Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Directorul Muzeului Astra, la cel mai mare festival de gulyás, în Ungaria

Directorul Muzeului Astra, la cel mai mare festival de gulyás, în Ungaria

Muzeul ASTRA și Asociația HID au reprezentat județul Sibiu la cel mai mare Festival de gătit gulyás din lume organizat în Szolnok, Ungaria. Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA și Levente Serfőző, președintele Asociației HID - Centrul Cultural Maghiar au reprezentat Sibiul la a XIX-a ediție a Festivalului „Szolnoki Gulyásfesztivál” din Ungaria. Din delegație au mai făcut parte muzeografi, reprezentanți ai presei precum și o echipă de bucătari care au participat, alături de alte 150 echipe înscrise în concurs.

,,Amploarea acestui eveniment internațional este dată de prezența unor reprezentanți din peste zece țări din Europa și Asia. Faptul că am reușit să participăm la Festivalul „Szolnoki Gulyásfesztivál” din Ungaria reprezintă un reper pentru organizarea unor evenimente asemănătoare în Sibiu pe viitor. Demersul este unul favorabil, mai ales dacă ținem cont de faptul că regiunea Sibiu va fi Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019”, spune Ciprian Anghel Ștefan, Managerul general al Muzeului ASTRA.

IMG_20170909_112635_1

,,Delegația din Sibiu a fost prezentă la invitația Primăriei Municipiului Szolnok și a Domnului Sándor Csányi, directorul festivalului, denumit „Regele Gulyásului” datorită măiestriei sale în arta gătitului la ceaun – în Sibiu deține recordul de a fi gătit cel mai mare gulyás din regiune, chiar în vara acestui an în cadrul Zilelor Hungarikum – dar și datorită reușitei festivalului din Szolnok”, spune Levente Serfőző, președintele Asociației HID - Centrul Cultural Maghiar

Peste 40.000 vizitatori au fost prezenți sâmbătă, 9 septembrie în Tiszaliget din Szolnok să deguste gulyasurile pregătite și să participe la programele interactive organizate în cadrul Festivalului.

Comentarii

2 comentarii

rosu

Acum 4 ani

O avut timp, domnul director/agricultor de facut gulas in strainatate? Si-o scos cartofii, ceapa si toate cele? O recoltat fructele din pomii tunsi asta primavara? Harnic, din cale-afara, omul asta.
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Bah, da' car-i diferentza intra dom' director sh-un diplash bosgoresc, ca io nu reushesc s-o identific?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus