Joi,
11.09.2025
Ploi Scurte
Acum
19°C

Go In – cel mai banal restaurant din centrul Sibiului

Go In – cel mai banal restaurant din centrul Sibiului

Sunt câteva restaurante în zona centrală unde chiar ai ce alege din meniu și unde poți mânca ceva deosebit. Sunt altele, în Piața Mică, unde poți spune că ai mâncat bine la un preț decent. Apoi sunt cele de tipul Go In, care se mulțumesc să existe.

Ultima dată când am fost în Go In cred că eram în facultate și era ceva petrecere studențească, acum vreo zece ani. Până zilele trecute și uitasem că există. Așa că i-am făcut o vizită într-o după-masă însorită de joi, când piața nu era prea agitată plutea în aer un sentiment de liniște.

Am găsit terasa aproape goală și cred că acesta este cel mai mare avantaj al restaurantului: poziționarea. Are mai tot timpul umbră, e la doi pași – la propriu, de primărie, într-un spațiu frumos și relaxant. Nici nu m-am așezat bine că și-a făcut simțită prezența o domnișoara dornică să mă ajute. Am dedus imediat că servirea e cumsecade și așa a fost, până la finalul vizitei.

Din păcate, aici se cam încheie lucrurile bune. Am deschis meniul și am găsit pagini peste pagini de pizza. Cred că nici italienii nu știu că există atâtea sortimente, de la cele clasice până la exotice cu ananas. Apoi meniul cuprinde o pagină de ciorbe, din cele obișnuite: de văcuță, de porc, a la grec, gulaș… Mai sunt trecute acolo niște salate, ceva carne de pui la grătar și paste. Multe paste. Pe scurt: ciorbă, pizza și paste. Modern și original.

20170831_155340_1504270407187

Am ales o ciorbă de văcuță și o porție de paste cu denumire italiană – a cărui denumire am uitat-o, de fapt penne cu brânză și sos de roșii. Aș vrea să vă descriu aromele deosebite, miresmele rare, gusturile încântătoare și sentimentul de împlinire de la final, dar nu pot. Pentru că nu am de ce. Am mâncat ciorbă cu penne așa cum aș găti eu acasă. Și nici măcar nu sunt un bucătar ieșit din comun. Adică pui la fiert legume cu carne, adaugi niște sare și piper și ai făcut o ciorbă. Sau iei pastele fierte, le amesteci cu brânză și sos de roșii, le dai zece minute la cuptor și gata! Ai făcut penne cu nu mai știu ce denumire italiană pretențioasă.

Pe acest deliciu culinar, cu o bere, pâine, smântână și un ardei iute am plătit peste 40 de lei. Și acum stau și mă întreb de ce?

Sunt mai bine de doi ani de când se tot vorbește în Sibiu despre titlul de Regiune Gastronomică Europeană. A mai rămas un an și câteva luni până când chiar ne vom promova în lume cu bucatele noastre alese, făcute din ingrediente locale proaspăt culese din grădină, după rețete autentice ardelenești. Și când vin turiștii îi primim cu ciorbă, pizza și paste…

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

31 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 8 ani

Buna! Nenea, daca de exemplu ai fi mancat ciorba de polenta cu ananas, cum ar fi fost "meniul" exotic sau tradițional original?....
Raspunde

Expertul lu peste prăjit.

Acum 8 ani

Mama lor de urati. Nu au vrut sa plătească pentru promovare. Asa că, tzo pe ei. Vezi ca sunt alte locuri prin Sibiu unde e mâncarea jalnică. Chiar pe Bălcescu. Eu unul te-as da in judecata. O analiză paralelă ceva, o comparație cu alte restaurante. Nimic. Etalonul esti matale. Vei fi vreun master chef.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Turnisorean

Acum 8 ani

La Go In recomand pizza si sos picant ! Imi place bine. Bucataru stie sa gateasca.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rares

Acum 8 ani

Ma intreb daca nu se poate da in judecata acest individ pentru prejudicii aduse unei activitati comerciale prin expunerea unor informatii total subiective in spatiul public.
Raspunde

lx

Acum 8 ani

GO OUT ar trebui sa fie denumirea localului. Am fost cu un grup de prieteni acum o luna acolo si ne-a poftit sa plecam (!) baietul de la bar, spunand ca le aglomeram bucataria ... in conditiile in care mai erau doar doua mese ocupate. Jalnic !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

MADEVIL

Acum 8 ani

Dacă tot scri ceva in fițuica asta măcar semnează te stimabile. Poate ne spui și nouă de unde ai căpătat abilitățile astea de critic în bucătărie . Ești și tu un pui de a lui G. Butunoiu...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

gastroenterologul

Acum 8 ani

Ce v-am tot spus? mai mancati si acasa ca o sa va imbolnaviti...
Raspunde

masterchef

Acum 8 ani

nu pot avea incredere in cineva care mananca ciorba si dupa aia paste.
Raspunde

Costel Covaci

Acum 8 ani

Am și eu câteva întrebări: De când ai devenit expert in arta culinara d-le jurnalist? Îți plătește TS ul deconturile și nu știai cum sa le justifici?. Nu te supăra dar cred personal că ai devenit mare expert prin cantina facultății! Un singur lucru îți pot spune daca ar fi fost proasta mâncarea cum susții nu cred că ar fi rezistat de peste 10 ani.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elena

Acum 8 ani

Banal esti tu cel care ai scris acest articol.eu te dadeam in judecata ptr.acest articol.mananca acasa mancare facuta de mama sau sotia ta .nu mai umbla cu articole false ca sa iti faci bani de o ciorba .Go in este chiar ok.puzza cea mai adevarata din oras ptr.cunoscatori.servire ireprosabila.si restul preparatelor au fost ok.intotdeauna
Raspunde

alex

Acum 8 ani

eu vreau sa cred ca ai glumit cand ai spus ca e cea mai buna pizza din oras :),
Raspunde

Cel mai

Acum 8 ani

Cuvantul "Banal" are grad de comparatie!??
Raspunde

...

Acum 8 ani

cel mai banal articol de pe ts. dati-l afara pe cel mai banal jurnalist in viata
Raspunde

m

Acum 8 ani

Bah astia cu datu on judecata...sunteti tampiti? N-ati auzit de libertatea cuvantului?! Nu mai are voie cineva sa zica public daca i-a placut ce a mancat la restaurant? Calomnie era daca zicea ca a fost stricata mancarea, fara sa fi fost. Daca cuiva i se pare banala mancarea, sau nu stiu cum, asta e. Fiecare are termenii lui de comparatie cu alte mancaruri, alte restaurante etc. auzi si pe ala, ii reproseaza ca a fost subiectiv. Si cum ma rog frumos e o analiza culinara obiectiva? Totul e sa explici de ce spui ce spui. Cum face autorul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai

Acum 8 ani

Restaurantul are una (daca nu chiar ) cea mai buna pizza din oras. Cum a spus cineva inainte ....nu poti avea incredere in opinia unuia care mananca ciorba si paste la masa de pranz !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 8 ani

Buna! Nenea, si mie-mi place ca, are blatu' gros-gros si cu muult ketchup!....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dei

Acum 8 ani

Hahahaha. Ciorba cu felul doi paste. Hahahahahaha!!!! Și doua feluri mâncare plus bere in piața mică Sibiu ... cât ai fi vrut sa plătești? Ffff slab articolul ... din pacate, având in vedere ca 97% din locații sunt asemenea celor de la Go in! Măcar aici te servesc afara chiar dacă ploua ... minunății de la Kulinarium îți dau cu tifla de parca ar vorbi cu neamuri de -ale lor nu clienți sau potențiali clienți -aici atacam și serviciile restaurantului de care personal nu Ma pot plânge la Go In (excepție in timpul ARTMania când serviciile asemănătoare 99% locații din oraș)...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

..pofticiosul

Acum 8 ani

La Kulinarte numai faima e! Inghetata e banala si prea scumpa... La SuperMama inghetata e la fel de buna, dar ceva mai ieftina...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mars

Acum 8 ani

ciorba + paste + bere +" jurnalist " neam prost ! reteta de succes pt un parizer obosit care s-a gandit sa ia masa in oras si sa ma sii scrie despre ! Puteai incheia acest periclu culinar cu un milk shake ! Apoteotic ! Mars !
Raspunde

Arabella

Acum 8 ani

Citez: "Și nici măcar nu sunt un bucătar ieșit din comun" . Pai si-atunci de ce comentezi in felul asta, domnule?! Ce anume te recomanda? Chiar nu ne intereseaza parerile unui amator.
Raspunde

...

Acum 8 ani

e-manuela, vreau sa cunosc parerea ta, a unei cunoascatoare, nu a unor amarati care se mulumesc cu orice ca-s to flamanzi...
Raspunde

e-manuela

Acum 8 ani

Buna! Nenea, întreaba si vei primi răspuns!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus