Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Președintele Comisiei Europene: soarta Uniunii Europene, după Brexit, va fi decisă la Sibiu | Video

Președintele Comisiei Europene: soarta Uniunii Europene, după Brexit, va fi decisă la Sibiu | Video

În cadrul discursului despre starea UE, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat că la Sibiu urmează a fi organizat un summit în cadrul căreia să fie decise viitoarele direcții ale construcției europene.

Acest summit ar urma să fie organizat pe 30 martie 2019, la o zi după finalizarea procedurilor de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. „Trebuie să respectăm dorința poporului, britanic, de a părăsi Uniunea Europeană. Dar această Uniune trebuie să meargă mai departe. Pe 30 martie 2019, vom fi o uniune formată din 27 de state și propun să ne pregătim intens pentru acea dată. Va fi cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile pentru Parlamentul European, alegeri importante pentru democrația europeană. Trebuie să le prezentăm cetățenilor europeni importanța construcției europene viitoare, pentru ca aceștia să participe la vot. De aceea apelez la președintele Tusk (Donald Tusk președintele Consiliului European – n.r.), dar și la România, care va deține președinția UE în prima jumătate din 2019, pentru a organiza un summit special în România pe 30 martie 2019. Și aș vrea ca acest summit să fie organizat în magnificul oraș medieval Sibiu, pe care îl știu și sub numele de Hermannstadt. Va fi momentul potrivit pentru a lua decizii importante, decizii esențiale, de fapt, pentru a da o nouă formă Europei, una mai puternică și mai democratică. Speranța mea este că pe 30 martie 2019, europenii se vor trezi într-o Uniune despre care știu că le respectă drepturile și unde toți respectă legea“, a rostit Juncker în discursul susținut în fața europarlamentarilor.

discurs ue 2

Discursul rostit, alternativ, în limbile engleză, franceză și germană, a făcut, însă, puține referiri la Brexit, eveniment proiectat deja ca unul secundar în viața UE. Spre exemplu, Juncker a vorbit despre faptul că UE este într-o continuă creștere economică în ultimii cinci ani, iar rata de creștere a depășit-o în ultimii doi ani pe cea a Statelor Unite. Totodată, au fost create în ultimii cinci ani peste opt milioane de noi locuri de muncă la nivel european, ajungându-se la peste 235 de milioane de astfel de locuri de muncă.

Președintele CE a făcut apel și la unitate, dar și la faptul că schimburile comerciale vor fi încurajate, dar numai în condiții de reciprocitate. Juncker a vorbit și de faptul că în anul care urmează vor fi lansate și proiecte de menținere a industriei europene în zona performanței mondiale, dar și despre proiecte de reducere a emisiilor de carbon, precum și despre proiecte de digitalizare a relației cu instituțiile publice. ””Este timpul să aducem România și Bulgaria în zona Schengen, cât mai repede“, a mai declarat, printre altele, președintele CE.

juncker

 

 

„UE a obținut atât de multe în această lume atât de dezbinată. A obținut mai mult nu pentru toți, dar pentru tot mai mulți. Pentru mine, Europa este mai mult decât o piață unică. Mai mult decât bani, mai mult decât euro. Europa este despre valori“, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

 

 

Discursul despre ”Starea Uniunii Europene” este un eveniment anual, organizat de președinția Comisiei Europene, în cadrul căruia membrii Parlamentului participă la o dezbatere alături de executivul comunitar pe tema realizărilor din ultimul an. Totodată, în cadrul discursului pe care președintele CE îl susține în fața parlamentarilor, sunt anunțate și obiectivele anului care urmează.

Vezi mai jos transmisiunea realizată din Parlamentul european cu ocazia discursului susținut de Juncker

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

CIPRIAN

Acum 5 ani

Eu sunt curios unde în Sibiu?
Raspunde

VL-69-BMW

Acum 5 ani

La casa de cultura a sindicatelor
Raspunde

loool

Acum 5 ani

Incep sa apara retarzii negativisti! Orice stire buna , pentru ei e rea , si o combat!! La tine in grajd , Cipriane!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 5 ani

sa vina, ca noi pregatim deja bate si pietre, sa vada el ce parere avem despre distrugerea nationala ce vrea sa implementeze prin UE
Raspunde

Iancu Jianu

Acum 5 ani

sa O implementeze bOule
Raspunde

liviu

Acum 5 ani

Eu nu inteleg de ce nu au ales Teleorman,...
Raspunde

...

Acum 5 ani

aia nu stiu sa joace tenis...
Raspunde

ion

Acum 5 ani

...sau Valcea
Raspunde

bullit

Acum 5 ani

nu înțelegi ptr. că ești prost.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

Nu vi se pare ca anul 2019 e an electoral?pentru presedentie. tactica veche facem summit si sustinem sasul la inca un mandat de 5 ani!!!! sau nu?
Raspunde

gigi

Acum 5 ani

F bine, sa fie, bravos Johannis!
Raspunde

loool

Acum 5 ani

Bosorogul comunist Dancp2 e in agonie.. Vrei sa il alegem pe Suditu?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marioneta Bruxel

Acum 5 ani

Reclama mascata pentru trompeta lor Iohanis mâine Dragnea poimâine s-au terminat cu țara ... Reclama mascata și pentru numele Hrrmanstad abia dacă știu să îl scriu implementat și la o echipa de fotbal din Județ ....rand pe rand vrut și germanii așa zis ținut săsesc ,deja început pregătirile pentru inca o manioulare 2019 .PSD =PNL =PDL = UDMR =USR aceeasi corupți
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Daca o fi sa fie, numele Sibiului va ramane in istorie precum numele localitatii Schengen. P.S: Brasovenii ce zic? ;-)
Raspunde

...

Acum 5 ani

brasovenii vor avea nevoie de viza ca sa intre in sibiu
Raspunde

€€€€€€

Acum 5 ani

Hey JUNcKer ! What you gon' do with all that JUNK All that JUNK inside your trunk I'ma get, get, get, get you drunk Get you love drunk off my hump ☺
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 5 ani

''Speranța mea este că pe 30 martie 2019, europenii se vor trezi într-o Uniune...'' Ori translatorul a ramas ''de-aseara'' ori Junker ar trebui s-o lase mai moale cu schnapssu' .
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, încă o palma pe obrazul detractorilor democrației occidentale si-a U.E! Se demonstrează ca aici democrația a la ea acasa.Nu vi se pare firesc, sa intrebi victima in ce pozitie își doreste a fi sodomizata, mai ales la ea acasa?...
Raspunde

Lavinian

Acum 5 ani

Poate cu ocazia asta se vor face si locurile special amenajate pentru gratar in centru, sa incurajam familile sa isi petreaca timp de calitate!
Raspunde

Ghenadie Slobozescu

Acum 5 ani

Brasovenii si Clujenii vor avea nevoie de viza sa intre in orasul nostru de elita, aflat in top 3 orase din Europa! Primim cu bucurie doar olteni!!! Valcea si Sibiu se iubesc de cand sa stiu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus