Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
15°C

Imagini pe Internet cu un copil care cere de mâncare. Spitalul de Pediatrie Sibiu a deschis o anchetă

Imagini pe Internet cu un copil care cere de mâncare. Spitalul de Pediatrie Sibiu a deschis o anchetă

Spitalul de Pediatrie Sibiu a pornit o anchetă, după ce pe o rețea de socializare au apărut mai multe imagini care indică un tratament necorespunzător din partea infirmierelor aplicat copiilor. Alături de imagini, postarea este însoțită de un text în care se vorbește despre faptul că micuții care nu sunt însoțiți de părinți nu sunt hrăniți și schimbați, iar pe lângă asta li se vorbește urât. Chiar dacă postarea a ajuns la sute de mămici, nimeni nu pare că ar vrea să ajute la găsirea infirmierei de serviciu, postarea fiind una anonimă. Mai mult decât atât, conducerea Spitalului nici nu poate garanta că imaginile sunt surprinse la Sibiu.

De două zile, pe Facebook, în diferite grupuri, a apărut o postare, atât cu imagini și video cât și cu text. De aici, reiese că micuții sunt lăsați singuri în saloane, jigniți și lăsați să rabde de foame.

„Le dau să mănânace cât să nu moară”

„Bebeluşii în primul rând cei părăsiţi de mame în spital sau lăsaţi singuri pentru că mai au copii mici acasă sunt chinuiţi mult prea mult, jigniţi în cel mai jalnic mod (...) , dar lucrul cel mai dureros este că sunt lăsaţi să rabde foame şi stau neschimbaţi de pampers până la schimbarea turei... Infirmierele schimbă pampersul bebeluşilor la 8 dimineaţa înainte de vizită doctorilor, sunt schimbaţi de haine tot atunci în rest nu contează că stau uzi sau murdari, le dau să mănânace cât să nu moară, iar ei strângă <<papa>>, <<sticla>>. Se enervează pe mame le da vorbesc urât, apoi se ceartă cu ele că nu a zis aşa ceva nici în ruptul capului. Mâncarea este dezastroasă. Am găsit gunoaie în sticlele din care sunt alimentaţi bebeluşi”, este mesajul care însoțește imaginile. Postarea este făcută de către o femeie care locuiește în Madrid, dar care se trage de la Năvodari și spune că a scris la solicitarea unei mămici care a fost internată, dar a dorit să-și păstreze anonimatul.

„Trebuie să ne asumăm”

În același timp, Asociația Mâini Unite de la Sibiu a primit același email prin care i se solicită ajutorul. Președinta organizației, Ana-Maria Micu spune că a încercat în mii de feluri să afle mai multe detalii despre acest caz, nefiindu-i deloc indiferent. Însă, spune ea, s-a oprit la lipsa de cooperare din partea mămicilor. Atâta timp cât nu poate afla date importante, cum ar fi perioada în care a fost internat copilul la Sibiu și nu poate lua legătura cu mămica care a fost internată, nu poate să facă mare lucru.

„Mămicile trebuie să înțeleagă că nu le vrea nimeni răul. Noi chiar încurajăm mămicile să vorbească despre astfel de lucruri, dacă se întâmplă, dar trebuie să ne asumăm. Acum, nu poate fi dat afară tot personalul medical. Dacă nu-și mai amintește numele infirmierei, ar trebui să știe măcar dacă era înaltă, slabă... Este o poveste foarte complicată. Nici măcar nu știm sigur dacă este vorba despre Spitalul din Sibiu, din moment ce ne ascundem identitatea după conturi de Facebook făcute recent. Mobilier și lenjerii de pătuțuri ca acestea pot fi oriunde altundeva. Dar, indiferent de unde ar fi, dacă aceste lucruri se întâmplă trebuie să se ia măsuri”, spune Ana-Maria Micu.

copil

Spitalul a pornit o anchetă

În aceste sens, a trimis imaginile la conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu, care a spus că va începe o anchetă. Pentru aceasta, însă, ar fi nevoie de câteva date de identificare a persoanei, cât și a perioadei în care a avut loc situația descrisă în postare.

„Calitatea îngrijirilor, actului medical şi siguranţei pacienţilor spitalului nostru reprezintă o preocupare fundamentală şi permanentă pentru noi. De aceea, apreciem orice punct de vedere corect exprimat şi asumat de către oricine, pacient sau aparţinător. Pentru verificarea veridicităţii şi corectitudinii celor sesizate s-a constituit o comisie de anchetă care va investiga toate aspectele şi opiniile exprimate. Activitatea comisiei se va concretiza într-un raport înaintat conducerii spitalului care va lua măsurile care se impun”, transmit reprezentanții Spitalului.

Însă, pentru a putea porni la drum, ar avea nevoie de informații concrete, asumate, nu ascunse sub umbra anonimatului. „Pentru ca această acțiune să ducă la rezultate concrete, solicităm date și probe (precizarea situației în timp și spațiu, identitatea persoanei respective), alte puncte de vedere care să ne ajute să evităm astfel de situații în viitor, întrucât sesizările neasumate și neverificabile lasă loc interpretărilor și nu permit instituirea unor măsuri legale, juste din partea conducerii Spitalului”, mai spus reprezentanții Spitalului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

sibian100%

Acum 4 ani

Daca au aparut deja pareri ca nu-i din Sibiu inseamna ca deja se incearca musamalizarea cazului.Cu totii stim care sunt conditiile din spitalele românesti si cum suntem tratati.Propun ca cei care iau apararea infirmierei sa stea o saptamâna la poarta spitalului si sa controleze prin sondaj personalul.Sunt convins ca au in genti cel putin o cutie cu medicamente,un set de pampersi ,o seringa sau chiar mancare.
Raspunde

Ani

Acum 4 ani

Nu stiu cum e in cazul copilasilor fara insotitor, insa cand am fost noi internati, copilul aveam 1,5 ani sj nu aveam voie sa ii dam copilului altceva decat ce ne aduceau ei. Asta insemnand laptele praf in biberon, desi noi l-am dat la bucataria spitalului pe al nostru, copilul refuza sa il bea. Era incredibil de diluat, fierbinte, desi pe cutie spune ca se face cu apa calduta... Ne aduceau toata mancarea in biberon, asta insemnand niste morcov gretos, lichid, ma scarbeste si acum cand imi reamintesc, un soi de gris curgator, evident tot in biberon. Era copilul mort de foame si refuza sa manance asa ceva. Le-am tot spus cadrelor medicale, dar replicau ca are scaune proate. Evident ca toti copii din spital aveau scaune proste la asa un meniu si mai ales ca reactie la antibioticele puternice pt orice! Spuneau ca din motive de igiena nu e voie cu mancare din afara, dar ca si parinte oricum nu primesti nimic de mancare, nici macar un pahar cu apa, ramai cu un gust nu amar, ci ca pelinul. Cred ca nu ii e usor nici personalului medical, salarii mici, suferinta la tot pasul, dar s-ar putea schimba multe, daca s-ar comporta mai omeneste. Ramai cu traume, as face orice sa nu mai ajung cu puiu in spital. Nu se discuta schema de tratament, nu se iau deciziile la comun cu tine ca parinte, par imuni la suferinta si se apeleaza la tratamente puternice, in cazul nostru pt o raceala am primit antibiotic 7 zile, Ventolin, Flixotide. Parca le e teama, n-au alternative, n-au solutii in caz de situatii complicata astfel incat sa fie mai relaxati in ceea ce priveste preventia asta atat de daunatoare. Auzi "poate nu e cazul de antibiotic, da sa fim siguri." Grav, alarmant, trist.
Raspunde

hitlerVSstalin

Acum 4 ani

si ce este asa ciudat ?? in stirea asta??? in toate spitalele se da de mancare ,ce ramane din popota medicilor si sefilor de sectii din spitale ..
Raspunde

un_cititor

Acum 4 ani

Pentru copiii neinsotiti, SPS este un mini lagar ... Si asta o spun in cunostinta de cauza :(
Raspunde

unu

Acum 4 ani

Mai trebuie sa curga multa apa pe Cibin...
Raspunde

Grasule...lumea stie cine esti

Acum 4 ani

Vicele Pop nu ti mai ajunge mancarea mananci masa de pranz din mancarea copiilor
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 4 ani

Stirile cu copii in spitale sunt cele mai spumoase. O trecut prea mult parca de cand o fost manjita pediatria ultima oara.
Raspunde

Roxana

Acum 4 ani

Majoritatea spitalelor din Romania lasa de dorit din cauza personalului care nu isi fac treaba care nu isi dau seama ca noi ii platim pe ei ca au de munca datorita noua.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus