Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
20°C

Noul inspector școlar general, Ghe. Bîrză: „Am fost coleg cu domnul ministru, dar nu cred că are asta vreo legătură”

Noul inspector școlar general, Ghe. Bîrză: „Am fost coleg cu domnul ministru, dar nu cred că are asta vreo legătură”

Gheorghe Bîrză este noul inspector școlar general al Sibiului, după ce Ștefan Firu a fost demis din funcție. Acesta are 49 de ani și din 2015 este inspector școlar general adjunct. Bîrză a fost coleg de facultate cu actualul ministru al educației, Liviu Pop, dar susține că numirea sa nu are nicio legătură cu acest lucru. 

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, Gherghe Bîrză spune că a fost delegat cu atribuțiile inspectorului șef până la organizarea concursului. „Încă nu m-am gândit dacă voi participa la concurs. Eu l-am susținut în 2015, aici am prins un mandat de patru ani de zile. Încă sunt în timpul mandatului de inspector general adjunct”, spune el.

Din informațiile Turnul Sfatului, se pare că acesta a fost coleg de facultate cu ministrul Liviu Pop, la Cluj-Napoca. Întrebat, dacă acest lucru este adevărat Bîrză a confirmat. „Am fost coleg cu domnul ministru, dar nu cred că are asta vreo legătură. Cred că am fost numit în baza politicii ministerului care este de reducere a 10% din funcțiile de conducere din inspectoratele școlare. Mă gândesc că acesta ar fi motivul. Și totuși, sunt de doi ani la inspectorat”, mai spune Bîrză.

CV Gheorghe Bîrză: http://www.isjsb.ro/doc_inspectori/CV%20Birza.pdf

Ștefan Firu a fost revocat din funcție după ce a primit ordinul de revocare prin fax. Imediat după aceea, a spus că îl va da în judecată pe ministrul educației, Liviu Pop, lucru pe care îl susține în continuare. „Nu am nici cea mai mică problemă cu funcția în sine. Este vorba doar de nevoia firească de a nu mă lăsa tratat așa după șase ani de muncă în care cred că nu m-am făcut de râs”, spune Ștefan Firu pentru Turnul Sfatului.

Citește și: Ștefan Firu: Îi voi da în judecată!Șefii inspectoratelor școlare din 13 județe, inclusiv Sibiu, revocați din funcție. Firu: „Sunt în concediu, nu știu nimic”

Foto: Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

20 comentarii

zzz

Acum 5 ani

PSD - sunt amanta domnului director dar nu cred ca are vreo legatura PSD - sunt varul inginerului sef dar asta nu are vreo legatura PSD - sunt nevasta deputatului dar asta nu are vreo legatura PSD - sunt fiica senatorului dar asta nu are vreo legatura PSD - sunt coleg cu ministrul dar asta nu are vreo legatura
Raspunde

GRIGORE MANEA

Acum 5 ani

Asta este PSD=CIUMA ROSIE; PSD= PARTID TOXIC! Sper sincer sa fie arestati toti PSD-istii mai devreme sau mai tarziu, chiar daca vor trebui construite foarte multe inchisori!
Raspunde

HOP

Acum 5 ani

ce brinza ?
Raspunde

mitica

Acum 5 ani

Ce figura de inteligent! De unde va scoate d-le ...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

...

Acum 5 ani

mai mitica cel mintea mititica si cu scula de furnica....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

liposeste linga mecla asttuia frua linde de la cj si moldovanca blonda di botseni raluca TURCan ar fi o poza super sexi! si de IEFECT!
Raspunde

...

Acum 5 ani

iti "liposeste" si tie o doaga....
Raspunde

Unul

Acum 5 ani

Oare o fi uitat ministru de colegul lui, o fi fost chiar cauza pentru care a fost demis Firu, de la ce partid e ? Daca e de la PSD, e clara treaba .
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, nu stiu daca-i coincidenta sau ba, am avut si eu un coleg de scoala, tot c-o mutra de bidon turtit, Birza se numea si el, da' nah, noi il "alintam" Cioaie ca de, era mai sexy asa....
Raspunde

inspector scolar

Acum 5 ani

FĂ, tu vorbesti serios? Ai fost la școală?
Raspunde

scepticul

Acum 5 ani

Domnule Bîrză, fiți mai serios ! Noi nu mai credem de mult în Moș Crăciun, în povești cu zâne și ocuparea posturilor fără o proptea...
Raspunde

altul

Acum 5 ani

Acuma, ca a fost coleg cu don ministru nu ar fi chiar de lauda, pt ca noi il cunoastem pe don ministru. Da poate ca nu toata promotia a fost rebutata.
Raspunde

promotia de ministri si inspectori

Acum 5 ani

Dar tu stii regula de trei simpla si aria cercului daca tot vorbesti de rebuturi? Sa nu exageram... ce scoala faceti voi acum...
Raspunde

Balena Rosie

Acum 5 ani

Ascensiunea lui Birza = PSD la putere. In 3 ani din director la Talmaciu a ajuns insp general, titular in Sighii ca de .. era insp gen adj si tot asa... Normal ca se gandeste daca participa la concurs. La insp gen adj a fost singurul candidat. Acum ca are concurenta la cat de capabil este copilul de suflet al PSD-ului, se mai gandeste......
Raspunde

Romanul

Acum 5 ani

Sa vezi si sa nu crezi...:) Sa vedeti deacu incolo educatie...:)
Raspunde

Zona vest

Acum 5 ani

Când a fost ministrul Pop la Sibiu,cică la evaluare, acum ceva timp, Bârză şi acesta au tras o beție cruntă iar a doua zi pe lângă faptul că aveau ochii ca cepele duhneau crunt. Se zice că au fost colegi de cameră...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus