Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

ACTUALIZARE Incendiul de pe Aleea Seviș. Cum au evitat pompierii sibieni un dezastru generat de un frigider împrumutat | Video și foto

ACTUALIZARE Incendiul de pe Aleea Seviș. Cum au evitat pompierii sibieni un dezastru generat de un frigider împrumutat | Video și foto

Actualizare 14:55 Incendiul produs într-un apartament de pe Aleea Seviș în dimineața zilei de marți a fost generat de un frigider împrumutat de proprietari. La momentul izbucnirii incendiului, însă, gestul unui vecin care a spart ușa apartamentului a blocat câteva zeci de persoane în propriile locuințe.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este ”efectul termic produs de lăsarea sub tensiune a unui aparat electrocasnic”, anunță reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu. Potrivit informațiilor primite de Turnul Sfatului, aparatul electrocasnic în discuție este un frigider. „Femeia care are apartamentul era plecată în Germania. Acum s-a întors și a folosit un frigider împrumutat“, relatează martorii evenimentului.

S-au topit ușile și s-au deformat contoarele 

Momentul în care a luat foc și mobilierul din bucătărie a fost cel care a dus la detectarea incendiului de către vecini. Unul dintre aceștia a spart ușa apartamentului, pentru a căuta eventuale persoane prinse în locuința incendiată. Cum nu era nimeni în casă, bărbatul a plecat, dar a lăsat ușa apartamentului deschisă. Prin urmare, holurile blocului au fost inundate de fum, iar odată cu acesta temperatura a crescut accelerat și în spațiile comune ale blocului. Principalul efect a fost acela astfel că aproape 30 de persoane nu și-au mai putut părăsi locuințele. „S-au topit și ușile de pe casa scării și s-au deformat inclusiv contoarele de gaz“, povestesc martori ai incendiului. Incendiul a crescut în intensitate după ce focul s-a extins în dormitorul apartamentului, unde au luat foc nu doar mobilierul, ci și cărțile din bibliotecă. Prin urmare, în cadrul intervenției, pompierii sibieni au acționat pentru reducerea temperaturii de pe holuri, pentru a putea evacua persoanele blocate. În total, anunță reprezentanții ISU, au fost evacuați și asistați medical 22 de adulți și șase copii. ”Aceste persoane nu au avut nevoie să fie transportate la spital. Nicio persoană nu a fost rănită“, mai informează reprezentanții ISU.

Actualizare ora 12,30. Potrivit ISU, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de lăsarea sub tensiune a unui aparat electrocasnic. 22 de adulți și șase copii au fost evacuate din bloc și asistate medical. Niciunul nu a avut nevoie să fie transportați la spital. Flăcările au cuprins obiecte de mobilier și aparatură electrocasnică. Nu au fost persoane rănite în incendiu.

Știre inițială. Pompierii sibieni intervin pentru stingerea unui incediu izbucnit la un apartament de pe Aleea Seviș, blocul nr 1. Toți locatarii au fost evacuați, majoritatea suferind atacuri de panică.

Pompierii intervin cu două autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea incendiului izbucnit în bucătăria unui apartament situat la etajul doi al blocului nr 1 de pe Aleea Seviș, transmit reprezentanții ISU Sibiu. Din blocul respectiv, care are patru etaje și mansardă,  au fost evacuați aproximativ 35 de persoane adulte și  11 copii, majoritatea suferind atacuri de panică. Echipaje de la descarcerare și SMURD se află la fața locului.

Potrivit martorilor, circulația este blocată pe porțiunea cu sens unic de la Calea Cisnădiei până la parcul de pe Rahovei. Îm jurul orei 10, pompierii au reușit stingerea incendiului. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Urmează să se stabilească pagubele produse și cauza probabilă de izbucnire a incendiului, transmit reprezentanții ISU.

20840390_1585501261485517_1037247912_n

foto principala InfoTrafic Sibiu

foto ISU Sibiu foto ISU Sibiu

foto ISU Sibiu foto ISU Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Plesu

Acum 5 ani

"22 de adulți și șase copii au fost evacuate din bloc și asistate medical." Esti din Valcea?
Raspunde

VL-69-BMW

Acum 5 ani

probabil au lasat frigiderul in priza
Raspunde

...

Acum 5 ani

Intrebare pentru urbanistii nostri: chiar trebuia mansardata zona aceea? Comunistii construisera prea "relaxat" nu-i asa? Noroc ca incendiul a fost la strada si pompierii au reusit sa aibe acces facil. Domnilor urbanisti, cum ar fi sa platiti daune pentru situatiile nefericite care ar putea sa apara ca urmare a deciziilor dvs?
Raspunde

...

Acum 5 ani

corectie: "la strada" = cu spatiu de acces decent
Raspunde

RaduT

Acum 5 ani

Un articol scris de dragul senzationalului...in loc sa felicite gestul unui om care a incercat sa intervina intr-o situatie de maxima urgenta, cumva tot omul simplu este blamat pentru ca a spart usa sa se asigure ca nu este nimeni in apartament
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus