Marţi,
18.05.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Liceenii sibieni cu 10 la BAC, premiați cu 3000 de lei. „O să-mi prindă bine”

Liceenii sibieni cu 10 la BAC, premiați cu 3000 de lei. „O să-mi prindă bine”

Cei trei liceeni care au obținut în vara acestui an nota 10 la examenul de bacalaureat au fost premiați astăzi. Pe lângă diplome, flori și felicitări, tinerii au primit și suma de 3000 de lei, bani de la Guvern.

După afișarea rezultatelor de la examenul de bacalaureat, în capul listei, cu 10 pe linie au stat elevele Cristina Hămbășan, absolventă a Liceului Teoretic ”Gustav Gundisch” din Cisnădie și Irina Linte, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. După contestații, însă, lista elevilor de 10 a fost completată de Aexandru Frăsie, de la Colegiul Național „Ghorghe Lazăr”.

Astăzi, la sediul Inspectoratului Județean Sibiu, aceștia au fost premiați. Irina Linte spune că a fost admisă la Facultatea de Inginerie din Sibiu, la Calculatoare și fiind din Tălmaciu, va sta în cămin. „Nu m-am gândit ce să fac cu banii. O să-mi prindă bine, cu siguranță. Aștept să înceapă facultatea, să văd cum o să fie. Știu că o să fie totul nou pentru mine, dar abia aștept să cunosc colegii noi. Să văd care e atmosfera”, spune tânăra.

Și Cristina Hămbășan a fost premiată astăzi. Ea a fost admisă la Facultatea de Științe Economice din Sibiu și spune că va face naveta de la Sadu, unde locuiește, la Sibiu. „O să fac naveta în continuare. Patru ani tot așa am făcut. Sunt 21 de km, o să merg cu ocazie sau cu autobuzul. Va fi un pic mai greu, dar nu vreau să-mi părăsesc familia. Cu premiul, nu m-am gândit ce să fac”, spune ea.

Alexandru Frăsie nu a reușit să ajungă astăzi deoarece este în plecat în Germania. În schimb, diploma lui a fost înmânată directorului Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, care spune că nu l-a întrebat pe Alexandru unde își va continua studiile.

Imediat după afișarea rezultatelor, Turnul Sfatului a stat de vorbă cu cei trei elevi, pe rând. Mai jos, puteți citi cum au reușit să obțină nota perfectă.

Sibianul care a obținut 10 la BAC, după contestații. „Dacă nu riști, nu câștigi”

Irina Linte, eleva din Tălmaciu care a luat 10 la Bac: a scris de trei ori primele două subiecte la Română

Eleva care a obținut 10 pe linie la Bac: Dacă vrei să înveți nu contează că e școala din Sadu sau Cisnădie

Comentarii

2 comentarii

D.C.P.

Acum 3 ani

Cum dracu sa te duci la ULBS cu 10 la bac?! Incredibil... Pai acolo e jale... incompetenta generalizata a cadrelor didactice, dotare canci (nimic-nimic!), sute de studenti pe metru patrat (ca sa iasa malaiu')... la liceu era lux!
Raspunde

Oups

Acum 3 ani

Nu stiu pe cine reprezinti sau cine esti, dar daca vrei sa te pregatesti poti sa o faci foarte bine si la ULBS.... Sunt curios , tu unde ai studiat sau studiezi? Sau esti la profesionala?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus