Luni,
03.08.2020
Cer Senin
Acum
27°C

Mica minune din Sibiu. Câte amenzi pentru cerșetorie se aplică zilnic în Sibiu?

08 Septembrie 2017 09:00

Mica minune din Sibiu. Câte amenzi pentru cerșetorie se aplică zilnic în Sibiu?

În Piața Mică, Piața Mare, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în pasajul de la Magazinul Dumbrava, cel de la Continental, în zona Gării și în parcarea de la mall, acestea sunt cele mai frecventate zone din Sibiu de către cerșetori. Plus marile evenimente și festivaluri, care-i atrag ca un magnet. Poliția Locală spune că aproape zilnic, însă nu le plătesc și revin.

Un cititor al ziarului nostru ne-a transmis un clip video realizat zilele trecute în Sibiu care arată o persoană cum se ridică dintr-un cărucior cu rotile, din care până atunci făcuse apel la mila publicului spunând că este bolnav. Persoana respectivă se deplasează pe propriile picioare, merge până la un coș de gunoi și își aranjează niște lucruri. Pe de altă parte, este adevărat că natura bolii persoanei în cauză, dacă este reală, nu este cunoscută și când merge șchiopătează.

Vedeți video mai jos:

”Acest individ se preface paralizat și apelează la mila cetățenilor folosind acel cărucior. În video-ul respectiv se vede că el poate să meargă fără probleme . Banii câștigați din cerșetorie îi folosește doar pentru băutură. Mulți oameni îi dau bani, bani care pentru ei înseamnă ceva dar renunță la ei deoarece se lasă impresionați de acel "handicap"”, spune autorul filmării.
De la începutul acestui an și până în prezent Poliția Locală Sibiu a aplicat 390 sancțiuni pentru a descuraja cerșetoria, ceea ce înseamnă o sancțiune și jumătate în fiecare zi.
”Dintre acestea, cele mai multe pentru apelare la mila publicului. Au fost aplicate și amenzi părinților care au permis sau au îndemnat minorii să cerșească. Un număr de 12 minori surprinși cerșind au fost predați Centrului de primire minori Prichindelul”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un răspuns la solicitarea Turnul Sfatului.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Danone

Acum 2 ani

"Câte amenzi pe zi pentru cerșetorie se aplică zilnic în Sibiu?" De unde scoateti textele astea?
Raspunde

Stefan Dobre

Acum 2 ani

Mulțumim pentru observație!
Raspunde

cine,ce?

Acum 2 ani

Este pur si simplu o minune data de dumnezeu. poate obervati ca de fiecare data cand treceti pe langa un parazit dinasta auziti "sa iti dea domu sanatate" sau "sa te ajute sfanta maica", canditiva cate binecuvantari o dat omu asta la oameni, acuma vi ciuda ca o fost recompensat de dunul dumnezeu cu darul mersului. Legat de eficienta militienilor comunitari, este urat ca asteapta sa sune oamneii sa le mai dea cate o amenda de zici ca le este si lor mila de ei si nu cunosc adevaru.... Mno nu is platiti bine nici ei, da decat sa legitimeze adolescentii care beau o berica in fundu parcului cred ca este mai important sa adune cersetorii betivi din centru.
Raspunde

EU

Acum 2 ani

Tiganul din film merge bine ,nu are nici un handicap.Zilele trecute era in Piata Mare, in carucior facand si pe mutul.Acesti indivizi profita de oameni si de indiferenta politiei ,care desi cunoaste cu ce se indeletnicesc,nu rezolva problema.Afirmatia des invocata de politisti,ca nu exista legi pentru astfel de manifestari nu sta in picioare,cersetoria de multe ori practicata de catre minori,consumul de alcool si satisfacerea nevoilor fiziologice in public,tulburarea linistii publice ,sunt sanctionate de lege.E mai simplu sa te faci ca nu vezi astfel de fapte, sa-ti incasezi salariul marit si D-zeu cu mila.
Raspunde

cine,ce?

Acum 2 ani

"politisti" locali abea stiu sa scrie propriu nume, si tu vrei sa scrie dita mai amenda.... si pentru atatea puncte valide cate ai enumerat?
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

mno lasa ca poate il prind 2-3 oameni de bine, sa-i striveasca genunchii, ca atunci o sa fie mai credibil!! ce sa zic, sa-i deie dumniezo sanatate!! :))
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 2 ani

Cica un tip in fata Catedralei Mitropolitane(nu Metropolitane,dl Dobre!) urlind:-Minune!Pot sa merg pe picioarele mele !!! Evident se stringe lumea,ca la urs(majoritate covirsitoare babe):-Cum s-a intimplat? Tipul:-Mi-au furat BMW-ul!
Raspunde

€€€€€€

Acum 2 ani

Orasul Minunilor ! Super, poate prinde si turistic. Poate ii smecherim pe turisti sa pupe icoana si sa bage banu', de regula sunt cam tantalai si cred orice (vezi Dracula)
Raspunde

K.Samuel

Acum 2 ani

Se preface ca e paralizat? Nu doar paralizatii stau in carucior cu rotile. Merge fara probleme? Il vad schiopatand puternic. Poate sta in carucior, pentru ca e mai putin dureros decat sa stea in picioare. Nu cunosc omul si nu stiu daca minte sau nu, dar macar sa tragem concluzii pe informatii concrete nu supozitii.
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 2 ani

Tu esti handicapat?
Raspunde

Dragonul

Acum 2 ani

Sibiu = somaj zero. Cersetorii nu vor sa lucreze, solutia? O semi inchisoare, un fel de lagar in care primesti hrana dar iti este limitata posibilitatea de miscare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus