Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
0°C

FOTO – Noua conducere a intrat în sediul AJVPS cu Poliția. Plus o coincidență uriașă

FOTO – Noua conducere a intrat în sediul AJVPS cu Poliția. Plus o coincidență uriașă

Noua conducere a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu, recunoscută prin sentință definitivă a Judecătoriei Sibiu, a reușit astăzi, după luni de zile de proceduri și eforturi în urma opoziției vechii conduceri, să intre în sediul de pe strada Constituției. Totul a avut loc în prezența unui echipaj de Poliție și a unui executor judecătoresc.

Conducerea AJVPS aleasă de membrii vânători și pescari în AGA din 27 aprilie 2017 și recunoscută prin sentință definitivă nr. 3598 a Judecătoriei Sibiu, a apelat la un executor judecătoresc pentru a intra în sediu, după ce fosta conducere, reprezentată de Pompil Varga, a contestat în instanță sentința.

20170914_111243_1505383180819

Evenimentul a avut loc în jurul orei 11:00.  În afara oamenilor legii, în fața sediului AJVPS s-au strâns numeroși membri vânători și pescari. Aceștia s-au arătat foarte nemulțumiți de vechea conducere pe care o acuză că se agață cu orice mijloace de funcții și refuză să accepte dorința lor.

”Plătim cea mai mare taxă din țară și banii noștri sunt cheltuiți de domnul Varga ca să se judece tot cu noi. E absurdă situația în care s-a ajuns”, a spus un vânător.
Din vechea conducere a AJVPS a mai rămas fostul director Pompil Varga și contabila asociației. Aceștia au fost înștiințați de executorul judecătoresc încă de săptămâna trecută că urmează să intre în sediu cu forța dacă nu vor coopera. Coincidența face că tot de săptămâna trecuta sediul AJVPS de pe strada Constituției a intrat în renovare. Și tot de atunci Pompil Varga a intrat în concediu de odihnă.

Pe ușile de acces vânătorii și pescarii sunt înștiințați că orice problemă au trebuie să meargă la Mediaș ori în Agnita, unde s-a mutat conducerea.

20170912_105554_1505383180284

Astăzi, după ce s-a intrat în sediu, toată lumea a putut constata că renovarea este numai una de fațadă. Două mese erau acoperite cu folii de plastic și pe jos erau câteva găleți de vopsea, nici măcar pline, însă nu exista nicio dovadă să s-ar fi lucrat cu adevărat.

După ce a intrat în sediu, conducerea AJVPS a început împreună cu executorul judecătoresc și de față cu polițiștii să inventarieze documentele găsite. Procesul este unul de durată, însă la prima vedere din bibliorafturi lipseau numeroase acte importante.

”Noi am făcut o cerere scrisă fostei conduceri să lase un Opis al tuturor documentelor, însă după cum puteți vedea, ne-au ignorat total. Nu ne rămâne decât ca în prezența executorului să inventariem tot ce găsim, așa cum spune legea. Vrem să vedem cum s-a ținut evidența actelor contabile și cum s-au desfășurat ședințele de consiliu, precum și dosarul cu toate cotizațiile plătite de oameni. Domnul Varga trebuia să fie prezent astăzi aici, conform citației. A ignorat total executorul judecătoresc și documentele primite în acest sens”, a declarat pentru Turnul Sfatului Viorel Păcurar, președintele AJVPS Sibiu.
Contactat telefonic, Pompil Varga a declarat că este în concediu de odihnă și că nu a primit nicio înștiințare oficială care să-l oblige să fie de prezent astăzi la sediu.
”A fost o executare care în momentul de față este contestată. Până atunci ea își produce efectele. Eu sunt în concediu nu de astăzi, de o săptămână, și în timpul concediului am liber. Nu există prevederi de lege care să îmi interzică asta. Respectiva încuviințare de executare nu spune că este obligat să fie acolo directorul. Când voi reveni din concediu voi fi acolo, prezent. Eu vizavi de executare am auzit de la contabilă, căreia i s-a trimis acasă. Deci chiar dacă eram în timpul serviciului, pentru că a fost trimisă pe numele angajaților mie nu mi s-a trimis pe adresa la care locuiesc. Am văzut în acțiunile pe care le fac ei împotriva noastră că folosesc o altă adresă de domiciliu, eu nu am adresa aceea. Atâta timp cât nu mi s-a trimis unde trebuie și n-a primit înapoi executorul confirmare de primire din partea persoanei Varga, în calitate de director, să predea documentele și ce au ei acolo, eu nicidecum nu le puteam preda. Trebuia să îmi demonstreze executorul că mi-a trimis și a primit înapoi de la mine confirmare. Dar eu nu m-am opus executării pentru că a primit una dintre persoanele angajate, respectiv contabila. Drept dovadă am și lăsat o cheie secretarului să predea”, a declarat pentru Turnul Sfatului Pompil Varga.
20170914_111331_1505383180955

Cât privește mutarea temporară a sediului la Mediaș, Varga a explicat faptul că acolo era mai mult spațiu de lucru pe perioada lucrărilor de renovare.

”De o săptămână urma ca eu și cu contabila, personalul asociației, urma să ne desfășurăm pe timpul cât se vor executa lucrările de renovare în sediul filialelor Agnita și Mediaș, în funcție de activitatea acestora. Acolo este spațiu mai mult decât la Sibiu. Dar asta după ce revenim din concediu”, a mai declarat Pompil Varga.
De partea cealaltă, președintele AJVPS Sibiu, Viorel Păcurar, le transmite vânătorilor și pescarilor din județul Sibiu că în scurt timp activitatea asociației va intra în normal.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/07/03/foto-scandal-la-ajvps-usi-blocate-oameni-in-strada-apel-la-112-si-sesizari-la-politie/

http://www.turnulsfatului.ro/2017/07/06/directorul-ajvps-sibiu-acuzat-ca-strange-semnaturi-impotriva-un-sentinte-judecatoresti-actiunea-este-benevola-vine-din-partea-fiecaruia/

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Iliuta Trascau

Acum 5 ani

Codru, mistretul si morunul e frate cu romanu!
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 5 ani

No nii,puscasii marini si submarinistii,asistati de trupele SEALS,or invins! Sa vie soboru' de pochi sa sfintasca locu'!
Raspunde

Jenant

Acum 5 ani

Ea bine daca pleca cand s-a apucat de lucrari si nu se mai intorcea:::))))cat a avut malai n-a lasat pe nimeni la rand. Asa se rezolva treburile? Mai ramane sa-si dea chilotii jos in primetine sa faca bani
Raspunde

Vanator sportiv

Acum 5 ani

In sfarsit incep lucrurile sa se miste in directia buna speram. Se plateste cea mai mare cotizatie din tara ca acest domn Varga si clica lui sa ii sifoneze in interesul propriu. Acum o sa vedem ce grozavii s-au facut daca o sa mai gasesca noua conducere actele asociatie din care sa reiese unde si cum s-au cheltuit banii nostrii si mai ales de ce platim cotizatii asa mari. Daca erau nevinovati atunci trebuiau sa participe la alegeri fara frica si daca in urma votului vanatorilor si pescarilor reiesea ca nu mai erau doriti atunci sa plece. La fel si Varga e doar angajat si daca nu si-a facut treaba sa plece si eventual sa plateasca daca sunt adevarate toate zvonurile legate de cheltuirea banilor asociatiei. Dar asa cum in politica se tine cu dintii de putere si functii prin orice mijloace pentru ca sunt bani multi la mijloc asa se intampla si la AJVPS, desi e este o societate non-profit care ar trebuii sa se ocupe de tot ce inseamna vantoare si pescuit sportiv , de protejarea fondului cinegetic, de elimninarea braconajului, de organizarea de partide de vanatoare SPORTIVE si organizarea pescuitului SPORTIV. Peste tot in lume exista vanatori si pescari si asta nu insemna ca suntem toti braconieri sau ucigasi cu sange rece asa cum inteleg multi care spun asta de noi dar nu vad ca poate sunt multi dintre cei care ne acuza polueaza natura si distrug apele. Nu vanatorii si pescarii taie padurile, nu vanatorii si pescarii construiesc case si cabane in mijlocul naturii sau in zonele protejate, nu vanatorii si pescarii distrug cursuri de ape poluîndu-le, nu noi vindem tara strainilor si nu noi proliferam coruptia si hotia. Cel putin cel care scrie acest comentariu respecta vanatul, natura si oamenii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus