Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Avocatul Poporului, sesizare din oficiu și anchetă la Spitalul de Pediatrie Sibiu

Avocatul Poporului, sesizare din oficiu și anchetă la Spitalul de Pediatrie Sibiu

Avocatul Poporului a anunțat astăzi că s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, în cazul unor copii internați în condiții improprii, după ce mai multe imagini au apărut în presa locală și națională.

Spitalul de Pediatrie Sibiu a pornit o anchetă, după ce, la sfărșitul lunii august, pe o rețea de socializare au apărut mai multe imagini care indică un tratament necorespunzător din partea infirmierelor aplicat copiilor. Alături de imagini, postarea este însoțită de un text în care se vorbește despre faptul că micuții care nu sunt însoțiți de părinți nu sunt hrăniți și schimbați, iar pe lângă asta li se vorbește urât. Chiar dacă postarea a ajuns la sute de mămici, nimeni nu pare că ar vrea să ajute la găsirea infirmierei de serviciu, postarea fiind una anonimă. Mai mult decât atât, conducerea Spitalului nici nu poate garanta că imaginile sunt surprinse la Sibiu.

"Ancheta încă este în curs de rezolvare. Când vom avea toate informațiile cu privire la acest lucru, vom organiza o conferință de presă și vom da publicității”, spune managerul Spitalului de Pediatrie, Stelian Banciu.

„Calitatea îngrijirilor, actului medical şi siguranţei pacienţilor spitalului nostru reprezintă o preocupare fundamentală şi permanentă pentru noi. De aceea, apreciem orice punct de vedere corect exprimat şi asumat de către oricine, pacient sau aparţinător. Pentru verificarea veridicităţii şi corectitudinii celor sesizate s-a constituit o comisie de anchetă care va investiga toate aspectele şi opiniile exprimate. Activitatea comisiei se va concretiza într-un raport înaintat conducerii spitalului care va lua măsurile care se impun”, transmiteau în 28 august reprezentanții spitalului.

Cazul a fost relatat de Turnul Sfatului aici: Imagini pe Internet cu un copil care cere de mâncare. Spitalul de Pediatrie Sibiu a deschis o anchetă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus