Sunt câteva restaurante în zona centrală unde chiar ai ce alege din meniu și unde poți mânca ceva deosebit. Sunt altele, în Piața Mică, unde poți spune că ai mâncat bine la un preț decent. Apoi sunt cele de tipul Go In, care se mulțumesc să existe.
Ultima dată când am fost în Go In cred că eram în facultate și era ceva petrecere studențească, acum vreo zece ani. Până zilele trecute și uitasem că există. Așa că i-am făcut o vizită într-o după-masă însorită de joi, când piața nu era prea agitată plutea în aer un sentiment de liniște.
Am găsit terasa aproape goală și cred că acesta este cel mai mare avantaj al restaurantului: poziționarea. Are mai tot timpul umbră, e la doi pași – la propriu, de primărie, într-un spațiu frumos și relaxant. Nici nu m-am așezat bine că și-a făcut simțită prezența o domnișoara dornică să mă ajute. Am dedus imediat că servirea e cumsecade și așa a fost, până la finalul vizitei.
Din păcate, aici se cam încheie lucrurile bune. Am deschis meniul și am găsit pagini peste pagini de pizza. Cred că nici italienii nu știu că există atâtea sortimente, de la cele clasice până la exotice cu ananas. Apoi meniul cuprinde o pagină de ciorbe, din cele obișnuite: de văcuță, de porc, a la grec, gulaș… Mai sunt trecute acolo niște salate, ceva carne de pui la grătar și paste. Multe paste. Pe scurt: ciorbă, pizza și paste. Modern și original.
Am ales o ciorbă de văcuță și o porție de paste cu denumire italiană – a cărui denumire am uitat-o, de fapt penne cu brânză și sos de roșii. Aș vrea să vă descriu aromele deosebite, miresmele rare, gusturile încântătoare și sentimentul de împlinire de la final, dar nu pot. Pentru că nu am de ce. Am mâncat ciorbă cu penne așa cum aș găti eu acasă. Și nici măcar nu sunt un bucătar ieșit din comun. Adică pui la fiert legume cu carne, adaugi niște sare și piper și ai făcut o ciorbă. Sau iei pastele fierte, le amesteci cu brânză și sos de roșii, le dai zece minute la cuptor și gata! Ai făcut penne cu nu mai știu ce denumire italiană pretențioasă.
Pe acest deliciu culinar, cu o bere, pâine, smântână și un ardei iute am plătit peste 40 de lei. Și acum stau și mă întreb de ce?
Sunt mai bine de doi ani de când se tot vorbește în Sibiu despre titlul de Regiune Gastronomică Europeană. A mai rămas un an și câteva luni până când chiar ne vom promova în lume cu bucatele noastre alese, făcute din ingrediente locale proaspăt culese din grădină, după rețete autentice ardelenești. Și când vin turiștii îi primim cu ciorbă, pizza și paste…
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: restaurant sibiu , Piața Mică , cronica de restaurant , mancare sibiu , Regiune Gastronomică Europeană , Pentru Sibiu , Trigo Industry Services , stiri sibiu
Vizualizari: 15547
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
R
Acum 7 ore
Emil
Acum 8 ore
Newman
Acum 8 ore
Newman
Acum 8 ore
C