, Costică Sofrone...
Raspunde

MC.D

Acum 5 ani

...eheee......insolventa...faliment...vanzare pe un leu...
Raspunde

Volkischer Beobachter

Acum 5 ani

Asta este o numire pe criterii pur politice... Sunt convins că numitul Ion Ariton nu a călătorit niciodată în cabina unei locomotive, iar călătoriile sale cu trenul pot fi numărate pe degetele unei singure mâini...Să vezi ce bine vor merge treburile la S.N.T.F.C. CFR Călători cu această căpuşă poreclită pe drept cuvânt "Senatorul benzinarilor". El ştie doar să facă mânării şi şmenuri.
Raspunde

Hristonea

Acum 5 ani

ALDE mai exista inca, pentru ca pe 11 decembrie 2016 prea putini romani au mers la vot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus