Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Interviu cu Horațiu Floca, BC CSU Sibiu: Primăria și Consiliul Județean ar trebui să susțină mai mult sportul. Și fotbalul, și handbalul…

Interviu cu Horațiu Floca, BC CSU Sibiu: Primăria și Consiliul Județean ar trebui să susțină mai mult sportul. Și fotbalul, și handbalul…

Revenirea în Europa, noi sponsori, mai mulți sibieni alături de echipă și implicarea autorităților locale sunt doar câteva dintre motivele pentru care am stat de vorbă cu directorul celei mai iubite echipe din oraș.

 

Cum ați caracteriza campania de achiziții din această vară? Cum ați ajuns la jucătorii aleși? 

H. F.: Pregătirile pentru noul sezon au început imediat după ultima partidă a sezonului precedent. Împreună cu conducerea tehnică a echipei am analizat lotul şi am hotărât care este linia pe care vom merge în pregătirea şi abordarea sezonului următor. Prin atragerea unor noi parteneri în proiectul BC CSU Sibiu, am reuşit să avem un buget mai mare cu 20-25% faţă de sezonul precedent. Având în vedere şi participarea în cupele europene este normal că să ne dorim o echipă mai puternică, mai experimentată, care să poată oferi satisfacţii suporterilor sibieni. Selecţia jucătorilor este treaba staff-ului tehnic, ei sunt cei care lucrează cu acei jucători, ei sunt cei care ştiu ce profil de jucător au nevoie în formarea unei echipe competitive. Au lucrat foarte mult în această vara Dan Fleşeriu şi Cătălin Vulc, au studiat mulţi jucători pentru că în final să-i aleagă pe cei care fac astăzi parte din lotul echipei.

 

Cum decurge pregătirea pentru noul sezon? Echipa se pregătește altfel, sau în mod special dată fiind participarea în cupele europene?

H. F.: Am început de mai bine de trei săptămâni pregătirile pentru sezonul următor însă am fost văduviţi de lipsa unor jucători care au fost implicaţi în acţiunile echipei naţionale şi universitare. Putem spune că doar din aceste zile avem lotul de jucători complet, după revenirea lui Paliciuc de la Eurobasket 2017. În această perioadă se lucrează foarte mult la omogenizarea echipei, la ajungerea la o formă fizică performantă şi la găsirea celor mai bune variante de joc, astfel încât primele partide oficiale să ne găsească pregătiţi ca să putem performa la un nivel cât mai înalt.

CSU suporteri -foto CSU Sibiu

Ce obiectiv aveți în cupele europene? Dar pe plan intern?

H. F.: Cupele Europene sunt o mare provocare pentru noi, ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă acolo şi să reprezentăm Sibiul cât mai bine. Iată că a mai rămas aproape o săptămână până la prima partidă oficială cu Pardubice şi timpul ne presează. Sperăm să fim pregătiţi în 21 septembrie şi să obţinem prima victorie în Europa. Vom încerca să avem un parcurs cât mai lung şi mai reuşit în FIBA Europe Cup mai ales că revenim în competiţiile continentale după o pauză de nouă ani de zile. Ne bucurăm că putem oferi ocazia sibienilor să vadă partide europene în Sala Transilvania şi să ne însoţească şi să ne susţină în alte ţări din Europa. Pe plan intern, compionatul va debuta doar în 7 octombrie, mai avem aproape o luna de zile şi având deja câteva partide oficiale disputate până atunci, cred că vom reuşi să fim pregătiţi la start. Pe plan intern ne dorim în primul rând să ne calificăm iar în prima grupa valorică iar de acolo să încercăm o clasare cât mai bună înaintea play-off-ului. Binenţeles, obiectivul final rămâne calificarea în semifinalele campionatului, aşa cum am reuşit în sezonul precedent.

 

Cum simțiți partida cu Pardubice, de la Sibiu? Vă așteptați la o susținere exemplară din partea publicului sibian?

H. F.: Partida cu Pardubice va fi prima partidă oficială din acest sezon. Oaspeţii reprezintă Cehia, o ţară cu un baschet apreciat în Europa, echipa naţională a Cehiei terminând pe un loc superior naţionalei României în grupa recent încheiată la Eurobasket. Am început împreună cu staff-ul tehnic să adunăm cât mai multe informaţii despre echipa oaspete, să ne facem temele cât mai bine şi chiar dacă se anunţă o partida dificilă noi ne dorim să debutam cu o victorie. Ştim că vom avea susţinerea totală a publicului sibian, ştim că vor fi încă o dată Al 6-lea jucător astfel încât să să putem face un prim pas spre calificarea în turul următor al competiţiei. De asemenea, la partida retur cu Pardubice din dată de 27 septembrie, aproape 100 de sibieni ne vor susţine în Cehia la meciul decisiv de calificare. Astfel, suporterii sibienii vor fi primi suporteri ai unei echipe de baschet din România care merg organizat să îşi susţină echipa în Europa. O premieră de care sibienii trebuie să fie mândrii.

baschet CSU - Cluj  (53)

Cum decurg pregătirile pentru Memorialul Tordai?

H. F.: Memorialul Tordai miercuri, va fi prima apariţie a echipei în faţa suporterilor proprii şi sunt convins că suporterii sibieni abia aşteaptă să vadă noua echipa în teren. Vom folosi acest turneu ca o ultimă repetiţie înainte partidelor din FIBA EuropeCup. Anul acesta turneul este cu participare internaţională, prin prezenţa echipe BK Kosice. Alături de echipa din Slovacia, vor mai participa BC Mureş Tg Mureş şi BCM U Piteşti, două echipe valoroase din România.

 

Referitor la public, cum se vând abonamentele pentru sezonul viitor, câte au mai rămas?

H. F.: Am demarat de mai bine de trei săptămâni campania de vânzare a abonamentelor pentru sezonul viitor şi pot spune că sunt încântat de numărul mare de sibieni care şi-au achiziţionat abonamente. Probabil că şi problemele din play-off-ul precedent când biletele de acces s-au epuizat în timp record i-au determinat pe mulţi suporteri să îşi dorească abonament şi să fie lângă echipa pe parcursul întregului sezon. Am vândut mai multe abonamente decât în sezonul precedent şi campania va continuă până la finalul lunii septembrie. Bineînţeles că au mai rămas suficiente abonamente disponibile, astfel încât toţi cei care doresc să îşi procure abonamente, sunt în continuare bineveniţi.

 

În încheiere vă rog să ne spuneți cum vedeți susținerea autorităților și companiilor sibiene în noul sezon? Își susține comunitatea sibiană cea mai de succes echipă?

H. F.: În ultimele luni am reuşit să atragem şi alte companii sibiene în proiectul nostru. Este vorba de companii puternice din oraş, care au crezut şi cred în BC CSU Sibiu şi proiectul pe care dorim să îl creştem de la an la an. Toate aceste companii îşi doresc să facă ceva pentru oraşul Sibiu, să întoarcă ceva comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea, iar noi le mulţumim pentru susţinerea celei mai de succes echipe din oraş.

Însă avem nevoie şi de autorităţile locale lîngă noi. Primăria şi Consiliul Judeţean susţin activitatea BC CSU Sibiu în acest moment, dar eu sincer aştept o mai mare implicare şi susţinere din partea lor. Sunt două motive pentru care aştept o mai mare implicare: în primul rând noi ne luptăm în competiţia internă cu echipe care sunt susţinute mult mai puternic de administraţia locală, cu o implicare financiară de 4-5 ori mai mult decât este la Sibiu, iar din acest motiv noi plecăm din start cu un dezavantaj în lupta cu acele echipe. În al doilea rând, legislaţia privind finanţarea sportului s-a modificat în această vară şi oferă administraţiei publice locale mai multe posibilităţi să finanţeze sportul de performanţă local. Ştiu că în aceste momente în cadrul Primăriei şi CJ Sibiu se studiază această legislaţie şi sperăm că să se găsească cele mai bune soluţii pentru susţinerea sportului de performanţă din oraş. Şi nu mă refer doar la baschet, personal consider că şi fotbalul şi handbalul sibian au nevoie de susţinere superioară din partea autorităţilor publice din Sibiu.

În final vreau să revin iar la mediul privat: suntem în stadiul final al semnării unui parteneriat cu o companie naţională pe care îl vom face public în perioada imediat următoare. Este o mare bucurie pentru noi să vedem că proiectul nostru prezintă interes şi este tentant şi pentru companii şi brand-uri naţionale, înseamnă că BC CSU Sibiu creşte de la an la an, organic, cu o dezvoltare sănătoasă şi pe termen lung.

baschet CSU - Cluj  (13)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Alzara 1918

Acum 6 ani

Desigur Primăria şi CJ trebuie să susţină sportul de masă , îndeosebi pentru copii şi tineret . Punct .
Raspunde

iuliana

Acum 6 ani

Exact asa, si sa organizeze competiții de zala si barbut si pentru cei mai varstnici
Raspunde

George

Acum 6 ani

Da . Ar trebui sa sustina sportul ca sa aveti de unde fura voi mai mult? Eu zic ca va sustin suficient atunci cand nu ca verifica modul in care dati bilete la meciuri. Lasati incasarile la club si o sa vedeti ca o sa va descurcati mai bine!!
Raspunde

lada

Acum 6 ani

corect. din taxe si impozite nu dam la batut mingea
Raspunde

Arsenie coca

Acum 6 ani

Ma doare in sula de sportu vostru!! Din banii mei primaria sa faca ceva util: parcuri, strazi, asfalt, iluminat stradal modern, politie (nu comunitarii aia), transport in comun, curatenie pe strazi, retele de utilitati, servicii mai bune in primarie, digitalizare, etc. Sa ne mai lase cu festivale de circ, de manele, de tziganii in piata mica, artificii, si mai ales pt platit maimutze de fotbalisti cu 2 clase ca trenu. Aia castiga intr-o saptamana cat altii intr-un an de munca, din banii primariilor cu strazi de balegar si wc in fundu curtii.
Raspunde

bbbb

Acum 6 ani

Societatea Piete S.A. din subordinea adimistratiei Sibiu prin Fundatia care a infiintat-o maestru de ceremonii directorul societtii Birt fiinanteaza echipa de fotbal prin agenda Sortiva care primeste sume importante de la Primaria sibiu in conditiile in care nu avem o piata pentru vanzare vrac , stau camionele pe strada Malului pentru vanzare vrac si parcarea in zona pietelor este deficitara iar investitiile in modernizarea pietelor sunt nule.
Raspunde

altul

Acum 6 ani

Daca vreti sa fiti mai bine luati in seama de catre autoritati schimbati numele, nu le mai ziceti competitii sportive, ziceti-le festivaluri, nu ziceti meci HC Sibiu - CS Craiova, ziceti festival HC Sibiu CS Craiova, spre exemplu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus