Marţi,
23.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Casa de cultură din Cisnădie, renovată și redată publicului. Concert inaugural cu Direcția 5 (P)

Casa de cultură din Cisnădie, renovată și redată publicului. Concert inaugural cu Direcția 5 (P)

După o lungă perioadă în care Casa de Cultură din Cisnădie nu a funcționat, administrația orașului anunță finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a clădirii situată pe str. Sibiului, la nr. 1.

Lucrările de reabilitare și modernizare a Casei de cultură vizează și diversificarea activităților și creșterea calității actului de cultură în oraș, anunță reprezentanții Primăriei Cisnădie. Aceștia au decis să inaugureze noul proiect cultural printr-un spectacol în cadrul căruia vor urca pe noua și cocheta scenă a Casei de cultură Direcția 5 și DreamCatchers Band. Concertele sunt programate ân sala de spectacole a casei de cultură, sală cu 300 de locuri, duminică, 17 septembrie, de la ora 19:00.

Istoric al Casei de cultură din Cisnădie

Imobilul în care funcționează Casa de Cultură a orașului Cisnădie se găsește în intravilan, amplasat la intersecția străzilor Sibiului, Șelimbărului și Țesătorilor, alături de supermarket, Școala nr. 1și Biserica Ortodoxă, în zona centrală a orașului Cisnădie, în vecinătatea râului Cisnădie.

Casa de Cultură aflată sub autoritatea sindicatelor a fost dată în folosință în anul 1960. Numărul locurilor pe scaune era de 536, scena era pretabilă spectacolelor, iar mai multe anexe puteau fi folosite pentru repetiții și alte activități. De-a lungul anilor acest stabiliment a folosit pentru piese de teatru, reprezentații muzicale, spectacole ale organizațiilor de copii și tineret, activități politice. În ultimii ani ai regimului comunist, pe lângă această instituție funcționa Centrul de Creație și Cultură ”Cântarea României” al Sindicatelor Cisnădie, organizând și un cenaclu literar care a primit denumirea ”Școala Ardeleană”, întru cinstirea reprezentanților acestei importante mișcări sociale și culturale.

În anul 2007, Casa de Cultură a reintrat în patrimoniul orașului Cisnădie.

În anul 2013 s-a aprobat reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale și dotarea Casei de Cultură a orașului Cisnădie din imobilul situat în Cisnădie, str. Țesătorilor nr. 1, identificat în CF nr. 100418 (provenită din conversia pe hârtie a CF nr. 7994) nr. top 1085/3/4 și depunerea în cadrul ”Programului prioritar național pentru construirea de sedii pentru așezăminte culturale în localitățile unde nu există asemenea instituții, precum și pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și finalizarea lucrărilor de construcție a așezămintelor culturale de drept public din mediul rural și mic urban” a solicitării de participare la preselecția dosarelor a proiectului ”Reabilitarea, dotarea și modernizarea Casei de Cultură a orașului Cisnădie”.

Lucrările de reabilitare la Casa de Cultură a orașului Cisnădie efectuate de Compania Națională de Investiții au fost finalizate, încheindu-se în acest sens Procesul verbal de recepție nr. 4201/15.03.2017, precum și Protocolul de predare – preluare înregistrat la Primăria orașului Cisnădie cu nr. 4885/10.04.2017 prin care a fost predat amplasamentul situat în Cisnădie, str. Țesătorilor nr. 1, județul Sibiu, compus din ”Așezământ cultural” și terenul aferent construcției în suprafață de 2476 mp.

În prezent, Casa de Cultură a orașului Cisnădie, face parte din domeniul public al orașului Cisnădie, iar în urma accesării programului de reabilitare menționat, aceasta a fost renovată, numărul locurilor pe scaune fiind de 357.

După o lungă perioadă în care Casa de Cultură nu a funcționat, se dorește redarea funcționalității acesteia, diversificarea activităților și creșterea calității actului de cultură în orașul Cisnădie. Regulamentul de organizare și funcționare a Casei de Cultură a orașului Cisnădie, organigrama și statul de funcții au fost aprobate prin HCL nr. 49/30 martie 2017.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Bobo

Acum 6 ani

Primar de 2 lei. In loc sa faca scoli si gradinite sau drumuri acolo unde trebuie,sa bage transport in comun, el renoveaza pe banii Arhitectilor casa de cultura si mai si angajeaza ceterasi. Cat ne mai mulgi Hujo de bani fara sa faci nimic in cart Arhitectilor ? Mafiotule !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus