Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Copiii își petrec „Vacanța afară”. Se joacă și se plimbă întreaga zi

Copiii își petrec „Vacanța afară”. Se joacă și se plimbă întreaga zi

Luna august este binecunoscută drept luna concediilor. Unii aleg să plece cu prietenii și familia în diferite locații, însă Horia Stoica își dedică cele două săptămâni de concediu copiilor din Sibiu. Încă de anul trecut a pus bazele așa numitei „Vacanța afară” și desfășoară o serie de activități, cu preponderență sportivă, pentru copiii de grădiniță și cei de școală primară. Totul în baza unei sume de 35 de lei pe zi, incluzându-se masa de prânz la un restaurant și două gustări.

„Vacanța afară” a început încă de săptămâna trecută, iar pe 1 septembrie se încheie. Aproximativ 10 copii vin zilnic, de luni până vineri pentru a-și petrece timpul afară. Întâlnirea are loc de dimineață, până la 9:00, iar ziua se încheie la 17:00. În tot acest timp, copiii participă la diferite jocuri de atenție, plimbări prin parcul Sub Arini, precum și la jocuri de masă. Toate în aer liber.

Ideea acestui proiect i-a venit lui Horia anul trecut. El este antrenor la clubul sportiv de Rugby Sibiu și are două tipuri de activități. „Prima este rugby, dar încercăm să facem activități și pentru cei mai mici, care nu-și găsesc loc la alte sporturi, la școala de jocuri. Avem două antrenamente pe săptămână prin care încercăm să-i pregătim pentru sport, adică le facem jocuri de atenție, de îndemânare, sărituri, alergări. Și făcând lucrul acesta, m-am întrebat, totuși, copiii aceștia, acum, pe timp de vară ce fac? Și le-am propus lucrul acesta și atât părinții, cât și micuții au fost încântați”, spune Horia Stoica.

vacanta afara

Prin această activitate, Horia își dorește să încurajeze copiii să-și petreacă cât mai mult timp afară într-un mod activ. Pe lângă asta, „am zis să încercăm să oferim și părinților ceva ce să-i ajute. Dacă nu pot să-și ia concediu în luna august, încercăm noi să ținem copiii”.

Taxa de înscriere este de 35 de lei pe zi. „Aici intră și mâncarea. Copiii pe care îi am s-au înscris înainte, acum doar vin și participă. Plata este o formă de cotizație sub formă de donație pentru club. Clubul va încerca să cumpere mingi sau alte lucruri necesare pentru sport”, mai spune Horia.

Sursa foto: Facebook Școala de jocuri

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus