Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Primăria vs. garajele neautorizate: cine nu le demontează, plătește

Primăria vs. garajele neautorizate: cine nu le demontează, plătește

În funcție de evoluția lucrărilor de modernizare din cartierele orașului, Primăria anunță că va demola toate garajele neautorizate, pe care proprietarii refuză să le demonteze singuri.

„Pentru a permite execuția lucrărilor, domeniul public trebuie însă degajat de garajele improvizate care ocupă haotic spațiul și dau un aspect neplăcut întregii zone. Astfel s-a procedat și în cartierul Dioda, unde desființarea acestor construcții a permis o mai bună utilizare și sistematizare a spațiului“, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un comunicat pe tema acestui tip de construcții neautorizate, amplasate pe domeniul public.

Potrivit reprezentanților administrației locale, următoarele garaje vizate de demolare sunt cele din zona cuprinsă între strada Gladiolelor și Târgu Cailor, precum și din cartierul Turnișor, în spatele blocurilor turn de pe șoseaua Alba Iulia. În zona Gladiolelor lucrările sunt programate să înceapă în această toamnă, iar în Turnișor – anul viitor. Proprietarii acestor garaje au fost somați să îl desființeze construcțiile fie prin notificări transmise prin poștă, fie prin afișarea somațiilor pe garaje. Cei care nu se conformează, vor trebui să achite contravaloarea lucrărilor de demolare, executate de firme angajate de Primărie. „Acțiunea este în curs în zona străzilor Gladiolelor – Târgu Cailor, după ce au fost somați în prealabil proprietarii. Până în prezent s-au îndepărtat 31 de garaje și urmează să se transmită somații proprietarilor altor 39 de astfel de construcții provizorii identificate în aceeași zonă. De asemenea, vor fi somați și posesorii garajelor din cartierul Turnișor (din zona de blocuri de pe șoseaua Alba Iulia) în scopul pregătirii terenului pentru lucrările de reparații care se vor efectua anul viitor“, mai informează reprezentanții Primăriei.

Demolarea garajelor din zona Dioda, prima acțiune recentă de acest fel, a dus la ample discuții, aduse inclusiv în fața consilierilor locali de către proprietarii acestor construcții improvizate. Acestor proprietari, primarul Astrid Fodor le-a transmis că acțiunile de demolare vor continua în întreg orașul.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

grim

Acum 6 ani

bravo. o actiune excelenta. tarziu dar e bine si asa. bravo
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

macar atat sa faca baba fodor!!
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

''lucrările sunt programate să înceapă în această toamnă, iar în Turnișor – anul viitor. '' Dar MAINE, daca incep lucrarile, macar demontarea garajelor, ce are? Moare vreo baba de infarct ? Extrem de mecl Primarie !
Raspunde

eugen

Acum 6 ani

DAR CE NE FACEM CU CEI CARE SI-AU CONSTRUIT BALCOANE LA PARTERUL BLOCURILOR FARA AUTORIZATIE? SI-AU DECLARAT LA FINANTE SUPRAFATA PE CARE O AU IN PLUS PENTRU IMPOZITARE?
Raspunde

B

Acum 6 ani

Sa vina primaria sa demoleze toate garajele de pe Alea Selimbarului, ati vazut ce este acolo?
Raspunde

B

Acum 6 ani

*aleea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus