Vineri,
20.05.2022
Acum
0°C

Ziua fără mașini: centrul Sibiului va fi închis autoturismelor. Călătoriile cu Tursib-ul vor fi gratuite

Ziua fără mașini: centrul Sibiului va fi închis autoturismelor. Călătoriile cu Tursib-ul vor fi gratuite

Administrația Sibiului a decis să implice orașul în proiectul Săptămâna europeană a mobilității și să restricționeze timp de o zi accesul mașinilor în zona centrală a orașului. Celor care folosesc bicicleta li se oferă bilete gratuite la spectacole și muzee, iar călătoriile cu autobuzele Tursib vor fi gratuite.

Este pentru prima dată când municipiul a decis să restricționeze accesul auto în cadrul Săptămânii europene a mobilității, eveniment anual al cărui rol este de a promova mijloacele alternative, nepoluante, de deplasare în mediul urban. Primăria Sibiu anunță că a decis să organizeze o acțiune cu numele ”Ziua fără mașini”, care se va desfășura în ziua de vineri, 22 septembrie, între orele 08:0 – 20:00. Cea mai importantă parte a acestei acțiuni este, din punctul de vedere al administrației, restricționarea accesului auto în Piața Mică, Piața Huet, Piața Schiller, strada Arhivelor și strada Centumvirilor.

Restricționarea accesului auto a fost avizată de Comisia de circulație, iar cei care vor asigura respectarea acestei decizii vor fi polițiștii locali. „Precizăm că aprovizionarea magazinelor din zonele menționate se va face până la ora 8 dimineața. De asemenea, firma de salubrizare va ridica containerele până la aceeași orăׅ“, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

“Acțiunea este un exercițiu bun pentru orașul nostru. Sibienii au transmis public prin multe voci că își doresc ca centrul și mai ales piețele istorice să fie eliberate de mașini pentru a le transforma în locuri de promenadă, de petrecere a timpului liber în liniște, în atmosfera teraselor și a evenimentelor culturale. Cu toții ne dorim un Sibiu mai curat, mai puțin poluat, iar pentru aceasta trebuie să îl protejăm chiar dacă renunțăm în anumite zone ale orașului la confortul propriului autovehicul. Faptul că alegem să mergem pe jos sau cu bicicleta poate fi modul fiecăruia de a contribui la atingerea acestui scop”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Avantaje pentru bicicliști, gratis cu autobuzele

Autoritățile locale mai anunță că cei care, în ziua de 22 septembrie, vor folosi bicicletele ca mijloc de deplasare, vor putea intra gratuit la Teatrul Gong, la Zoo, la Baia Populară și Muzeul în aer luber din Dumbrava Sibiului. „Acesta este modul în care administrația locală își arată susținerea pentru utilizarea bicicletei ca mijloc de transport în oraș, nepoluant și prietenos. O precizare în cazul accesului în grădina zoologică: cei care sosesc pe biciclete la Zoo sunt rugați să utilizeze intrarea II dinspre strada Ludoș pentru că acolo vor fi instalate rastele pentru parcarea bicicletelor“, mai informează administrația locală.

În fine, tot între orele 08:00 – 20:00, societatea de transport public Tursib va permite utilizarea gratuită a autobuzelor aflate în trafic.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Balena Rosie

Acum 4 ani

Inca o actiune tembela a Primariei Sibiu prin reprezentanții ei. Poate reusesc sa faca si curatenie pe străzile respective, dupa jegul lasat de participantii la spectacolele organizate pt bobor in centru.
Raspunde

bogdan

Acum 4 ani

esti un berbec.
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Tembel esti tu si cine o reusit sa te conceapa. Probabil ca esti genul de sofer care atunci cand merge la cumparaturi parcheaza pe locurile pentru persoanele cu handicap "pentru ca sunt mai aproape de intrare"....
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, cum le mai știti voi pe toate! Nu are omul voie sa-si spuna parerea, ca hop, l-ati si etichetat. Dar voi, "dregutilor" ce sunteti, nu va fie cu supărare?....
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 4 ani

In Saptamina Europeana a Mobilitatii ne dam cu Tursibu' ???Gratis?Pe unde vrem noi?Chiar si in Muzeul in aer ''luber'' din Dumbrava,daca avem bite??Genial!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Giurgiu Ioan

Acum 4 ani

Ca rezident pe str. Brukenthal și avînd parcarea în P-ța Huet, voi protesta împotriva oricărei restrîngere de drepturi aduse mie! S-au făcut piste de biciclete, parcuri cu zone de promenadă,zone pietonale, s-au instalat "rezemătoare" pentru biciclete (care stau neocupate) dar tot cu mașinile noastre aveți!!! Lăsați omul să aleagă cum să-și trăiască viața! Fiecare să facă în așa fel să nu deranjeze pe celălalt. Asta numesc țară liberă ,europeană ! Poate mîine o să spune-ți că " comisia" a aprobat că am voie în centru numai dacă merg în mîini! NU! NU! NU!
Raspunde

Bvb

Acum 4 ani

Las ca nu mori daca mergi o zi fara masina.poti parca in alta parte daca chiar ai nevoie in ziua aia de masina.
Raspunde

...

Acum 4 ani

nu mai "spune-ti" domnule prostii. poate ca "miine"-poimaine nici nu veti mai avea voie sa va parcati masinile in curtile din centru ca deteriorati cladirile istorice.
Raspunde

Un sibian

Acum 4 ani

sa-ti puna o taxa pe locu de parcare de iti aplauda urechile, sa vedem cat de repede te muti tu din zona centrala!!
Raspunde

Nora Damian

Acum 4 ani

Bine venită gratuitatea pe mijloacele de transport și încurajarea mersului cu bicicleta! Cât despre măsurile de restricționare, astea nu rezolvă problema dificultăților de circulație a mașinilor. O restricționare într-o parte a orașului produce aglomerare în celelalte ceea ce aduce deservicii tuturor sibienilor.
Raspunde

axxy

Acum 4 ani

numa' sa vina autobuzele....ca azi au venit dupa propriul lor plac (pe linia 11), iar motivarea dnei de la dispecerat a fost ca "nu au masini"...desi s-a scris ca se achizitioneaza (sau deja s-au achizitionat) 14 autobuze. cred ca nici soferi nu mai au...;) ar fi bine sa adapteze orarul dupa nr de autobuze, sa nu mai stam degeaba in statii, in orice conditii meteo.
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, si doamna Astrid se va "bucura" de același tratament, ori ea fiind "reumatica" are alte prescripții?...
Raspunde

Giurgiu Ioan

Acum 4 ani

Pentru Bvb: Și pentru un minut de restrîngere de drepturi o să "mor". Să nu aveți voie să mergeți cu bicicleta o zi e bine???. Eu zic că nu!! Să nu ai voie cu bicicleta în jurul casei e bine?.Iarăși, nu! În centrul istoric vreți nu vreți mai sunt locatari!!! Ce vină am că m-am născut și încă locuiesc aici ???
Raspunde

...

Acum 4 ani

locuiesti cu parintii? mai muta-te omule....
Raspunde

Giurgiu Ioan

Acum 4 ani

Da . Locuiesc cu părinții. Ce mai vrei să ști ? . Dacă sunt pe invers ? Da . Acum este legal ! Vrei să ști dacă "stau" sau "dau"? Ei bine iată răspunsul: să ți-o dau!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus